Hitta Mina Andra Akten: Vad Är Min Passion?

Min man är en hängiven cyklist. Han bygger cyklar från scratch, sätter i hundratals miles per vecka och kan recitera något cykling statistik som människan känner till. Han är en cyklist i Pacific Northwest, annars kallas en "Bike Snob." Cykling ger min man glädje, syfte och passion. Om han känner grinig, han vet 20 miles av backen klättring kommer att ge honom ett nytt perspektiv. Han har gått ner i vikt, fått en del otroliga vaderna och inte längre längtar efter godis som han en gång gjorde.

Jag erkänner, jag är avundsjuk. Jag är avundsjuk för att han har hittat en passion i hans liv som inte bara bränslen honom fysiskt, bränslen honom mentalt.

Jag är avundsjuk, eftersom det utestänger mig.

Min man försöker övertyga mig om att cykling ska vara min passion också. Om något, hans uppmaningar att driva mig bort, eftersom cykling är inte min. Jag har vuxit till ogillar sporten, eftersom det betyder att min man är borta mer. Han menar väl, och jag uppskattar det, men det är svårt att övertyga en annan person som din passion ska vara deras.

Jag har inte upplevt sann passion för något i en mycket lång tid. Tja, om du inte räknar kaffe eller de nyaste bageri i stan. Jag har varit för upptagen föräldraskap, och nu är jag i min 40-talet, ser tillbaka och önska att jag hade en vision om min make har i mitt eget liv.

Mitt liv går så snabbt, och jag har inte mycket att visa för det. Ibland känns det som att jag väntar i kulisserna för min nästa akt, men min nästa act har inte kommit. Det är nu förfallen. Jag har mycket starka intressen—jag älskar att skriva, göra pajskalet, prova nya restauranger och läsa. T essa intressen lägga pounds istället för muskler, men de ger mig glädje mitt i det vardagliga. Men jag växer rastlös för något mer.

Mina barn är tweens och tonåringar nu. Enbart detta kräver en ny typ av avsiktliga föräldraskap. Medan min man är av att fullfölja sina intressen, jag är hemma. Jag är matlagning eller städning, eller skytteltrafik barn, eller att betala räkningar eller göra trädgårdsarbete eller avslutar en deadline eller att bryta upp argument. Det är ansträngande, och jag tycker förbittring byggnad i mitt hjärta.

Men mina barns åldrar också innebära att de är i skolan mer, och mitt schema har ändrats till där det skulle kunna hysa en viss möjlighet att fortsätta med något nytt. Detta kan vara min chans. Jag kommer ta den? Kommer jag att se bortom de fyra väggarna av min identitet och söka tillväxt? Som kvinnor, är det viktigt att ta hand om oss själva, eftersom vi alltid tar hand om andra människor. Vi vill ha möjlighet, men är ofta så tveksam till att ta vara på det bör det som kommer i vår väg.

Jag har kommit att inse denna sanning: Det spelar ingen roll vad din passion är. Oavsett om det är cykel eller att läsa den senaste romanen, det viktiga är att ha en passion på alla. Jag är skyldig det till mig själv för att ta reda på vad mitt är. Det gör vi alla. Vi kan gå miste om något stort, och vi kommer aldrig att ångra utövande.

Vi förtjänar alla en andra lagen i våra liv. Men vi kan inte vänta på det, det är upp till oss att få det att hända. Jag är redo.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar