På Feminism och God Sed

Jag identifierar mig som feminist. Feminism har fått en dålig rap under de senaste 30 åren och nu har den mentala bilden i samband med att ordet är någonstans runt en man-hatar-militant-odjuret. Jag kan försäkra dig att jag är inget av dessa saker. Jag inte har en penis envy, jag har plånbok avund. I min värld, feminism är tanken att kvinnor och män ska behandlas lika på alla nivåer.

Jag gifte mig med en man som jag är lika. Om vi har etablerade könsroller, till exempel, arbetar han medan jag tar hand om barn som inte eftersom jag är mindre av en person i vår relation, är det för att det är ekonomiskt förnuftigt.

Denna morgon, var jag tvungen att gå matinköp. Naturligtvis regnade det, eftersom du vet att Moder Natur är en feminist också. Det är givetvis inte så man får en gratis resa runt här. Jag gick från min bil håller ett paraply, min 20-kilos baby (i hans bil bärare), och handen på min tre år gamla.

När jag närmade mig den store entré, det var en äldre man-60ish stående vid dörren som stirrar på mig. Min utgångspunkt, som en medlem av det mänskliga-jävla-loppet var att denna andra medlem av den mänskliga rasen skulle öppna dörren för mig. (Note-to-self: inte någonsin ta något.) Det gjorde han inte. Han bara stod där. Så jag gick till min baby carrier på marken, i regnet, jag mumlade något i stil med: "Tack för att gripa tag i dörren." som denna Archie Bunker imitatör svarade, "jag trodde y' all ladies vill inte att dörrar öppnas för ya längre."

Touché Archie. Touché. Jag vill inte att du ska öppna en dörr för mig eftersom jag är en dam. Du skulle erbjuda sig att öppna dörren, eftersom jag kämpar för. Med goda seder handlar inte om vad du packar i byxorna, det handlar om vanlig anständighet. När kvinnor beslutat att begära samma rättigheter som män, tyvärr, vissa män tog det som om vi inte vill ha dem för att få hyfs alls längre. Ingenting kunde vara längre från sanningen.

Nu ska jag höja tre söner, och att lära dem att det är en skillnad mellan att rädda prinsessan och bara för att vara snäll mot din man, är den viktigaste lärdomen kommer de någonsin behöver veta. Mänsklig anständighet inte behöver gå ut genom fönstret i rösträttsrörelsen och jag bryr mig inte om det är en gammal dam eller en big band kille, om du får den jävla dörr första du håller som sucker öppna, eftersom det är bara gott uppförande .

Mina barn kan vara assclowns. De kan fisa på varandras huvuden, lägg aldrig toalettsitsen ner, alltid glömma sina väskor lunch i skolan, spelar för mycket Minecraft, sjunger Gangnam Style vid släpp av en hatt, har en ordlista över ord som de inte borde, och kämpa mig tand-och-nail över måltider, men de kommer vara assclowns att veta att erbjuda hjälp till någon som behöver det.

De är min typ av assclowns.

Relaterade inlägg: 10 Skäl Till Varför Alla Barn Behöver Bra Sätt

ADVERT

Lägg till din kommentar