Hitta Mom Vänner

Jag har gjort ett antal nära vänner i mitt liv. Vissa är till och från jobb jag har haft under senaste tio åren, vissa är från high school, ett par från college. Alla var bevarar liv i grov vatten när jag försökte lista ut vem, hur och vad f*&$%'s av en hotfull nya världen.

Att bli mamma gör för snabb och varaktig vänskap samt–det finns inget som desperation av kvinnor som inte sov, luktar spotta upp och läcker mjölk från den ena eller båda bröst. Vi behöver varandra, för vem vill sitta nära oss?

När jag fick mitt första barn, jag instinktivt visste att jag behövde börja hitta mom vänner. När du söker efter din besättning, titta där boskapen samlas. Jag gjorde det mitt uppdrag att göra vänner med kvinnor i samma situation–ny bebis, inte arbeta för första gången, isolerade hemma, fötter fortfarande svullen trots att vi blev lovade att de skulle vara tillbaka till det normala nu. Jag följde kvinnor med barn till Starbucks. Jag gick till alla mammor grupp, lunch eller yoga klass jag går min barnvagn till. Några kvinnor som jag klickat med, vissa ville uppenbarligen en bättre fångst än jag–som har den välbekanta sting av avslag. Singlar bar.

De kvinnor jag träffade i en moms-gruppen gör upp en stor del av min nuvarande största vänner. Min äldsta var 10 veckor gammal och vi hade lämnat staden för grönare natur och ett rum som är tillräckligt stor för att passa en mänsklig storlek spjälsäng. Mitt elände var så självklart som 40 pounds av barn i vikt var jag fortfarande bär på. Jag hade ingen utanför en make, barn och vaktmästare i mitt nya liv. Jag slog upp samtal med barista på Starbucks bara för att ha en vuxen interaktion. Varje beslut jag hade fattat verkade fel. Hur kunde jag hamna ensam med en gråtande, gasig baby hela dagen, titta på Utsikten och tömma diskmaskinen varje timme? (Tack gode Gud för diskmaskiner, förresten. Och Barbara Walters.)

Närheten moms grupp räddade min mentala hälsa, mitt liv och (döm mig inte, men eventuellt min dotters liv. Jag var ett vandrande, gråta, skrika, bråka. Mellan bröstpump och den oändliga tvättservice, jag var som en fånge i min lägenhet. Mina ögonbryn var igenvuxna, mina rötter och grå och jag trodde att jag aldrig skulle kunna bli av mammakläder. Det skulle vara till någon tjänst till någon för att låtsas att jag inte var besviken över bristen på lycka i mitt liv.

Samtal i grupp varje vecka ofta handlat om att återvända till arbetet, förhandla semester med lagar och hitta en barnläkare som gör dig inte vänta i fem timmar för din tid. Jag gillade alla kvinnor och verkligen kände att vi hade ett band mellan oss eftersom vi visste vad som är "up all night med barnet" är verkligen inte en person. Men det var kvinnor som är villiga att bryta ner i gråt på "hur var din helg?" och erkänna deras önskan att gå ut genom dörren, lämnar man och barn att sörja för sig själva att jag ville umgås med varje dag. Säg att du hatar din mamma för att instruera dig om rapningar barnet och jag kommer att älska dig för evigt. Jag behövde äkthet, empati och omfamning av andra kvinnor som var knee-deep i bajs och inte. på. allt. lycklig.

Minnen från början av vårt spirande vänskap bo med mig: fem flickor dominera en liten förort kafé med våra bebisar, amning, flaskor och rapar dukar–och alltid, den stinker av smutsiga blöjor och en hysterisk mor och spädbarn (inte nödvändigtvis). Nästan omedelbart, och med entusiasm av någon som har hittat religion, vi skrev på för att stödja, lyssna på vent med och roa varandra. Vi hade hittat våra själsfränder.

Fyra år senare, är vi alla våra andra eller tredje barn. En av oss har flyttat tillbaka till staden. Ett par är tillbaka på jobbet. Vi sällan ser varandra som en grupp. Ibland kan jag gå månader utan att prata med en eller flera av dessa damer. Trots vår tidiga förväntningar, vi är alla ganska nöjd och oftast väl anpassade till familjeliv. När vi inte längre har stående playdates eller träffas på Starbucks med vårt stora barnvagnar, jag vet att när jag är på väg att be min man om en skilsmässa på Facebook eller sätta mina barn upp till försäljning på Craigslist, jag kan vända sig till någon av dessa kvinnor för ett skratt och perspektiv, och utan minsta chans för dom.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar