Anledningen Till Att Jag Brukade Känna Mig Skyldig För Att Straffa Mina Barn

Jag växte upp i ett hus där du gjorde vad du sa, eller var du straffas. Det betydde att om jag pratade tillbaka till mina föräldrar, eller svarvat till skivor, mycket dyra tapeten från väggen i mitt sovrum (jag gjorde båda, men endast en gång), fick du klappade på rumpan med ett bälte. Bokstavligt.

Det innebar också om jag inte gör en av mina sysslor i tid, eller slacked i skolan, jag var hindrats från att använda telefonen eller titta på tv under en vecka. Noll diskussion. Noll ursäkter.

På 80-talet som var hänvisade till som "tough love" eller "sätta barnen i deras ställe." Några hänvisade till det som missbruk, men att min far aldrig vacklat — han var en av 7 barn och fick bältet ofta. "Det fungerar", skulle han säga till sina vänner, för att skryta över en Budweiser.

Jag har aldrig varit oense med mina föräldrar. Jag var rädd för min far, och prata om känslor inte var något vi gjorde i vårt hus när han var runt.

Efter att han och mamma skilde sig, hon visade mina systrar och mig en mjukare sida av föräldraskap där känslor var tillåtna, kunde vi inte håller med henne, och hon ville inte skrämma oss in beter sig genom att träffa oss. Som arbetade för.

Men min tidiga uppväxt ärrade mig mer än jag förstod. När jag hade barn i min hand, jag ville aldrig få dem att känna sig obekväma. Jag ville ha allt och vet att de var tillåtna att synas och höras. Ge dem konsekvenserna var otroligt obehagligt för mig.

Jag har kämpat längs vägen med straff och ge konsekvenser för respektlösa eller dåligt beteende. Så snart som jag skulle dela ut en konsekvens av detta, att jag skulle titta på mina barn förvandlas till ledsna själar, och det var många gånger i sina yngre år när det krossade mig så dålig, att jag skulle ångra det straff som jag hade gett, och som skulle tillåta dem att ha som mellanmål eller titta på de allra visa att jag bara skulle tas bort.

Det dröjde inte länge innan jag var tvungen att ta en ordentlig titt i spegeln och påminna mig själv om sin barndom är någonting som min. Att ge mina barn saknas konsekvenser för deras sysslor eller att vara en idiot till sin syster som visar dem kärlek. Också, det är inget som en aga eller slå dem med ett bälte. INGENTING.

Och för att inte skapa för stora arslen, de behöver straff. De behöver konsekvens, och de behöver veta att deras mamma är allvarligt och inte vacklar. Och var och en i en stund, de behöver en extra fast hand.

Sanningen är, mina barn vill ha tuff kärlek del av tiden, de nästan ber om det. Naturligtvis, de skulle aldrig säga det, men jag ser en förändring i deras beteende omedelbart efter det givet — som för några veckor sedan när jag fick ett brev från min sons lärare säger att han inte hade lämnat in läxor för de senaste dagarna. Efter att ha pratat om det, och att hitta sig att han hade noll ursäkter, jag tog bort alla telefon-och tv-privilegier för fem dagar.

Jag ville inte ge dem lyx tillbaka när han slutat vara arg och var tillbaka till sitt glada jag. Och jag känner mig inte skyldig om det heller. Jag ville inte ge den tillbaka när han vände sig i skolarbetet för de kommande tre dagarna och gjorde extra arbete. Jag ville inte tillbaka när han erbjöd sig att göra extra sysslor runt huset. Jag väntade hela fem dagar och samtidigt som det var svårt och vissa kanske tycker att jag var för hård, Jag visste att det var för det bästa.

Det är inte ofta jag har att använda så mycket kraft, eftersom när jag säger att jag kommer att använda den, det gör jag. Och för att mina barn ska veta utan att fråga, jag kommer inte ändra mig. Som inte brukade vara fallet, och mitt liv — våra liv — var mycket svårare.

Nu när mina barn är i middle school och high school, jag har observerat något. När de gör något fel — som inte gör en knepig eller smyga de in sin telefon på rummet eller när jag fick min äldsta rökning potten under däck när han var 13, och jag bryter ut i tuff kärlek, det är inte länge innan de kommer tillbaka på rätt spår.

Jag är inte säker på om det är för att de vet att mamma inte förändras hennes sinne och det är i deras bästa intresse att hålla formen hela vägen. Eller är det helt enkelt deras sätt att säga: "Tack, Mamma, jag känner mig trygg nu." Jag vet bara att det fungerar och på grund av resultaten, har jag beslutat mig för att sätta min skuld om den till säng.

Du kan ge ditt barn utrymme att andas, växa, uttrycka sin oro över saker som de inte tror är verkligt, möjligheter att göra saker bättre och ha diskussioner om val som de har gjort ... och spela tuff kärlek kortet. De två är inte ömsesidigt uteslutande och jag är glad att jag kom på det när jag gjorde det.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar