Varför jag Finner Lite Humor På Denna Resa Infertilitet

Fertilitet läkare inte "slå runt busken" och detta uttryck, så apt och så full av insinuationer, är det mest perfekta sättet att beskriva varje samtal vi har haft om vår fertilitet. Jag har blivit så vana vid att tala öppet om denna typ av saker som min känsla av normal samtalston gränser har varit helt skev.

Det finns ingen tid för socker-beläggning när det gäller fertilitet undersökningar, så om detta är den väg du är på väg ner, spänn fast säkerhetsbältet och gör dig redo för att prata om utlösning och livmoderhalscancer vätska som nonchalant som du skulle vädret. Säga adjö till dina bokningar, pryd tendenser och någon tillstymmelse av mysterium i din relation och säga hej till mycket ingående diskussioner om ditt sexliv med en läkare som är ungefär i samma ålder som dina föräldrar, ibland till och med dina mor-och farföräldrar.

Förlägenhet tjänar absolut inget syfte i en fertilitetsklinik – det är en plats för bedömning, diagnos och behandling av planer, så lämna din värdighet på dörren — tillsammans med dina underkläder. Inga buskar kommer att bli slagna runt – lita på mig.

I en av våra tidigaste möten, en läkare lutade sig fram över skrivbordet, tittade över sina glasögon och frågade min man – med en blick av fullständig allvar på hennes ansikte – om hans testiklar var större än Maltesers i en låda av Firandet. Han är mycket stolt svarade att de var i själva verket mer som Cadbury ' s Creme Ägg och läkaren antecknade ner det i sin anteckningsbok medan jag satt där i fullständig förvirring i deras bisarra utbyte av ord.

Min man var blind för komedi av situationen eftersom han var så upptagen med att vara jätteglad om hans Creme Ägg men jag smirked för resten av utnämningen undrar om det var någon form av choklad/testikeln mätskala som får lärs ut på läkarutbildningen.

I en annan tid, så jag fick tre månads progesteron för att ta hem och experimentera med. Jag har gjort det så långt som receptionen innan läkaren öppnade sin dörr igen och ropade mitt namn. Tänker att jag måste ha glömt något, jag vände och – i ett väntrum fullt med folk (som också ingår min mamma) – hon skrek: "Det är två gånger på en dag upp anus." Åh fab. Vi kommer att sätta ner som karaktär byggnaden.

Utan att misskreditera den mycket svåra och hjärtskärande aspekter av fruktbarhet kamp, det är lite humor att hittas bland det alla – om du är villig att söka efter den. Skratt är den bästa medicinen, som man säger, och det är definitivt coping mekanism för att min man och jag har antagit hela denna gropig berg-och dalbana. Så för varje resa till sjukhuset med en filt-klädda potten av sperma fast ordentligt i baksätet för varje månad vaxartad bum pellets att uthärda (ju mindre sagt om dessa, desto bättre), och för varje middag spellista som avbryts av en annons för ClearBlue ägglossningstest sprängning genom högtalaren, det är en subtil ström av munterhet.

Ärligt talat, om vi inte skratta åt dessa saker, vi skulle nog gråta.

En not till läsaren: Det är viktigt att komma ihåg att många människor som arbetar med infertilitet är att gå en betydligt hårdare väg än den jag idag är. Min man och jag anser oss oerhört lyckligt lottade för de val vi har och vi är – just nu – i en liten bubbla av hopp väntar på vår första runda IVF . Många människor kommer att ha varit i mina skor innan, gick denna väg och gått på att uppleva smärta att jag inte ens kan börja föreställa oss. Även om jag kan hitta lite humor i min egen situation, inte alla som kommer. Fertilitet, i alla dess former, är ett känsligt ämne och bör behandlas med omsorg och omtanke det vederbörligen teckningsoptioner.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar