Ett Brev Till Mitt Första Barn: Min Kärlek Till Dig Kommer Aldrig Att Förändras

Åh, min kära söta barn. Om jag bara visste vad jag vet nu. Du var mitt första barn, och för att vara helt ärlig, jag hade ingen aning om vad jag gjorde. Jag var tvungen att lära sig allt med dig. Efter alla, du är anledningen till att jag blev mamma. Och för att jag är så tacksam.

Du var så liten men du lärde mig så mycket om att vara mamma. Jag är ledsen att du var i mitten av alla mina försök och misstag. Jag ville så mycket för att få det rätt. Jag tror att mina förväntningar på dig när du var som liten var orealistiska. Jag tillbringade så mycket tid åt att oroa dig att du inte får tillräckligt med sömn och att du kanske inte utvecklas på rätt sätt på grund av något jag gjorde fel som, ofta, att jag inte tillåter mig själv att bara njuta av den enkelhet som en baby. Du var vår första. Aldrig igen kommer jag få chansen att göra det över. Jag är ledsen för det.

Jag önskar att jag hade tillbringat mindre tid att fokusera på de saker du inte hade gjort och mer tid på det du var gör. Du växte så fort. En minut var jag vaggar dig till ro i min famn, och då jag blinkade och du skulle iväg till förskolan. Vart tog tiden vägen?

Jag tror att det är jag ledsen för, mest av allt, är att du inte kan förstå. Vägen var kantad av goda avsikter. Mitt huvud och mitt hjärta var alltid på rätt plats. Jag ville bara det bästa för dig och gör det fortfarande. Jag nog legat lite för mycket och öste över den minsta falla eller skrapa. Men jag ville hålla dig frisk och säkert så att du kan växa upp och bli friska och starka.

Ibland önskar jag att jag kunde gå tillbaka och göra allt igen. Jag vill gå tillbaka och minnas de stunder. De stunder jag förlorade, stressande och oroande. De stunder tillbringade jag gråter för att du inte skulle sova. De stunder jag kände mig som jag var inte med eftersom jag var så osäker på framtiden. Vad jag vet nu är att all den tid jag tillbringade oroande, betona och gråter var förgäves.

Trots att jag själv, som sen visade sig vara en fantastisk barn, mer än jag någonsin kunde ha föreställt sig. Och när jag sitter här och hålla om dig, jag krama dig lite hårdare och stänga mina ögon som om jag försöker mentalt fånga detta ögonblick för evigt. Eftersom jag vet att detta kommer sannolikt att vara den sista veckan har vi bara "vi". Du ser, din lillebror kommer att vara med oss snart, och du kommer att ha att börja dela med Mamma lite mer.

Vet bara att jag älskar dig så, så mycket. Som aldrig kommer att förändras. Du kommer alltid att vara mitt första barn, min första kärlek, och ingenting kommer att ta att bort. Jag är så stolt över den pojke du är och kan inte vänta med att se den man du blivit. Du kommer att vara en otrolig exempel för din lillebror och jag kunde inte vara mer stolt.

Sanningen är, min söta barn, du kommer alltid att vara mitt första barn. Du kommer alltid vara den som lär mig hur jag ska vara den bästa mamma som jag kan vara. Du kommer alltid att vara min första baby—alltid. Som aldrig kommer att förändras. Du kommer att bana vägen för dina yngre syskon. Det är ett stort jobb, jag vet. Men vi har fortfarande så många nyheter som ligger framför oss nu. Och oavsett hur många gånger jag känner att jag har misslyckats, jag kan bara se på dig och veta att det på något sätt, på något sätt, jag måste göra något rätt.

"Jag kommer att älska dig för evigt, jag kommer att gilla dig för alltid, så länge jag lever min baby du kommer att bli." (Robert Munsch)

Morsan

ADVERT

Lägg till din kommentar