Konstig Känsla? Håll Ett Öga På Din Hals

Vissa människor säger värk och smärtor av medelåldern är alla i huvudet. Jag är här för att berätta att de kan mycket väl ligga i din hals.

Jag visste att något var upp—eller, som det visar sig, sätt ner—medan bada i Atlanten med mina döttrar-i-lag förra helgen i Maine.

Dang, detta vatten är KALLT Jag berättade för dem.

Dang, du är konstig de berättade för mig.

Vi skrattade alla mäktigt på det faktum att jag kunde inte, ens för en sekund, och sätta mina händer under vattnet. Jag var tvungen att gå runt i vågorna med händerna i luften som en freaked-out barn. Under tiden mina två 38-åriga kamrater var att nå för tankar och pekar på promelas—njuter av deras östrogennivåer och det ljumma havet.

Min konstigheter kommer som någon stor överraskning. Jag har inte njuta av det udda symptom som är förknippade med att vara på gränsen till 50 eftersom jag var 47. Energi är så låg att jag ofta kände mig som en Cro-Magnon kvinna med mina knogar skrapade i marken. Naglar delning om jag blåser på dem.

Men varje "sak" skulle kunna vara uppvisat till en annan. Jag bor i Abu Dhabi när jag insåg att mitt hår var en frazzled vraket. Naturligtvis var det! Jag är i öknen i temps över 110. Du satsar mina ögon är svullna, eftersom alla med efternamnet Bercaw har svullna ögon!

Jag köpte en fin hud lotion för att stilla min torra hud, men mina armar och ben verkade det sämre i slutet av dagen. Jag skyllde kosmetika marknadsföring handel för att sälja mig en falsk bill i varor. Då kände jag mig dålig för att skylla på en hel bransch och gick tillbaka för att skylla Mellanöstern. Dessutom, mina händer var svullna, vilket innebar att de måste vara varma och besvärade som resten av mig.

Sedan var det den hjärndimma som jag hade att kämpa, det mest oroande av allt min weirdnesses. Svullna ögon är inte det enda bad i vår familj genpool—Alzheimers sjukdom är som lurar under ytan också.

Min neurolog far dog av Alzheimers sjukdom för tre år sedan. På grund av hans yrke och hans åkomma, jag vet när en hjärna som inte fungerar bra. Och jag tydligt att det behövs en fyr för att se bortom min hjärndimma. Jag kunde inte komma ihåg var min att-göra-lista var—för att inte tala om vad det ens sagt. Detta är början på slutet Jag trodde, som jag lade till några extra tusen dollar till liv-försäkring tillhandahålls av min arbetsplats.

Även lagt över åren var extra poundage runt min midja. Övning verkar inte göra en buckla. Jag bestämde mig för att sluta dricka alkohol tre månader sedan, eftersom jag kände mig så oändligt trött och evigt rultig, förutom det faktum att jag var guzzling alldeles för mycket vitt vin. Men att säga adjö till ca 2500 kalorier insupit nattliga inte resultera i en svelte nya för mig, inte heller att få förnyad energi eller glädje. Konstigt, jag klagade, jag är en nykter alkoholist som känns värre med varje passerande sprit-fria dag.

Jag skrev alla mina symptom ner—utom hjärnan dimma eftersom jag verkligen, verkligen och glömde bort det—innan du går för att se min läkare. Jag kom att tänka på hjärnan dimma i sista stund i väntrummet och lagt det i fet stil tillsammans med några andra ord som jag inte kunde tyda stund efter att skriva ner dem.

Vi granskat listan, liksom mina vitala tecken. Högt blodtryck. Låg puls. Magen fett. Torr hud. Svullna händer. Värk i benen. Torra, röda, variga ögon. Snarkning, kanske till och med sömnapné.

Vi pratade också om några symptom som jag inte hade sätt på den lista: depression och ilska. Jag var redan på antidepressiva medel—hur kan jag fortfarande vara ledsen? Raseri? Jag chalkat att upp till att vara en kvinna i världen. Vad finns det inte att rasa om? Åtminstone jag hittat ett sätt att motivera min obefintlig sexlust: jag måste ha haft mer än min andel.

Ett enkelt blodprov stavas ut det underliggande problemet: låga T4, TSH hög. Min sköldkörtel—en körtel ansvaret för metabolisk process, som ligger i nacken—var sämre. Hur gjorde jag inte satte ihop två och två? Jag har vänner som har gjort strid med sköldkörtel nivåer. Jag visste tecken.

Fyra dagar till mitt Synthroid med och jag kan känna att jag sakta börjar förvandlas till Homo erectus. Det kan dröja flera månader innan jag får min sköldkörtel planat ut, men jag hoppas att jag har mina händer tillbaka i Atlanten innan vattnet blir faktiskt för kallt att göra så.

ADVERT

Lägg till din kommentar