Första Gången Mamma Flippar Ur

När jag såg en blivande mamma öppna gåva efter gåva på hennes senaste baby dusch, jag har längtat efter att vara med henne, bara för ett ögonblick.

Jag kommer aldrig mer känna den känslan av att vara på branten av det största förändringen i hennes liv . Av gränsöverskridande två världar: en där hon är untethered, den andra där hon är för evigt bundna och gjorde en del av en annan. (Men inte spänner FÖR mycket...eftersom, du vet...dialated underliv.) Det finns alltid en spänning som kommer med att uppleva allt som en första-gången mom.

För en stund i duschen, jag längtade efter att känna sig som spänning igen...uncharted territorium...trotsar nya situationer och känna stolthet när du överlevde. Och grejer. Heliga blöja blowouts! Där var dessa leksaker och prylar tillbaka när jag fått barn?!

Och då kom jag ihåg att tid vid poolen.

Min dotter var ungefär fyra eller fem månader gammal, och jag hade vågat poolen med henne själv för första gången. Vi var stänk, att ha en stor tid, när jag märkte att huden runt ögonen hade blivit mycket röd och irriterad. Hon var gnugga hennes ögonlock ursinnigt och bli lite kinkig. Det är tydligt att detta var en nödsituation. Och jag var mamma. Jag var säker på att ganska mycket alla de saker jag fick höra att förvänta sig när jag väntade var att hända i detta ögonblick, och mina meriter som förälder hängde i balans. Det var dags att göra detta.

Och genom att göra detta, menar jag freak för fan.

Så jag samlade ihop våra grejer och begav sig frenetiskt mot bilen, jag bestämde att jag skulle ringa barnläkare.

Sjuksköterskan låter inte mycket orolig. Hon måste inte ha hört mig rätt. Min dotter var självklart med ett våldsamt allergisk reaktion eller hade fångat några vatten-född virus i poolen som var på väg att lämna henne blind.

Eller cancer. Är detta ett symptom på cancer? Jag behövde ta med henne till kontoret omedelbart, och jag sa till sjuksköterskan att jag var på väg dit. Hon vänligt ångrade att hon kunde klämma in oss.

Men på vägen, saker bara inte verkar rätt. Fan de bakåtvända bilbarnstolar. Jag kunde inte se hur min dotter gjorde. Vad var de konstiga ljud, hon gjorde? Jag hade en dålig känsla av att hon inte andas. Jag fick panik, tog min mobil och ringt 911.

"911. Vad är din nödsituation?"

"Jag är på den sidan av vägen, och jag tror att mitt barn har svårt att andas!"

"Okej, ma' am. Är ditt barn blir blå?"

"Nej."

"Ma' am..."

"Ja?"

"Ma' am, är att din baby gråter mycket högt i bakgrunden?"

"Ja, det är hon."

"Ma' am, om ditt barn gråter, det betyder att hon andas."

Okej, så kanske jag behövde för att lugna ner mig. Självklart, var situationen inte lika livshotande som jag gjorde det ut att vara, men säkert barnläkare skulle räkna ut orsaken till denna mystiska sjukdom och berömmer mig för att agera så snabbt.

"Doktorn, jag vet inte vad som är fel. Hennes ögon bara plötsligt fick alla röda, och hon grät. Hon har en allvarlig allergi? Ska jag ha gått direkt till ER? Detta kommer att påverka hennes syn? Oh fasa! Kommer hon någonsin att spela fiol?"

"Ser jag ut som om hon bara fick lite solkräm i hennes ögon. Se? Rodnad är redan börjat att rensa upp. Prova att använda zinkoxid nästa gång. Det är mindre irriterande."

Och det är just därför SOM jag är glad att jag är inte första gången mamma igen.

Jag kan inte längre gå från noll till värsta möjliga-scenariot i sextio sekunder. Nu tar det mig mer som, um, fem minuter, men jag brukar ta det rationella tänkandet tillbaka till ekvationen ganska snabbt. Du vet, innan 911 blir involverade.

Erfarenheten har lärt mig att det finns väldigt få verkliga nödsituationer i föräldraskapet, och det har också gett mig en mer sansade i tarmen som att lita på. Min första tid som mamma tarmen var full av sällsynta sjukdomar, och freak olyckor, och en orealistiskt hög andel av baby kidnapparna att normala människor, och "men vad händer om vi som 0.01%?" Jag var klart att sätta min tillit till en rookie tarmen.

Som blivande mamma kan ha alla coola baby MacGyver prylar. Jag ska bara sitta här med min mycket lätt väska, säker på att jag vet att om mitt barn gråter, hon andas.

Och också övertygad om att oavsett vilken blöja nya morsan blir, det kommer att börja lukta som caca jäkligt snabbt.

Relaterade inlägg: Vi Behöver ett Ord för Att Beskriva nyblivna Mammor

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar