8 Första Gången Mamma Misstag jag inte Kommer Göra Med Min Nästa Bebis

När jag packar upp onesies och organisera tuggleksaker i förberedelse för min nästa bebis Jag är flashbacks till min första tid med att uppfostra ett barn. Pinsamt flashbacks. Med tanke på vad jag nu vet om spädbarn och barn, jag kan inte tro att jag gjorde så många första gången mamma misstag. Jag är säker på att jag ska skruva upp nya vägar för den här gången, speciellt när det kommer till föräldraskap syskon, men här är några no brainers jag hoppas att undvika:

1. Gråter När Barnet Skriker – Med min förstfödde, den kombination av hormoner och ren panik hade mig ständigt gråter i sympati med min baby. Hon jämrar skulle iväg denna fruktansvärda kedjereaktion, och snart skulle vi båda vara snyftande – ett tillstånd som inte gjorde något för att lugna henne, och förmodligen fick henne att känna sig som att himlen föll. Den här gången, jag lovar att komma ihåg mitt mantra: "att Bebisar gråter."

2. Inte Trycka på en Napp – När mitt lilla barn spotta ut sin första binkie, jag antog att det nappar var bara inte för henne. Jag tyst applåderade mig själv för att undvika år av napp uttag och dentala problem som jag hade sett vänner uthärda när deras barn hade problem med övergången senare. Min belöning? En baby som bara kunde lugna sig själv genom att suga på min bröstvårta. Tills det blödde. Denna gång, märk mina ord, mina barn kommer att anamma binkie.

3. Att Vara Territoriella – Jag hade problem med att dela min nyfödda. Efter att ha henne i min kropp i nio månader, det kändes konstigt att bara lämna bort henne till någon annan. Som ett resultat, jag fick väldigt lite vila och förmodligen irriterade mina vänner och min familj. Nu vet jag att det tar en by, och mamma upprätthåller en särskild status med barnet oavsett vem som håller henne. Jag är redo att dela kärlek.

4. Antar att jag Gör Allt Fel – Som ett första gången mamma, jag var väldigt hård mot mig själv. Jag kunde inte förstå varför mitt barn skrek i bilen, skulle inte komma på ett schema, och bara ruggade i swing. Nu vet jag att de flesta mammor går igenom samma galna saker, och barnen allt bli bra. Jag kommer att andas in, andas ut och klippa mig själv lite slack.

5. Att Inte Acceptera Hjälp – Innan jag födde mina föräldrar generöst erbjöd sig att betala för två veckor en natt sjuksköterska för att underlätta min återhämtning efter att de har levererat. Jag avböjde. Mycket som ett litet barn, ville jag göra allt själv! Martyren agera bet mig i röven när min bebis inte sova för de kommande sju månaderna. Den här gången ska jag ta all hjälp jag kan få.

6. Att förlita sig Alltför Mycket på Experter – Man, de pengar jag slösat på böcker om barnet sover, baby beteende och baby utfodring. Ingen av dem hjälpte nästan lika mycket som att bara chatta med mamma, vänner, eller faktiskt lita på mig själv. Det finns en anledning de kallar det mammas intuition—att vi alla har det, så vi kan lika gärna använda det!

7. Panik Över Milstolpar – Min dotter var det sista barnet att rulla över på sin mamma & mig klass. Tre år senare, är hon en ovanligt samordnad gymnast och dansare som jag kan knappt slå i en tävling. Att veta vad jag vet nu att det var dumt att slösa så mycket energi att oroa om när hon skulle rulla, krypa, gå och så vidare. Allt i god tid, min lilla vackra. Allt i god tid.

8. Försöker att Njuta av Varje Ögonblick – Jag drack det hemska Kool-aid och verkligen trodde att om jag inte skatt varje sekund med min baby de stunder skulle försvinna för evigt och att jag skulle vara full av ånger! Det är för mycket tryck på någon mom. Det är okej att inte njuta av blöja blowouts, kolik gråter och ben djup utmattning. Det är okej att klaga. Jag är glad att jag tog en zillion bilder dock, det är en rookie beteende som definitivt inte var ett misstag.

Relaterade inlägg: 15 Skillnader I Det Första Barnet Vs. Den Andra

Detta stycke dök först upp på Livstid Moms .

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar