"Ja, Vi Kan Spela!' — Ett Öppet Brev Till Min 3-Åring

Hej Son,

När du först kom, jag visste inte hur att ta hand om dig. Jag har aldrig satt barnvakt små barn, speciellt inte barn. Men jag lärde mig hur till ändra din blöjor, din varma flaskor, tvätta hela kroppen, och lägga kläderna på.

Jag såg dig växa, och nu är du 3.

Du och jag kan tala med varandra nu — berätta för varandra om våra tankar. Du säger att du älskar mig ibland. När det är spontant, det gör min vecka. Jag älskar dig också, på ett sätt du inte förstå förrän du har egna barn, på samma sätt som jag inte förstod förrän jag hade dig.

Huvudsak, du ber mig att spela. Ibland Mamma och jag är för upptagen på kvällarna för att spela med dig så mycket som du (och vi) skulle vilja. Vi alltid se till att du äter (eller åtminstone komma fram med) en god middag, och medan vi tillagar maten, att du roa dig med "projekt", och — särskilda sällsynta tillfällen — en TV-show. De flesta dagar, jag är imponerad av ditt tålamod.

Under de senaste månaderna, din favorit tidsfördriv har blivit en efter-middag brottningsmatch. Du vill låtsas att vi är lejon: jag är Ärr och du är Simba från The Lion King och vi kämpar för kontroll av en av våra soffor, som fungerar som Pride Rock. Ibland är vi andra djur — noshörningar, gnuer, flodhästar. Men det spelar inte så stor roll för dig så länge som vi rullar runt på vardagsrummet mattan.

När det är dags att sluta, du är upprörd. Du stampa fötterna och vill brottas lite längre. Din mamma och jag försöker vara fast, speciellt om läggdags är nära. Ofta vi lösa på ett mer minuters brottning, och då ska jag utmana dig till ett lopp upp stegen för att förbereda sig för sänggående.

Dina upprepade förfrågningar om att brottas är söt. Men styrkan i din begäran får mig att undra varför det är så viktigt för dig och vad som går genom ditt sinne när jag ibland att neka din begäran. Hur ser detta från ditt perspektiv? Jag vet inte varför jag har inte funderat på detta innan, och jag är ärligt talat skäms över mig själv för det. Självklart har jag funderat på hur du kan se och interagera med världen ända sedan du först öppnade ögonen, men mindre så på hur Jag det kan visas genom dina ögon.

Vad är det du tänker och känner när jag säger att jag inte kan spela just nu? Kan du förstå att jag skulle älska att tillbringa mer tid med dig? Om du blir upprörd när speltid är över, förstår du mina skäl? Vet du att jag är rädd om dig — vad du äter, hur mycket du sover, vilka dina vänner är? Kan du förstå det ansvar som jag känner för i ditt liv?

Bara du vet svaren på dessa frågor . Men genom dina ord och handlingar, jag förstår att spendera tid med mig är viktigt för dig. Det är alltför lätt för mig att bli vilse i komplicerade vuxen världen, när din värld är en mycket bättre, enklare plats. Du lever i nuet, och jag planerar att spendera mer tid med dig.

Den andra kvällen var jag upptagen, hacka grönsaker, slå på lite musik, prata med din mamma, tänka på arbete, överväger ett nytt hus och undrar vad du ska namnge din framtida syskon. Jag läste ett recept på min telefon som du försökte få min uppmärksamhet.

"Pappa."

"Pappa."

"Pappa!"

Jag tittade äntligen upp, och med en skelning och busiga flin, du frågade, "vill du brottas?"

"Ja, jag kommer att brottas med dig."

Kärlek,

Pappa

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar