Känslan I Min Ålder

Jag är en 35-årig kvinna med en garderob full av kläder varierar i storlekar från 4 till 14.

Du vet borren.

Jag har fett på ställen som används för att vara smidig. Ryggen för mina ben är genomkorsat med åderbråck. Låg upphov jeans visa min butt crack. Urringade tröjor visa stretch-märkt klyvning som påminner av crepe-papper.

Tack och lov, jag har gått förbi den vånda och ångest av en kvinna som kämpar med att acceptera sin "mamma bod" och på att räkna ut hur att stärka upp, här nere, och slugt smickrar min figur att göra det mesta av det jag har—eftersom honung, det kommer inte att bli bättre än det är just denna minut. Ingen mening med att slösa tid på att plocka på mig själv sönder och önskar mig tillbaka till juniorer storlek jeans. Jag bär KVINNORS STORLEK jeans, helvete.

Även om jag har alla egenskaper för en kvinna som är gammal och klok nog att veta hur man ska klä sig på rätt sätt, jag fortfarande hitta mig själv på skam varje gång jag sätter foten i en butik för kläder. Jag går i, får min kullager, bege dig till rätt avsnitt (läs: inte juniorer) och...förvirring sätter in.

Allt verkar för matronly eller för rockig, och jag känner att jag har redan använt det innan, antingen i middle school (stonewashed jeans var inte så bra första gången—varför i helvete är de tillbaka?), high school (flanell är inte cool—varför händer detta igen?!) eller högskola (hej, tröjor).

Efter rotade igenom varje rack i avsnittet, jag lyckas ta tag i en massa saker som ser rimliga och sedan bege dig till provhytten.

Det finns några platser i en kvinnas liv mer ödmjuk än passande rum. Jag har fastnat i otaliga klänningar och badkläder, besviken eller glad, vad jag ser i spegeln.

Men ingenting, ingenting förberedde mig för den senaste tillfället jag stirrade på mig själv i tre-vägs spegel, frågar högt: "Är det en tröja? Nej, det verkar för lång. Är det en klänning? Nej, det verkar vara för kort. Är det en tunika? Är detta trashy eller bohemisk? Vad fan är detta?! "

Det är då jag kände mig gammal.

Fortfarande, jag gillade plagg, vad det var, och bestämde mig för att köpa det. Jag bar den till varuhuset registrera och två twentysomethings bakom disken log mot mig.

"Vad är detta tänkt att vara?" Frågade jag.

De blinkade i tyst samförstånd.

"Är det en tröja? Eller är det en klänning?"

" Åh, det är en klänning "de sa.

"Är du säker? Jag menar, det är verkligen kort."

En av dem nickade med eftertryck. "Det är helt en klänning. Jag menar, jag gissa du kan bära jeggings nedanför om du var obehagligt...men...jag skulle inte."

Och det är då min riktiga ålder visade sig för dem. Jag kanske fest och klä sig som jag fortfarande är 25, men när det kommer till min rumpa hänger ut, jag drar gränsen. Som skulle vara bekväm att bära en klänning som är verkligen en skjorta? Hur kan de inte förstå det?

" Hell yeah, jag är obekväm! Min röv var hängande ut vad det är. Om jag böjd över, alla skulle veta. Jag kommer bara att låtsas att det är en t-shirt och köpa det, eftersom jag tycker det är riktigt söt."

Tystnad.

"Jag är gammal."

Tystnad.

"Jag är 35. Jag har tre barn hemma."

Glödlampan gick på. " Ooh "de sa. "Du ser bra ut för att ha tre barn!"

"Tack för att du?"

"Här är ditt kvitto, ma' am. Ha en bra dag!" De log artigt.

De kallade mig för "ma' am."

Fan, jag är gammal.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar