Baby, Du Kan Ta Min Tid

Min sida är obehagligt. Min rygg klipper av navelsträngen flöde. Ligger på min mage är uteslutet, eftersom det skulle vara som att försöka balansera på ett bowlingklot. På åtta månader gravid, jag tillbringar sömnlösa nätter, vaken och drömmer om färgen på ditt hår om ditt leende kommer att se ut som mig, som syra i mitt bröst brinner hål, samtidigt blir skrämda och lugnade mina ditt milda sparkar.

Det är OK, baby, du kan ta min tid.

I mina armar, på mitt bröst, ammar varannan timme dygnet runt. Du skrika och jag fumla en nippel sköld. Din spärren är inte perfekt, och jag är en enkel, första gången mamma. 3 a.m. ser varje tår varje uns av frustration både för oss som vi båda gråta, lära sig denna dans av mor och son. Du bosätta sig, magen slutligen full, med sömniga dröm leenden, i min famn. Jag tittar på dig, andas in din lukt, torka tårarna från mina ögon.

Ni är alla mina. Baby, du kan ta min tid.

Gunga, krypa, dra varje bok från hyllan. Pyssla, otålig, grön puréer glider ner hakan, visa din avsky när jag ser det fräser på den höga stolen, på mitt ansikte och i mitt hår. Jagar du, kör i cirklar, hålla dina händer från att ta tag i och munnen alla dåliga saker, elektriska sladdar, hundmat, mitt kaffe. Min uppmärksamhet är helt och hållet ditt, varje vaken stund du har. Även när du sover, jag smyga in bara för att se ditt ansikte, för att se till att du inte kallt, att få hålla om dig, eftersom även efter en lång, tröttsam dag, det tar bara en timme efter att din läggdags för mig att sakna dig.

Sweet baby, du kan ta min tid.

Vinglar, kör, sparkar och skriker på golvet, slå, kasta. Jag lär mig att disciplin för första gången. Tårar från både våra ögon, när vi navigerar på ett nytt område, kommer din och min. Park gungor och karuseller, tecknade serier och pussel, utforska stigar och gräver maskar. Kyssar, "jag wuv dig, Mamma"s och förlora min röst från att upprepa dina favorit böcker och ramsor. Den här gången är full, fylld till brädden. Din energi vet inga gränser.

Det är OK, baby, du kan ta min tid.

Regressioner, växtvärk, obekant övergångar. Potträning, vegetabiliska tvingar, sova omskolning. Liggande bredvid dig, timmar på en tid, i väntan på att lösa ditt lilla hjärta, din lilla sinne. Jag förlorar mig själv att titta på dina perfekta läppar, skildes, ögon, tunga sova suckar. När min lilla pojke, nu så mycket mer ökat.

Stannar lite. Baby, du kan ta min tid.

Ryggsäckar och förskola. Pussel och låtsas. Sitter på golvet i timmar medan jag vara en röst för rhino, du lejon. Att lägga ut dina kläder varje natt, peeling skorpa från din PB&J, precis så som du vill. Att hålla din hand när vi vandrar ner på trottoarer, lärande varje liten aspekt av din personlighet.

Söt pojke, fortfarande mitt barn, du kan ta min tid.

Eftersom snart nog det kommer att vara tee-bollen i spel och läxor. Först krossar, pubertet, sent på kvällen samtalen, och junior high. Jag kommer att spendera mina dagar med att påminna dig att sätta på din deodorant, att ringa mig, att vakna upp till skolan i tid. Du kommer att växa "för kallt" för dina läppar för att kyssa mig. Första datum, timmar som ägnas åt att lära dig att köra, söka till högskolor. Skickar du ut med ett tillfälligt adjö.

Även då, pojke, men du kommer att odlas, var alltid ta min tid.

Du kan alltid och för evigt tar min tid.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar