Hitta En Vän: Det Enda Råd Mammor Verkligen Behöver

Jag har tre vänner från college som bor i närheten och hade barn runt samma tid som mig. Tre av oss levereras samma vecka (en checkar ut av samma sjukhus, bara två rum bort, den dagen jag kollade på) och den fjärde levererade ett par veckor senare. Vi hade två flickor och två pojkar.

De kom till den här världen på olika sätt och storlekar, har olika färdigheter och intressen, mötes-och deras milstolpar vid olika tillfällen och vad som fungerar för en fungerar sällan för någon av de andra.

Vi arbetar full tid, stanna hemma och arbeta deltid. Var och en av oss är en mamma på heltid.

Vi vill amma för evigt och evigt, är så över amning, kan pumpa tillräckligt med mjölk för att föda en by, hatar att pumpa, komplettera formel och har aldrig använt formel.

Våra barn stanna hemma, gå till dagis, sova hela natten, vaknar var tredje timme, äta mos med skedar, äta hela grönsaker med händerna, använda bestick, älskar avokado, hatar avokado och kan krypa, scoot, stå, armén krypa och fat som en valross.

De säga riktiga ord, babbla osammanhängande, scream, spinna, fniss och fnysa.

Vi klippa dem för att sova, låt dem gråta ut och springa för att dem andra de kvidande.

De är kort, lång, mager, knubbig och har thunder lår, ben kyckling, feta kinder, bubbla rumpor och baby boobies.

De är perfekta. Alla fyra av dem.

Om det är en värdefull läxa som jag har lärt mig i nio månader av moderskap, det är att din baby är inget som mina barn. Vad som fungerar för ditt barn förmodligen inte kommer att fungera för mig. Det betyder inte att jag inte vill höra allt om det, särskilt om du känner dig blå och behöver en axel eller känner dig stolt över och vill skryta. Men att jämföra barn är meningslöst och, uppriktigt sagt, irriterande. Dessa tre mammor har varit min klippa ända sedan insåg vi att.

Även om vi inte hade sett varandra sedan college, vi behövs för varandra. Vi pratar varje dag. Oavsett om det är att tigga och be om råd under en 4AM utfodring eller meddela en ny spännande milstolpe, arbetar vi ständigt med att tala om vad som händer med inte bara de små utan oss själva, våra kroppar, vårt förstånd (eller brist därav), och alla blodiga detaljer i mellan. Den bästa lektionen dessa kvinnor har lärt mig är att inte ett barn är likadana. Inte en graviditet, förlossning, make eller liv är den samma. Det finns likheter, visst, och det finns tillfällen då en mammas råd har räddat mitt liv (eller åtminstone min mentala hälsa). Andra gånger, det är bara skönt att veta att vi är i detta tillsammans, att jag inte är den enda som har absolut ingen aning om vad jag gör.

Att judgy morsan ner på samma gata som ger dig oönskad, snarky "råd" när allt du vill göra är att sova och tvätta håret och städa upp barnet att bajsa som på något sätt hamnat på väggen men nu är du gråter och ifrågasätta varje beslut du någonsin gjort är bra att ingen förälder var som helst.

Så istället för att skriva om alla de geni, fungerar-för-alla-barn, sanity-spara råd Jag har samlat genom nio månader av moderskap, jag ska ge dig bara en bit, och den enda bit som jag tror du behöver:

Hitta en vän (eller två eller tre) och precis som mina.

En vän som vet när han ska ge tips och när du ska hålla käften och lyssna. Någon som vet vad du går igenom och behöver dig också. Inte döma, inte en upping, ingen jämförelse, ingen svartsjuka, inga betonar om vems barn är sötare eller smartare eftersom (spoiler alert) varje mamma tycker att hennes barn är den sötaste och smartaste och att du aldrig kommer att övertyga henne om annat, även om ditt barn är att gå och tala vid sex månader gamla.

Det är det.

Tack till dessa tre vackra damer (du vet vem du är) och till alla mina andra, otaliga stödjande familj och vänner. Ni är vad föräldraskap handlar om.

Relaterade inlägg: En Bekännelse Till Min Vän, Utan Barn

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar