"Hitta Din Passion" Är Fruktansvärt Råd, Och Här är Varför

Överallt ser vi, det verkar de råd du jour: "hitta din passion." Självhjälp gurus skriva om det. Livet coacher råd med det. Vänner uppmuntra det. Föräldrar kan även rekommendera det.

Tja, vet du vad?

Jag kallar skitsnack om detta må-bra råd.

I själva verket, jag skulle till och med kunna gå så långt som att säga att det är fruktansvärt råd.

Först av allt, det är förvirrande AF. Exakt vad betyder då detta? Jag känner mig ganska brinner för chocolate chip cookies. Betyder det att jag ska spendera all min tid på att baka och äta min kick ass chocolate chip cookies? Jag tvivlar på det. (Även om de är jäkligt bra, om jag får säga det själv.) Jag känner brinner för helande världen. Men betyder det att jag bör sträva efter att leva det liv som Moder Theresa? På något sätt jag tror inte att jag kunde hantera det. Jag känner brinner för att vara en bra mamma, men tyvärr det räcker inte betala räkningar.

Så när "hitta din passion" säger att tonåringar söker utbildning och karriär rådgivning — eller ens säger till vuxna som söker professionell tillfredsställelse — det är ett beskt piller att svälja. Vi har alla hört rådet "gör vad du älskar och du kommer inte arbeta en dag i ditt liv." Och kärnan i denna ringar sant. Förutom vad om student-lån och amorteringar och barnomsorg kostnader? Jag är inte säker på bank-och kreditkortsföretag bryr sig mycket om mina passioner.

Som det visar sig, experter tror också att detta är ganska dåliga råd också. I en studie genom att forskare från Stanford och Yale-NUS college i Singapore, forskare tittat på skillnader mellan personer som har en fast inställning och en tillväxt tänkesätt. Folk med en fast inställning har "nästan mystiska tron att passioner är uppenbarat för oss magiskt", medan de som har en tillväxt tänkesätt förstå att intressen förändras och utvecklas över tid.

Att bygga på en tidigare studie med liknande resultat, forskarna drog slutsatsen att en tillväxt tänkesätt i allmänhet leder till större lycka, tillfredsställelse och framgång.

"Vi måste noga överväga vilka vi kommunicerar med människor om intressen och passioner," Yale-NUS högskola psykologen Paul O ' Keefe, den ledande forskaren, berättade Kvarts . "Föräldrar, lärare och arbetsgivare kan få ut det mesta av människor om de tyder på att intressen utvecklas, inte hittade helt enkelt. Tala om för människor att hitta sin passion kan tyda på att det är inom dig som bara väntar på att avslöjas. Tala om för människor att följa sin passion tyder på att passion ska göra merparten av arbetet för dig."

O ' Keefe fortsatte med att säga att de råd som att "hitta din passion", föreslår en passiv process för att tillfredsställelse och framgång. Istället för att söka efter det som ska vara svaret på allt, experter betonar vikten av flexibilitet. Efter allt, vad vi brinner för i dag kanske inte är vad vi brinner för i två år.

Och i motsats till vad vissa människor kanske tror, en tillväxt tänkesätt inte leda till brist på inriktning eller fokus. Snarare, det bekräftar att vi är ständigt föränderliga varelser, och ger oss kraft att använda tidigare kunskap för att utveckla nya intressen.

"Man kan ha en tillväxt i teori och fortfarande vara mycket fokuserade," enligt O ' Keefe. "En tillväxt tänkesätt gör människor mer öppna för nya och olika intressen och upprätthåller dessa intressen när de driver dem blir svårt."

För tjugo år sedan, var jag brinner för lagen. Så jag gick till law school, och gick vidare till att arbeta som advokat för en stor, nationell fast för ett par år. Då blev jag brinner för att skriva, så jag arbetade som juridisk författare till flera år. Senare, min passion förskjutits till att skriva om livet, moderskap och andlighet. Nu är jag mer fokuserad på att lyfta fram röster från andra skribenter. Se? Flexibilitet.

Jag är säker på att vissa människor tror att jag saknar riktning och att min oförmåga att hålla fast vid något, är ett tecken på ambivalens, men efter att ha läst denna studie, jag tror jag ska bara berätta för dem att jag brinner för att finslipa min "tillväxt tänkesätt."

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar