Första födelsedag, Ta Två

Inte varje förälder är snabb på att dra med en kamera, men saker och ting håller på att förändras. Det är sant att med mobiltelefoner är det blir mer och mer bekvämt att ladda upp bilder och dela dem på sociala nätverk webbplatser och e-post. "Är inte min bebis den sötaste, någonsin?" Hallå där, världen, få en last av mitt barn!

Vi tar dessa bilder av två skäl; för att pusta ut oss för bröstet och visa upp är åh-så-bedårande barn. Och för det andra, för att dokumentera den där speciella ögonblicken i våra barns liv och hålla dem som en foto tidning av sina speciella stunder. Även de mindre-än-angelägen föräldrar fortfarande lyckas fånga den gyllene stunder, såsom födelse, naturligtvis, och därefter, det är alla måste-ha "första gången".

Första badet. Första leenden. Första tänder. Första stegen. Första födelsedag.

Sedan finns det de artsy-fartsy föräldrar som också råkar vara fotografering lärare, som moi. Titta ut barn! Varje vaket ögonblick som kommer att fångas in... ja, så länge som det kan vara en del av en triptyk, på en unik vinkel och eventuellt arbeta i svartvitt eller sepia-ton. Fantastiskt.

Tvillingarnas första födelsedag närmade sig. Naturligtvis milstolpe var viktigt, men jag ville få-bästa-foton-någonsin för den stora händelsen. Jag brukar vägra att spendera mer än $10 per outfit, per barn, men jag såg det mest bedårande onezie tuxedoes, komplett med tillhörande fluga och svans. Screw it! Kommer de att helt klippa sin första födelsedag idrottsliga dessa mode uttalanden, och så köpte jag 2 av dem.

Partiet var på väg att börja. Pojkarna var klädda. Den ballonger upp. Tårtan var skrämmande. Och jag hade börjat ta bilder av allt – från varje vinkel. Ändra skärpedjup kontaktpunkter och bländare. Kristus, hur gör jag älskar dig Nikon DSLR? Låt mig räkna sätten.

Jag hade ett fåtal personer ta deras skit point 'n skott men de visste vem som huset de befann sig i. "Na, jag ska bara få kopior från dig senare; mejla dem till oss!" Kommer att göra. Inga probs. Min glädje.

Festen var bra, inga dramer eller något ut över det vanliga. Alla hade lite tilltugg och tårta och vänster på en anständig timme. Vi hade badat tvillingarna och det var dags för mig att sitta framför min dator och tittar med förundran på alla fantastiska fotografier som jag just hade tagit. Jag öppnade kortet i kameran och då fick jag plötsligt väldigt varmt och alla hårstrån på baksidan av min hals var stickande. Ingen-Jävla-Kort. Jag ville kräkas, men istället började jag gråta. Jag ville inte berätta för min man, men jag visste att det fanns inget sätt att täcka detta debacle upp.

Jag fick "jag bara uppstött lunch" ansikte, följt av ett "Bra jobb, Mamma! BRA!" Då bröt han ut i hans Homer Simpson intryck och dansade runt som en apa när han sade, "Oooooo! Se på mig – jag är en fotograf!" Jag verkligen hatade min man vid det tillfället.

Usch.

Min väg framåt och det var klart. Jag tvättade sin smoking och nästa eftermiddag, jag klädde pojkarna tillbaka till dem. Jag tog ut ballonger, vad som fanns kvar av mellanmål skivorna, och lite tårta. Kortet i kameran den här gången? Kolla!

Chow ner pojkar! Det är det! Få det över hela ansiktet för mamma... igen.

Jag lyckades att få de bilder jag ville ha, så det hela slutade väl och jag måste säga, den andra ta gick mycket smidigare än den första ta – och ingen kommer att vara klokare.

ADVERT

Lägg till din kommentar