Hur Feminism Har Lämnat Bakom SAHMs

På den sista dagen av en forskarutbildning i engelska, vi skulle göra en presentation på karriär eller något. På något sätt var vi tvungna att stå upp och förkunna för 50 personer vad vi skulle göra med våra liv. En kille nattered om Hög tysk språkvetenskap. En annan pratade om att studera Michael Fält pennan namn av ett incestuöst lesbiskt faster / moster och syskonbarn som skrev oden till deras Pekingese titeln Whym Chow: Lågan av Kärlek . Andra människor talade om Emily Brontë eller romaner skrivna. Men inte Nell.

Nell stod upp och sa att hon var klar med all den här skiten. Efter den här terminen, har hon planerat att släppa ut, har barn, och köra en ekologisk gård.

Vi har med bestörtning. Nell var att bryta mot varje grundsats för feminism skulle vi någonsin fått lära sig: att använda de talanger du har, för att nå så högt du kan, krossa glas i tak när så är tillämpligt. Du är endast värd det arbete du producera, och att arbetet producerar du bör vara i nivå med en man. Du kan göra vad en man kan göra. Och att stanna hemma med barn som definitivt inte passar in i bilden.

Visar sig att jag gick samma väg som Nell. Jag avslutar min Ph. D. program för att stanna hemma med min son. Jag fortsatte att skriva, men jag ville inte göra det på bekostnad av min växande familj, som växte till tre söner i fyra år. I stället för dagar som tillbringas undervisning Foucault eller Chomsky eller allmän skriva, jag slänger i massor av tvätt. Jag homeschool; jag lära små barn att läsa och göra experiment med sparade rullar toalettpapper. Jag bär yoga byxor och hippie klänningar istället för korta kjolar och långa jackor. Jag vet inte ekologisk trädgård, men jag tycker att odla en mosse trädgård full av köttätande växter och virka mina barn hattar.

Precis som resten av vistelse-at-home mammor jag vet, feminism har lämnat bakom mig. Feminism inte se våra barns uppfostran, mycket mindre allt som går med det, som värdefullt. Det är ingen ära, ingen glastak i bajs-torka, eller mac och ost i matlagning, eller alfabetet-undervisning. Det är inte ens värde i amning, som du tror skulle vara hett eftertraktade i feministiska kretsar för att använda den kvinnliga kroppen för något som bara kvinnor kan göra. Ack, det är bara en boll och kedja, som Huffington Post säger : "Amning har blivit de sista legitima" kvinnors arbete " — det enda argument som återstår för en könade arbetsdelningen som hävdar att kvinnans plats är hemma med barnen."

Omvårdnad är inte värderas. Det är arbete som utförts av dem i skuggorna — pigor, sjuksköterskor, stay-at-home-moms — som behöver feminism för att lyfta upp dem så att de kan hitta sin verkliga talanger och sitt autentiska jag. Det är ingen mening att vi kan vara lyckliga i det. Det är ett tecken på att vi borde göra det vi vill göra, och vad vi vill göra är att inte ta hand om någon annan. Hur ska vi kunna ha det? Tanken på att vår lycka är absurt att mainstream-feminism.

Dessutom, feminism säger att vi är "bortkastad" i omvårdnad. Behandlingen Katten i Hatten , matlagning grillad ost, och sedan måla lite konst och hantverk är ett slöseri med vår tid och våra talanger. Det är verkligen ett slöseri med vår utbildning, om vi har en — som om utbildning kommer med invändningar, som om inte alla har en grundläggande rätt till det, oavsett vad de väljer att göra efteråt. Dessutom, ett patriarkaliskt samhälle måste ha övertygat oss om att vara en SAHM var ett bra val, att det var vad vi ville. Ingen skulle kunna autentiskt vill göra det vi gör, vilket är att sätta våra barn innan oss.

Jag är lika skrämmande som Nell. Och jag är helt nöjd med de val jag har gjort. Ingen knuffade in mig i dem; jag fick dem av min egen fria vilja. Trots att ha gjort mitt egna beslut att fatta ett liv som jag finner givande, jag slösar bort min tid. Vem som helst kan stanna hemma och ta hand om barn, tanken går till (det kan de inte). Vem som helst kan klara av att homeschool (igen, kan de inte). Det finns en doft av outbildad arbetskraft till vad jag gör varje dag, och därmed en känsla av avfall. Om vem som helst kan göra vad jag gör, tanken går till, varför kan jag inte gården ut — dagis och skola och spendera min tid att odla ett liv i sinnet på mig själv och lära ut det till andra?

Men jag vill inte att gården på detta. Jag gillar det. Jag är inte en av 1950-talet hemmafru vars man räknar med middag på bordet när han kommer hem. Ingen förtryckta mig in i denna roll. Jag valde det. Eftersom jag valde denna vistelse-at-home-mom sak för min egen self-actualization, och mina barn, det är som feministiska av ett val som alla . Jag är en ammande aktivist. Jag har tillbringat år med att lära kvinnor att babywear. Jag vill bli en ledare med Attachment Parenting International. Jag lär enstaka homeschool klass till andra barn. Jag har ett liv av tankar; jag har ett liv av feministisk aktivism. Bara inte den typen som räknas. Berätta för nya mammor om mjölk/soja protein intolerans kan förändra liv. Bara inte på det sätt traditionella feminister föreställa sig.

Jag var en feministisk grad i skolan. Jag är en feministisk nu. Jag vägrar att dumpas sikt bara för att andra påstår att jag inte har rätt till det. Jag hävdar att det för mig själv. Jag hävdar att det för alla andra mammor som bestämde sig för att stanna hemma, som gjorde en modiga, medvetna beslut att ta hand om barn i ett samhälle som nedvärderar både omvårdnad och barn.

Om feminism innebär att göra dina egna val, chansen att leva ett helt och fullt insåg att livet utan påtryckningar utifrån för att göra eller vara något, vi är feminister. Och samtidigt vissa dagar kan vara svårt, även om det ibland kanske vi vill sälja barn och springa iväg till Vegas, vi är glada i våra val. Och i slutändan, det är vad feminism innebär.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar