Första Kärlek: Jon Bon Jovi

Jag var tvungen att skapa en plan för att få mer MTV. Jag ville att min MTV och jag ville ha det dåligt. Jag moped runt, fånga glimtar av Martha Quinn och Nina Blackwood och Adam Curry är awesome hår när jag kunde, men min syster och jag fick verkligen vårt fixa under Fredag Kväll Videor . Jag började barnvaktsservice sommaren 1982, och jag upptäckte att MTV var en fantastisk löneförmån för ett jobb som bara betalade en dollar för en timme. SHHH. Barnen, jag kan inte höra Kevin Cronin sjunga "jag Kan inte Bekämpa Denna Känsla."

Genom tiden Headbangers Ball kom in rotation, både min syster och jag var djupt in i håret band vurm. Bon Jovi har släppt Hala När De Är Våta (cue fnittra vid självklarhet i titeln) 1986, och min familj var allt om New Jersey stolthet. Jag påminde alla mina tonåriga vänner att jag var född i New Jersey, så Jon och jag var praktiskt taget relaterade. Vi gick till New Jersey shore med mina kusiner, och jag köpte en T-shirt tryckt med "Jersey girls ... bästa i världen." Det var inte att undra på att varje livräddare på stranden stannade mig för att prata. Jag var yr av naiva visioner av popularitet, som inte har någon aning om vad T-shirt verkligen föreslog vid 15 års ålder. Jag växte upp med en fräck mor som bar en tröja med en tecknad av två uppsättningar av fötterna sticker ut på baksidan av en van med slogan "Gör det i en van" (åh, dessa fantastiska 70-talet). Så hon var inte någon hjälp.

Jag satt hänförd varje gång "Livin' on a Prayer" som spelas på MTV. Att hår! De frostat höjdpunkter! Richie hat! Tico ' s soul patch! Och de kunde flyga . De var långhåriga superhjältar.

Det dröjde inte länge innan en Jon Bon Jovi affisch var kryssade upp på väggen i vår hall. Fångsten var: Varken min syster eller jag sätta det på plats. Det var min 5-fot-tall, super-cool mamma som ville att snegla Jon varje gång hon stannade av en av våra sovrum.

Jag var tvungen att köpa klädesplagg av året: denim jacka med vita fransar. Jag hade fan av att jacka, och det dök upp en hel del bilder som i år. OK, kanske två år. Fina . För tre år. Och min mamma kan fortfarande inte har den i sin garderob.

Pärlband av hits från denna skiva som genereras verkade aldrig ta slut, på den tiden. "Livin' on a Prayer", "You Give Love a Bad Name" och "Wanted Dead or Alive" kom ut vår inre karaoke sångare innan karaoke var cool. Varje dans på skolan ingår lite luft gitarr och våra händer i luften och skrek "Whooa-o! Vi är halvvägs där!" Jag vet fortfarande varje enskild vers utantill; jag behöver inte ens tänka på det, orden bara flyger ur min mun.

När jag började på college, min Hala När De Är Våta kassetten var sliten. Den New Jersey albumet kommer starkt, och "jag kommer att Vara Där för Dig" var på mina läppar när jag lämnade min barndom vänner bakom 1989. Detta var samma år som mina föräldrar bestämde sig för att få kabel, för övrigt. Tack så mycket, Mamma och Pappa.

Mina nya vänner var en blandning av rena skära collegetjejer och vänner som älskade hår band genren lika mycket som jag gjorde. När jag gick med i roddlaget mitt första år, ryktet spred sig att jag var ett huvud-banger och spenderat mina kvällar går till konserter på Bogart ' s på Vine Street. En senior roddaren bestämde mig för att min besättning smeknamn skulle vara "Megadeth" för att hedra min musiksmak, och det fastnade. Till denna dag, mina vänner från rodd-teamet kallar mig för "Mega." Det låter bättre än "Bon Jovi" som smeknamn, antar jag. Sedan nybörjare skulle ha trott att mitt namn var "Bon" i stället för "Megan", som de ofta gjorde. Lång historia, Jag skulle säga, utan mer förklaring.

De pojkar jag den såg ut lite som Jon Bon Jovi i mina tidiga år college. Tja, om du kisade och tittade på dem från långt håll och märkte bara att de hade långt hår, de såg ut en hel del gillar honom. Band hår var ridning hög, och min bästa vän och jag gjorde det till vårt uppdrag att se och träffa så många långhåriga rockers som vi kunde. Jag har foton med Enuff Z'Nuff, Farliga Leksaker, Mr Big, Skid Row, Fara, och andra olika, obskyra one-hit wonder band. Nej, jag tänker inte visa dem för dig.

I början av 90-talet, Nirvana kom och förstörde min rock musik ... öh ... nirvana. Grunge ersättas metall, bror och band som Bon Jovi, som Askungen och Ytter och Extrema, dog en fridfull död. De flesta av dessa band ändå tur, förresten, för medelålders metal-heads som jag.

Min 4-åriga son föredrar land framför alla, som bor i Texas, men varje gång i en stund en låt jag lyssnar på fångster hans öra och han börjar dansa. Samtidigt som han gillar särskilt låtar av AC/DC, Mötley Crue och Honeydrippers, låtar som "Beth" med KISS och "Tålamod" av Guns N' Roses är hans favorit vaggvisor.

Jag lovade min man att jag inte skulle hänga en Jon Bon Jovi affisch i korridoren, dock.

Denna uppsats dök först upp på Medelåldern Mixtape .

ADVERT

Lägg till din kommentar