6 Regler Du Bryter Efter Första Barnet

När mitt första barn var små, min värld helt kretsat kring honom. Jag skulle planera min dag runt hans tupplurar, hans omvårdnad schema, och hans humör. Naturligtvis fanns det undantag, men som en stay-at-home-mamma till ett barn, jag hade flexibilitet för att tillgodose hans behov. Och jag var glad att göra det. Efter alla, en utvilad, välnärda barn innebär en nöjd mamma. Jag var definitivt en liten hyper-fokus och tvångstankar. Men de flesta nyblivna föräldrar är på det sättet, eller hur?

Ange mitt andra barn . När han var några veckor gammal, jag var redan kombinationserbjudanden upp honom och sätta hans skrikande liten kropp i bilbarnstolen varje morgon för att ta hans storebror till skolan. (Är jag den enda vars barn hatar bilen?) Det var inte bara hans liv baserat runt hans storebror schema, men min uppmärksamhet var ständigt splittrade. Jag var ofta frazzled. Jag insåg tidigt att jag behövde klippa mig en hel del slack i föräldraskap institutionen eller att vi alla skulle gå galet.

Varje uns av idealism eller perfektionism som jag hade med mitt första barn kastades ut genom fönstret. Flexibilitet var det enda sättet att överleva. Mitt andra barn är nu 3, och jag kan fortfarande se mig själv göra saker med honom Jag skulle aldrig göra något med mitt första barn . En del är född av nödvändighet, men jag medger gärna att många kommer ut av ren utmattning och skär desperation.

Till exempel:

1. Mutor med godis.

Som en ny mamma, jag bespottade föräldrar som används för M&Ms att pott träna, eller hade en secret stash av Twizzlers i skafferiet för vredesutbrott. Jag menar, det var mycket bättre sätt att ta itu med de svåra stunder, ingen som berörs av socker eller mat färga. Med mitt andra barn, att jag ibland behöver en mycket snabb fix för att få något att hända. Om det är dags att plocka hans storebror från skolan, och mina barn kommer inte att sätta på byxor, jag tar ut min "friska" klubbor (görs med ekologiskt socker och vegetabiliskt livsmedel färgämne). Men vem är jag skojar? Jag muta honom med godis. Eftersom han behöver för att bära byxor just nu så att hans storebror inte att få vänta en halv timme för att få plockas upp från skolan.

2. Halv-fylld baby böcker (om det).

Med mitt första barn, vi dokumenterade allt. Första gången han kuttrade, hans första badet, första gången han såg tak fläkt snurrar och skrattade. Hell, vi skrev även ner första gången han spotta upp och hans första skrovmål poopy blöja. Med mitt andra barn? Vi dokumenterade hans första ord, och jag är ganska säker på att vi skrev ner när han tog sina första steg, men jag är inte helt säker. Också, jag minns inte exakt var jag lagt boken...

3. Tid för skärmen regler är lossade—en hela mycket.

Jag minns första gången min äldre son någonsin såg en TV-show. Vi hade läst Max & Ruby böcker för ett par veckor (det var en bok först!), och vi var glada över att få visa honom i TV-serien. Han skrek av skratt när han såg att karaktärerna från boken väcktes till liv. Han var ca 2 år gammal på den tiden. Japp, vi väntade tills det gyllene ålder för att införa en TV till honom. Mitt andra barn började tid för skärmen till den dag då han ryckte iPad från sin storebror, och jag var för upptagen med att laga mat och hoppas på att barnen inte förstöra vardagsrummet till vård.

4. Skräpmat äter börjar mycket tidigare.

Mitt första barn var vana vid att tänka granola barer var efterrätt. Han ville inte äta en tugga av glassen tills han var nästan 2. Hans 1 st tårta var en frukt-sötad banan limpa (jag skojar inte). Med tiden föddes mitt andra barn, min äldre son var en kaxig, godis besatt kindergartner. Vid ca 6 månader gammal, mitt andra barn kröp ner i köket skåp, hittade hans storebror Halloween godis, och bokstavligen sög Hershey ' s kisses ut av sina omslag. Det fanns ingen återvändo.

5. Läkare och tandläkare kontroller är placerade längre och längre ifrån varandra.

Med mitt första barn, läkarbesök var som mini terapi sessioner. "Titta på hur mycket han har vuxit" betydde "Yay, du håller honom vid liv. Du är den bästa mamman i världen." Alla de små in-ins för att se att han var frisk var söt och (mestadels) lättad kvardröjande oro jag hade som en ny mamma. Jag planerade hans möten i god tid. Men mitt andra barn är lyckliga, om jag kommer ihåg att borsta tänderna, än mindre ta honom för en tand rengöring. Naturligtvis måste jag se till att få honom alla hans nödvändiga kontroller, men de bara inte hända så punktligt som de brukade. I själva verket, som påminner mig om att jag måste göra sin 3-åriga checkup tid—tre månader för sent.

6. Playdates hända på direkten, om alls.

Mitt första barn hade en bokad sociala schema. Vi hade varje vecka playdates med en grupp mammor, och enskilda playdates med olika barn. Vi gick till en miljon olika barn klasser, museer och lekplatser. Mitt andra barn är tagalong barn. Han har säkert vänner i sin egen ålder, och playdates också, men de är mer sparsamma. Hans första bästa vänner var fem år äldre än honom, och han tillbringar sina eftermiddagar springa runt och jaga andra klass flickor.

Att skära mig själv slack i dessa små sätt har visat för mig att barnen är mer hållbara insåg jag. Lite extra godis och tv med tiden inte kommer att förstöra dem—och att äta Pirate Booty till frukost är inte ett brott. Jag har fortfarande en tendens att vara en tupplur och läggdags sergeant, men behovet har lärt mig att mina barn kommer att bli bra att hoppa över de nationella handlingsplanerna ibland och gå till sängs sent (jag kanske inte riktigt så bra, men det är en annan historia).

Det mesta, allt från denna regel-breaking har gjort mig till en bättre mamma. Att vara en perfekt förälder är inte bara nästan omöjligt, men det är stressigt och utmattande. Mina barn gillar mig bättre när jag är snabbare att skratta än att skrika, när jag kan komma ner och mysa istället för att vara upptagna med att hålla huset obefläckade. Naturligtvis, jag har fortfarande vissa normer för mig själv och mina barn, och jag strävar efter att hålla sitt liv hälsosamt och enkelt—men jag vet att det finns mer än ett sätt att åstadkomma detta.

ADVERT

Lägg till din kommentar