Den Dagen Jag Blev Kär Igen Med Min Gamla Pojkvän

Hela scenen tog en minut. Bara 60 sekunder.

Men det kändes som timmar som det utvecklats. I mitt sinne, det som hände med sådana filmisk flare. Som i en gammal film. Slow motion. Frame-by-frame uppenbarelse.

Cue dramatisk musik, full orkester.

Jag stod i min trädgård vattning den gigantiska krukor på min veranda. Det var en typisk juli eftermiddag i Indiana. Värme och fuktighet svävade mycket som ett täcke över trakten. Jag stod tanklöst hälla en kall drink på mina hängande hibiscus buskar.

Sedan såg jag honom. Mitt hjärta stannade.

Min gamla pojkvän körde långsamt förbi mitt hus. Mitt hjärta, som var lyckligtvis fungerar igen, nu dunkade i bröstet. Detta var inte bara någon pojkvän men pojkvännen vem har gjort alla andra pojkvänner tyckas enkel ungdomar krossar. När han flyttade förbi, jag kände att mina bröst skärpa och min andedräkt fånga i min hals. Vad skulle han göra här?

Emily Holweger

Jag hade inte sett honom i år.

Medan tid hade lagt till några rader till hans ansikte, han såg fortfarande mycket som den stilige unge mannen jag hade fallit i kärlek med för så många år sedan. Han gled långsamt förbi i sin gamla pickup. Tydligen är han fortfarande att föredra att köra en lastbil, ett faktum som inte verkar så udda som han alltid hade den tillfälliga förtroende av en kille kille. En manlig man. Någon som verkligen behövde en lastbil jämfört med den kille som körde en glänsande pickup bara för skojs skull, aldrig när du använder det för sitt avsedda ändamål för att dra eller dra något.

Han har alltid haft denna karga charm samtidigt som avgjort anbud. Som om han visste hur man byter ett däck i sömnen, men skulle inte ha något emot att laga mat. Som om han kunde bygga ett hus och sedan att ta dig för att se Den Bärbara Datorn alla i en dag . Jag har alltid känt sig trygg med sin tilltro till denna förmåga.

Baseball hatt på, drog upp något över hans mörka bruna ögon, som ligger högst upp som om han hade bara kliade sig i huvudet och inte riktigt placerade hatten tillbaka på sin vanliga plats. Jag kunde bara bilden av honom som kör händerna genom hans hår.

Att killen hade stort hår. Tjocka, helt förlåtande, falls-helt-i-rum hår.

Åren hade varit snäll mot honom.

På ett ögonblick kände jag mig självmedveten, plötsligt medveten om att trots min snabbare hjärtslag och rodnader i ansiktet, jag var inte längre den 20-något som han en gång visste. Jag undrade vad han skulle tänka om han märkte mig.

Trycka 40.

Skulle han känna sig som den år hade varit så bra för mig? Eller skulle han se mig som trött, såret upp mamma jag egentligen är? Skulle den sena nätter med kinkiga barn att vara tydlig på mitt ansikte? Skulle stammar av föräldraskap och äktenskap under de första åren av föräldraskap vara uppenbart?

Eller kanske att det fortfarande finns ett flyktigt minne av sorglös ung kvinna som han hade fallit i kärlek med...

Kanske.

Vi har verkligen haft en bra körning av det så länge det varade. En grund för vänskap, följt av ett par år av dejting. Sena samtal, frihet att utforska en ny stad, och otaliga timmar oavbruten att drömma med varandra.

Det var ingen teater upplösningen. Inga hårda ord eller skulden. Inga "det är inte du, det är jag" på samtalet. Det var ju inte slut dramatiskt. Mer som ett långsamt blekna, och ärligt, jag vet inte att någon av oss visste exakt vad som höll på att hända förrän långt senare.

Hade vi vetat, jag undrar om vi skulle ha kämpat för att behålla vår position. Att hårt hålla på ung kärlek och frihet och förnyelse som omger en levande, unga relation.

Mitt hjärta värkte för en stund, saknar det som var.

Men sedan, lika snabbt som i slow-motion filmen hade börjat, det slutade abrupt. Min flyktiga dagdrömma avbruten genom bullret av mitt nya liv. Peeling av skratt och tjat fotspåren av mina barn. Fyra av dem. En påminnelse om den stora spännvidd år som sträckte sig från denna head-over-heels ung kärlek till nutid .

Verkliga livet återupptas normal takt, och på ett ögonblick, min äldsta son gick med mig på verandan. Min livlig, energisk pojke med hans stora huvud av hår som faller perfekt på plats. Som jag sugit upp hans energi, jag blev påmind om så mycket av den gamla flamma som bara körde långsamt förbi mitt hus...

Och var nu på att förvandlas till min uppfart.

Jag har hört att gamla lastbil flytta in i parken. Jag skulle känna igen ljudet av knarrande dörr öppnas någonstans. Jag hörde det på vår första dejt nästan två decennier sedan. Mina döttrar har nu gått med mig på gården, upphetsad av besökare. Jag titta på när de kör honom och han samlar dem i sin famn. Deras bruna ögon, som visar en sådan spänning på hans återkomst, som matchar sin egen perfekta nyans.

Flyktiga värk för vad som skulle ersättas med fullheten av vad som är. Olika. Men ändå tillfredsställande.

Så mycket mer.

Påminnelse om att sakta blekna av unga, brinnande kärlek har förvandlats till en jämn, långsam bränna. Den fred som nyhet nya kärlek har ersatts med en känsla av att veta. Den flod av minnen som jag föreställer mig att denna gamla pojkvän som utvecklats i mina dagliga anhängare. Min förtrogne och största skratta leverantör. Mannen som kärleksfullt refererar till mig med mitt namn som ogift när jag hindra honom. Killen vars bruna ögon förmedlas fullt förtroende för att jag skulle kunna få igenom förlossningen fyra gånger. Lämnar oss med en liten trupp av brown-eyed babes.

Jag är kvar med lugn tillförsikt om att år av delade erfarenheter och sömnlösa nätter med nyfödda har skapat ett band kraftigare och mer tillförlitlig än den gamla, älskade lastbil.

Som han gör sin väg upp till verandan, jag känner min andedräkt fånga igen. Under sin hatt, jag får en snabb kyss som "Vad blir det till middag?" undgår hans läppar.

Den gamla pojkvän kan vara borta, men den gamla flamma fortfarande.

Min mans gamla lastbil lånades ut under flera år och sedan ges tillbaka till oss förra sommaren. Att se honom oväntat fram till vårt hus driver trofasta djur fångade mig på sängen. Min lilla dagdrömma ovikt i sekunder efter mig spotting de gamla kärlek. Matt, inte lastbilen. Även om jag älskar att gamla lastbil.

Emily Holweger

Om du gillade den här artikeln, chef över till att gilla vår Facebook Sida Det är Personligt en all-inclusive utrymme för att diskutera äktenskap, skilsmässor, sex, dejting, och vänskap.

Spara Spara

ADVERT

Lägg till din kommentar