Min Första Dag på Jobbet

Inför min första arbetsdag på mitt nya jobb, jag har redan lagt ut min första dag på jobbet outfit, packade min första dag på jobbet lunch, ställ åt sidan min favorit mugg för den första dagen av arbete kaffe, städade ur min bil för den första dagen av arbete pendla. Jag är redo för detta.

Nej, det är inte jag.

Att vara en stanna hemma mamma har varit mitt jobb för tre och ett halvt år. Under denna tid, fann jag mig själv. Jag upptäckte det några dolda talanger, som att jag säger några fantastiska godnattsagor och har en känsla för organisering. Jag lärde mig att laga mat och jag började skriva igen. Jag fann att jag kan gå för lång tid på halv tank. Jag startade en blogg. Jag lärde mig att vara bekväm i min egen kropp utan att bära make-up och lärt mig att jag faktiskt kunde gå tre dagar utan dusch. Jag är bra på att göra på grund av vad jag har.

Men, nu är det dags. Jag är på väg tillbaka till de stora spännande och skrämmande värld av utanför hemmet sysselsättning . Jag har gjort det här förut... jag kan göra det igen. Utom den här gången, jag har en bättre uppskattning i både för-och nackdelar med att vara en arbetande mamma...

Fördelar:

• På jobbet, jag kommer att bli kallad vid mitt riktiga namn. Jag är inte skyldig att svara för att mamma, mamma, mamma, eller ma.

• Mina medarbetare ansvarar för sin egen lunch, knyta sina egna skor, och att sätta på sin egen päls.

• Jag kommer inte att ha för att torka av annan person ' s butt eller näsa för åtta timmar om dagen, fem dagar i veckan.

• Ingen kommer bankar på dörren och ropar när jag är i badrummet.

• Jag kan lyssna på min musik medan i bilen två gånger om dagen.

• Ingen tecknad film.

• Jag kan bära på en vuxen konversation utan att behöva stanna för att skrika på ett barn för att skriva på väggarna.

• Jag kommer inte ha att dela min dator så att någon annan kan spela Nick Jr spel.

• Jag är inte chefen.

Nackdelar:

• Inga prutta, rapningar, eller repor på jobbet.

• Yoga byxor och pyjamas är inte lämpligt arbete klädsel.

• Gömmer sig i garderoben för att äta en chokladkaka är rynkade på. (Kanske ska gå in på pro kolumnen.)

• Jag måste bära en behå konsekvent för minst 8 timmar per dag.

• Inga tupplurar.

• Ett sus av kaffe är inte längre en acceptabel form av munvatten.

• Ingen äter resterna av co-workers' plattor.

• Jag kan inte avsluta en inter-office oenighet med "för att jag sa så, det är därför!"

• Medarbetare tjänar inte en "time-out" om de gör mig galen.

• Jag ska lämna huset på regniga dagar, extra kalla dagar, och uppsvälld dagar.

• Jag kommer att sakna de små rackarna.

• Jag är inte chefen.

Att min kollega, anställd moms: jag ser fram emot att ansluta sig till raden av utmattade, över-koffeinhaltiga, krigare av den professionella världen. Önska mig lycka till!

Till min kollega vistelse på home moms: Fortsätt att hålla ned fortet och vet att jag respekt för det enorma arbete du gör varje dag. Bär din yoga byxor med stolthet för mig.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar