Du Kan Vara En Feminist Som Älskar Prinsessor Och Girly Sh*t

Jag är 31 år gammal. Jag älskar färgen rosa. Jag älskar boy band. Och jag älskar Disney prinsessor.

Vet ni vad jag älskar? Rfr ass, med namn, och att krossa patriarkatet. Det är rätt, jag är en progressiv, intersektionell feminism. Men att vara feminist har inte kläm jag älskar smink och gnistrar bakat chocolate chip cookies för vänner, och titta på romantiska komedier huvudrollen Reese Witherspoon. Jag vet att detta stötar många av er.

I sin bok, Den Feministiska Guide till att Höja en Liten Prinsessa författare Devorah Blachor berättar om utmaningen i att vara en feminist som har en dotter som omfattar alla saker girly: tutus, prinsessor och rosa. Jag har sett denna gåta många gånger i mitt Facebook-flöde, mina vänner, som starkt identifierar sig som feminister, är att vrida sina händer över deras unga döttrar' förkärlek för allt som typiskt tjejiga. Jag vet att det inte är roligt, men jag skrattar ändå. Eftersom jag är ett exempel på att prinsessan-älskande feminist, och jag kan försäkra er att det är inte ett problem.

"Jag skulle aldrig ha en rosa-dyrkande, rynkad-klä på sig, prinsessan besatt dotter," Blachor skriver av sig själv. Universum alltid har en känsla för humor inte det? Jag erkänner, jag visste inte riktigt gillar färgen rosa fram till vuxen ålder. Jag minns inte vad min favorit färg var som ett barn (som tonåring var det baby blåa, eftersom det var Justin Timberlake ' s favorit färg och självklart var tvungen att bli min också) men jag kommer ihåg att vi var runt 25 och beslutar att rosa var färgen för mig. Och inte bara baby rosa, eller princess rosa. HOT PINK. Ju mer rosa, desto bättre. Jag lekte med Barbies tills jag var ca 13 år gammal. Min favorit butik när jag var en liten flicka som var "Barbie på Madison," som ett särskilt avsnitt i leksaksaffären FAO Schwartz. Det var Barbie docka Mecka och min pappa brukade ta mig vid speciella tillfällen.

Jag hade alla slags Barbie dockor, svart och vitt, långt hår och längre hår. Jag älskade styling håret (vissa kan även ha förlorat sitt hår på grund av min kärlek för locktång), plocka ut omsorgsfullt planerade ensembler och har super fina fester där pojkarna var bara ibland inbjudna. På dessa soirees, skulle de prata om saker som smink, filmer, och vad pojkar de tyckte var söt. Om pojkarna var inbjudna, de skulle kyssa passionerat och sedan gå hem ensam. Jag skapar min egen lilla rom-coms vid sju års ålder. Men även då, mina Barbies hade jobb som VD, läkare och ordförande. Men min president inte bära en pantsuit, hon bar en glittrande balklänning.

Som många andra flickor som kom av ålder i slutet av 90-talet, jag introducerades till korsningen mellan feminism och kvinnlighet som Spice Girls. Jag älskar fortfarande Spice Girls. De var fem unga kvinnor som var medveten om sin attraktivitet, har kontroll över sin sexualitet, och de berättade för män att sitta fan ner och få ut ur deras sätt. Att de aldrig bad om ursäkt för att de är kvinnor, och hela deras "Girl Power" - plattform lärde en hel generation av flickor (som är nu vuxna kvinnor) att de kunde ta över världen i en Gucci-klänning, leopard print booty shorts, eller Adidas sneakers och baggy spår byxor. De var oerhört kvinnliga, och de vände sig den mansdominerade pop branschen på sitt öra. Spice Girls tog över världen. Jag ville vara så sexiga och coola och kraftfulla som de var. Det gör jag fortfarande, ärligt talat.

Det är frustrerande att ses som unfeminist för att jag väljer att ägna sig åt saker som ses som alltför feminin. Njuter av filmen Vit Som Snö gör inte mig mindre av en feminist. Att tro att jag ska hitta min lyckliga någonsin efter är mitt sätt att hantera shitshow som är dating som ensamstående mamma. Minns att ni brukade vara min BÄSTIS vuxen tutu samling är bara för mig att hitta sätt att hålla mode kul. Jag rakar mina ben eftersom jag inte gillar hår på kroppen, inte för att jag är indoktrinerade av patriarkatet. Samma sak med mina armhålor. Jag rakar för att behaga mig själv, ingen annan. Jag bär smink ibland, men inte för att jag försöker att imponera på män.

Det finns en del allvar cool prinsessor ute, Tiana hade ett jobb, och hon tydligt bar byxor i sitt slott. Rapunzel vände ner Flynn Rider förslag, eftersom hon ville ha tid att ha sitt eget liv. Snövit fick Dvärgarna att tvätta sina jävla händerna före maten, vilket är mer än de flesta av oss mamma kan säga om våra barn. Jag höja en son genom mig, och det enda sätt jag kan lära honom att kvinnor är lika och individer är att vara mig själv och inte försöka passa in mig in i någons uppfattning om vad en "bra" feminist är.

Så, för alla dem morsan är som Blachor som är att uppfostra små flickor som älskar älvor och prinsessor, frukta inte. Kanske de kommer att växa ur sin kärlek till allt tjejigt. Eller kanske, som jag, att de ska vara rädd för att det under tonåren och bara bära färgen blå, jeans och sneakers. Kanske de kommer att hävda och förkunna sin kvinnlighet som vuxna. Men en sak som kommer att finnas kvar? De kommer alltid att vara feminister för att du visade dem vad feminism är.

Feminister tror på jämlikhet och möjlighet. Vi gillar rosa och lila tutus, eller klädd helt i svart, eller baggy jeans. Vi gillar t-shirts och stilettklackar. Vi har långt hår, kort hår, rakade och orakade armhålor. Vi är sjuksköterskor och ingenjörer, estetiker och astronauter, lärare och journalister. Vi lekte med Barbies och Legos, hoppa rep och baseballs. Det finns ingen box att vi passar in, och är inte det poängen?

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar