Kära rekryteraren, jag är Gravid i Sjätte månaden

I går, jag fick sparken.

Vilket betyder att det är dags att uppdatera cv och börja göra telefonsamtal.

Jag har varit i den här positionen innan. Jag var permitterad för nästan 10 år sedan under lågkonjunkturen, så jag vet hur det funkar, och jag kom ihåg vad jag ska göra. Men denna gång är lite annorlunda. Den här gången har jag en 2-årig son och jag är gravid i sjätte månaden.

Min första tanke var: "Vad eff är det jag ska göra nu?" Jag menar, vem vill anställa en gravid mamma som är på väg att försvinna in i avgrunden av blöja förändringar och midnatt spit-up-partierna? Vem vill ha en ny medarbetare som är fysiskt där, men inuti är en mental flipperspel av listor uppgift, organisera och större kropp förändras? Någon som är så distraherad av en av livets största milstolpar, hon kan inte sätta sig själv helt i jobbet?

Jag måste vara brutalt ärlig: För en rekryteraren, jag förstår helt varför jag inte är den perfekta jobbet kandidat.

Jag vet att lagarna. De är inte tänkt att fråga, och jag har ingen skyldighet att berätta för dem. Men en titt på mig visar att jag är antingen en kleptoman som stal bara en boll från den lokala bowlinghallen, eller mycket gravid.

Dessutom, det känns oärligt att inte få upp min graviditet under för att söka jobb. Inte för att jag känner mig tvungen, men eftersom det är en så stor del av vem jag är och vem jag ska vara. Om en uthyrning chef frågade mig om min kompetens och passioner, jag skulle rabbla min karriär prestationer, men jag vill också nämna mina otroliga talang för planering prenatal möten, lab tester och övning kring min dotters schema, eller min passion för att vara en mamma och min upphetsning över att ha honom i mitt liv igen.

Trots alla dessa distraktioner, ångest, och stora förändringar i livet, jag skulle fortfarande vara en bra anställd. Jag är bra på det jag gör, och jag är mycket stolt över mitt arbete. Men let ' s face it—just nu, min kropp bär två hjärtan, med två uppsättningar av beats, av vilka ingen är inriktad mot att hitta ett nytt bolag för att tjäna, catering till en ny boss, och träffa nya påfrestningar och krav som jag ärligt talat inte har energi.

Så kanske är det inte rättvist att gå jobb just nu, inte är rättvist att de företag som så småningom kan anlita mig eller min blivande chef, inte rättvist mot mig själv eller min familj. Men vet du vad? Livet är inte rättvist. Och min man och jag har räkningar att betala. Och om inte min att hitta ett jobb när man är gravid är i bästa intresse för en potentiell arbetsgivare eller min sinnesstämning spelar ingen roll när den energi som företaget säger att vi har 30 dagar på dig att betala eller att de ska stänga ner vår makt.

Och dessutom, Jag är en arbetande mamma . Jag visste att gå in i denna baby-making sak jag skulle alltid vara en arbetande mamma, och jag älskar att vara en arbetande mamma. Samtidigt som jag älskar att leka med min son, building block-tornen, och att rita krumelurer på målarböcker, jag tycker också att sätta på mig min professionella hatt, analysera marknadsföringskampanjer, och brainstormade fram nya sätt att engagera kunder. För mig, det är det bästa av båda världar.

Så medan jag vägde idén om att stanna hemma för de närmaste månaderna, att föda mitt nästa barn, och hoppar in i jobbet jaga när tidpunkten var bättre, den arbetande mamma i mig har andra planer. Och så jävla energi som håller företaget att skicka brev till mig där font color blir rödare.

Så vad är en trött, stressad gravida mamma att göra? Tja, just nu ska jag fixa mig en kopp koffeinfritt och damma av ett cv jag har inte tittat på i år. Och eftersom jag inte har uppdaterat min cv sedan bli mamma, jag kommer vara noga med att lägga till "utmärkt multitasker," "håller sig sval under extrem press," och "fungerar bra med svårhanterligt temperament" till min lista av kvalifikationer.

ADVERT

Lägg till din kommentar