10 Sätt jag Finner mig Själv I Min 30-talet

Som de flesta människor, jag hade en mindre freak-out som min trettionde födelsedag närmade sig för flera år sedan. Trettio bara ljud gamla när du har tillbringat tio år i 20-årsåldern. Min 20-årsåldern var fylld med drama och förändringar i livet som att flytta hemifrån, hitta en make att starta en familj. Så mycket kan förändras på så kort tid, och när du letar the big 3-0 i ögat, det kan se ut som om den roliga delen av livet är i avtagande och dina bättre dagar är bakom dig.

Detta har jag gissade, kan inte vara längre från sanningen. Min 30-talet har varit fantastiska så här långt och det är för att jag har lärt mig och funnit frid med vem jag varit och vem jag är nu. Det har varit en tid av eftertanke. Här är tio uppenbarelser jag har haft som förklarar varför mina 30 år är den bästa åldern någonsin.

1. Jag är bekväm i min kropp.

Jag kan inte alltid kärlek det, men jag gillar det nästan hela tiden. En finne inte skicka mig over kanten. En dålig hår dag är vad det är. En liten muffin top är inte slutet av världen. Jag har den kropp jag har och jag inte längre hemsöka om det. Jag har som mål att vara frisk utan att vara besatt. Jag är stolt över vad min kropp har gjort och kommer att göra, och jag klippte det lite slack.

2. Jag har inte tid för skitsnack.

Om mitt tandläkarbesök är på 1 p.m., och jag är fortfarande i väntrummet på 1:45 utan att någon kollar in hos mig, jag ska leta efter en ny tandläkare. Om jag väntar 30 minuter för en meny efter att sitta på en restaurang, jag ska träffa min väg ut. Min tid är värdefull och om du inte kommer att respektera den, då kommer jag att vara med mina pengar och min tänder, någon annanstans.

3. Vänskap handlar mer om kvalitet än kvantitet.

Detta är en långsam lektion lär du dig efter high school eller college. Du går från att vara omgiven av människor som du kallar vänner hela dagen, varje dag, och då kan du hitta dig själv med att göra faktiska planer dagar i förväg för att ansluta och komma ikapp. Du lär dig som du bryr dig om och som bryr sig om dig, och du håller den tight dem riktiga vänner trots att deras antal kan vara mindre än det brukade vara.

4. Jag äter vad jag vill.

I min 20-talet, jag skulle hemsöka lite om min vikt eller kalorier i saker och ting och fråga mig själv, "vill jag verkligen behöver att bit cheesecake?" Numera följer jag "allt med måtta" - regeln, så om jag vill göra en chokladkaka från en box och äta hälften av det för middag, jag ska göra det med noll samvetskval eller ånger. Det här är mitt liv, detta är min kropp, och jag är klar att behöva oroa för mycket om vad jag stoppar i den.

5. Jag har lärt mig vikten av egenvård.

Jag behöver inte göra all-nighters längre som jag gjorde i min 20-talet. Jag dricker inte överdrivet natten innan jag måste gå till jobbet. Jag vet vad min kropp behöver. Jag vet när jag behöver för att få en god natts sömn och jag få det att hända. Jag vet när jag behöver pop i en workout DVD, och få min svett på att bli av med några slöhet. Jag har lärt mig att lyssna på min kropp, lyssna till mitt sinne, och gör vad jag behöver göra för att ta hand om mig själv.

6. Jag tror att jag är awesome.

Jag är inte perfekt, så jag har fortfarande osäkerhet — men för det mesta, Jag gräver mig själv. Jag vet att jag är en bra person. Jag vet att jag har en bättre-än-genomsnittet humor. Jag vet vad mina färdigheter och gåvor är och jag vet hur man använder dem. Jag vet vem jag är och vad jag är på väg, och att jag verkligen tror att jag är en jävligt bra fångst. Om någon håller med, skruva dem. Jag är fantastiskt.

7. Jag drömmer större än jag gjorde i min 20-talet.

Så mycket av min tidigare decennium spenderades med att ställa frågor som "Vem är jag? Vad är jag om? Vad vill jag göra med mitt liv?" Nu när jag har hittat mig själv till en viss grad, jag kan titta i rätt riktning och mål för himlen. Snarare än att försöka lista ut vad jag ska göra med mitt liv, jag är istället att använda min mentala energi för att urskilja vad jag vill ha att göra med mitt liv. Så mycket frihet och så många drömmar att fånga.

8. Jag vet vad jag tror.

Min religiösa läggning är listat ut. Mina ställningstaganden i sociala frågor rättvisa är väl underbyggda och beslutas. Mitt föräldraskap filosofier och tankar om äktenskapet är stark och ge mig tröst när jag ifrågasätter mig själv. Medan jag brukade vara lätt att svepas med av mediokra åsikter, nu vet jag var min tro lögner. Men jag är alltid öppen för att en annan väg och inte nära sinnade, nu är jag säker i min tro.

9. Jag accepterar mina brister.

Jag är en fruktansvärd hushållerska. Jag har ett dåligt humör. Jag behöver inte tvätta ansiktet varje kväll innan sängen. Jag säger inte att jag inte vill fortsätta att utveckla mig själv och mitt sinne och min kropp, men vissa saker bara inte kommer att förändras och jag är okej med det. Det är en del av vem jag är, en del av det som gör mig mig och jag är klar stressa om dem.

10. Jag är optimistisk om min framtid.

Nu omfattande, ansträngande själ att söka av min 20-årsåldern har kommit till fullbordan, jag mår bra där jag är på väg i livet. Jag känner att jag kan höja god barnen. Jag känner att jag kan vara en bra fru. Jag känner att jag kan göra en skillnad i världen, och det känns bra. Jag har mycket hopp om vart jag ska.

Min 30-talet är att forma upp som en ganska otroligt decennium. Jag har hört från äldre kvinnor som det blir bara bättre i min 40-talet. Samtidigt som jag vet att många av mina kamrater är stressa om att bli äldre, jag är överlycklig för livets erfarenheter och visdom att vinna och fortsatte självförtroende att jag ska få växa inom mig. Bring it on, liv.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar