Vi Har inte Pengarna för Att Betala Våra Dagis Bill

Min mobiltelefon "dinging" vid 2:30 på morgonen är aldrig en bra sak.

Det är antingen en nödsituation som påverkar någon jag älskar eller, mer sannolikt, jag har över utarbetat vårt lönekonto igen och min bank vänligen låta mig veta.

Tack och lov (antar jag) är det oftast det senare. Något som tyvärr har hänt oss mer än en gång och alltid ger mig en sjuk, lumpy känsla i min mage, sedan fortsätter att hålla mig för resten av natten och undrade vad jag kunde göra annorlunda för att uppleva mindre stress över våra familjens ekonomi.

Våra liv är vanliga.

Jag gick till college, träffade min blivande man där, och gick för att arbeta full tid, där jag avslutade mitt grad skolan-praktik. Jag har varit anställd där för de senaste 10 åren, stadigt och ta emot erbjudanden med jämna mellanrum. Min man och jag förlovade oss efter dating för två år och var gifta i ett år ungefär när vår son kom. När han var cirka ett år gammal, vi fick reda på att vi väntade vår dotter. Min man är en restaurang chef och arbetar för ett nationellt varumärke, han har också varit med sin nuvarande arbetsgivare under flera år och gör en något över genomsnittlig årlig lön för sitt område.

Jag delar dessa vardagliga detaljer eftersom jag tycker att det är viktigt för dig för att se att vi gjorde allt som vi hade "tänkt till" och ändå här sitter jag, 2:30 i en kall svett och eftersom i morgon är det måndag, vi måste betala våra dagis bill, och vi inte har kontanter.

Vi har inte tagit semester i över fyra år. Vi arbetar båda heltid och göra alla gräsmatta och hem-underhåll/rengöring oss under tupplur tid på helgerna. Vi handlar på sparsamhet butiker och loppisar för kläder och leksaker. Vi livsmedelsbutik på Aldi och få de flesta andra väsentligheter från dollar store. Vi vill inte gå ut och äta på restaurang. Jag hemsöka över varje dollar vi spenderar.

Jag re-present, jag kupong, jag bara fylla på tisdagar, vi delar ett Netflix-konto med mina föräldrar, min make och jag behöver inte utbyta gåvor och om vi gör som vi skickade till en $50 köpgräns (ibland lägre). Jag re-buy alla baby saker på Facebook marknaden eller i barnens sändningen butiker. Jag har gjort Cartwheel min b*tch.

Men vi är knappt komma genom. Det verkar som att alla våra vänner att göra bra med pengar, och vi kämpar för. Kanske borde jag lägga av Instagram och inse att bara för att det verkar som att alla andra är simning i rikedom—de har helt enkelt tillämpas fortune filter (nej, det är inte en faktisk filter, men det är den teknik för att göra dig ser ut som om du har mer än du faktiskt gör). Vi bor inte stort, och vi har båda bra betalande, full-time jobs med förmåner, men bor denna familj är dyrt.

Att leva i ett hem i ett bra, säkert område, vi har en inteckning betalning. Att ha tillförlitliga bilar som är i gott mekaniskt skick, vi har båda en bil betalning. Att gå till college, jag var tvungen att ta studielån. Så att min man och jag kan både arbeta heltid, båda våra barn är i daghem — för det förmånliga priset av $1,500 en månad . Vi betalar nästan $1000 i månaden i sjukförsäkringen. Vi rack upp en alarmerande $400 i månaden i blöjor och formel.

Vi försöker så hårt för att bygga upp ett sparande, och sedan händer något. A/C pauser i mitten av sommaren. Någon som ryggar till min man i Publix parkeringsplats och flyr scenen. Ett rör brister och översvämningar på gården.

Jag vet att vi kunde gå utan att några av dessa saker som vi ser som nödvändigheter. Mikro slutade fungera förra veckan—är det en nödvändighet? Kanske inte, men när jag har jobbat sju dagar i rad och du måste mata en hungrig tre år gammal och under de 50 minuter som uppstår när jag hämta honom från dagis men innan han går till sängs? Du satsar din röv är det.

Min avsikt här är inte att klaga. Jag vet hur lyckliga vi är. Jag är förvirrad om, eftersom jag vet inte vad annat jag kan skära i för att undvika att känna sig som en fullt ekonomiskt misslyckande.

Så om det är någon därute som mig, jag vill att ni alla ska veta att du är inte ensam. Det är en sanning mer av oss är levande än de flesta av oss inser. Jag skulle gå sönder försöker hålla jämna steg med våra grannar som ser ut som om de har allt—eftersom jag är i princip pank bara erbjuda vad vi behöver för att leva ett hälsosamt och tryggt liv. Åtminstone om vi ska vara nära utblottade, vi kan göra det tillsammans, och med vetskapen om att det här är en tuff säsong för livet, och nästa kommer vara här innan du vet det.

Men jag hör att nästa kommer att bli lika dyr. Ja, blöjor och formel skall visa att tandställning och resor basket som kommer att förvandlas till college undervisning och ett bröllop fonden.

Och på den punkten, när vi ser på vår blygsamma 401k balans och kök som är i desperat behov av nya bänkskivor, kommer vi att veta att det inte fanns någon bättre investering. Pengar kan inte köpa lycka, men dessa dollar spenderas ge oändlig glädje.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar