10 Gånger att jag Borde Ha STFU Som En Första-Gången Mamma

Innan du blir en mamma, du har en idé i huvudet av hur det kommer att se ut och vilken typ av morsan kommer du att vara med.

Men varje mamma vet att alla dessa idéer går ut genom fönstret när sjuksköterskan placerar ditt första barnet i dina armar. Du inser att det handlar om överlevnad i början. Och efter ett tag kommer du att sluta göra det som fungerar för dig och din baby. Ju längre du är en mamma, desto mindre du bryr dig om vad andra människor tycker och ju mer du lita på dina instinkter och vad som fungerar för din familj.

Som sagt, när jag var gravid med mitt första barn, jag hade en massa bra idéer om hur jag skulle uppfostra mina barn och vilken typ av mamma jag skulle vara. Som ett första-gången mamma (FTM), visste jag att mina barn skulle bli annorlunda, och jag skulle vara annorlunda. Jag skulle vara den bästa mamma, och mina barn vill bara få det bästa.

Men nu när jag är en erfaren mamma, jag vill gå tillbaka och berätta för FTM Holly STFU!

Allvarligt, FTM Holly, kommer du inser snabbt att du inte har någon aning om vad du ska göra! Saker du trodde skulle vara viktigt är inte, och saker man trodde skulle vara lätt går att bryta dig. Så få av din höga häst. Du är inte speciell. Och du kommer att göra en miljon misstag, precis som alla andra mammor där ute. Åh, och de som är mammor där ute som fungerar perfekt? De är ljuga ! De är lika lost som du är.

Här är 10 gånger att jag borde ha STFU som en FTM:

1. FTM Holly: jag önskar Mickey Mouse Clubhouse var mer pedagogiska.

På allvar? Siffror, former, färger, vänskap — det låter super pedagogisk för mig! Allt är bättre än YouTube Barn videor du låter dina barn zon ut till dessa dagar. "Bror finger, bror finger, var är du?" FTM Holly, någon borde ha gett dig bror finger!

2. FTM Holly: jag kommer aldrig att ge mitt barn telefonen eller ipaden när vi är ute på en restaurang.

Vi försökte. Gjorde vi verkligen. Vi har även slutat att gå ut och äta under en lång tid. Men vissa nätter jag vill bara inte att laga mat. Och jag började sakna mina favorit restauranger. Men att spendera en timme på att försöka få två småbarn att sitta, hålla tyst och äta sin måltid är inte avkopplande. Om vi går till en restaurang för att spendera mer pengar på mat, jag vill äta det i lugn och ro. Jag vill njuta av min mat, snarare än att bara skotta in den i min mun mellan att dra ett litet barn från bordet, städa upp mjölk som hälls över hela golvet, och be om ursäkt till par i montern bredvid oss som ger oss döden stirrar medan våra barn att agera som vilda apor. Så nu ska vi koppla dessa barn i telefoner och låt skärmarna vara barnvakt medan vi ha en vuxen konversation och äta vår mat medan det fortfarande är varmt.

3. FTM Holly: jag kommer att begränsa tid för skärmen att mindre än en timme om dagen.

Du kommer att känna skuld om detta så länge. Bara gå vidare och komma över det. Inte kommer att hända, Holly!

4. FTM Holly: jag kommer att planera förskola hemundervisning aktiviteter för barnen under sommaren.

Jo, jag gjorde faktiskt planera några ut förra sommaren. Och vi slutade göra exakt noll av dem...

5. FTM Holly: jag kommer inte låta mina barn äta i min bil.

Hahahahahaha! Har du sett din minibuss dessa dagar?! Jag är ganska säker på att din Sienna inte kom med orange matta. Det är bara ett tunt lager av krossad Guldfisk.

6. FTM Holly: jag kommer att trasa blöja.

Se till att du kommer. Förutom att bebisen är född en månad för tidigt, tillbringar en vecka i NICU, har problem med amning, och du kämpar med en låg-mjölk-leverans fråga. Tyg diapering kommer att vara sista saker på ditt sinne. Gå vidare och köpa aktier i skämmer bort din hy.

7. FTM Holly: jag kommer att uteslutande amma.

Med en låg mjölkproduktion, kan du gissa hur det gick för mig. Nope. Och det är okej.

8. FTM Holly: jag kommer bara att föda mina barn organiska, icke-bearbetade, färsk mat.

Och du gör — för det första året. Men du kommer att ångra det när din son blir hans näsa upp på lätt mat som fryst lasagne, konserverad soppa, förpackad mac och ost, och SpaghettiOs. Gå vidare och köpa Costco-stora påsar med quinoa och grönkål, Holly.

9. FTM Holly: jag kommer inte att låta mitt hus tas över av mina barns leksaker.

Ditt hus ser nu ut som ett daghem.

10. FTM Holly: jag kommer inte låta mina barn springa runt med rinnande näsor.

Detta används för att bry mig så mycket innan jag blev mamma. Jag bara inte förstå varför någon mamma skulle låta sin unge springa runt med snor droppade ner i deras mun. Gag! Tja, nu vet jag. Eftersom det för en stund, ditt barn alltid har en rinnande näsa. Det finns inte tillräckligt med vävnad för att skit, och även om det fanns, jag tillbringar tillräckligt med tid att torka barnens andra änden!

Vad var det några saker som du trodde skulle vara super viktigt som en FTM? Visste du att äta dina ord på något du sa att du skulle göra?

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar