Varför Min Man Är En Bättre Förälder

Folk säger ofta till mig hur lycklig jag är över att ha en man som stannar hemma med barnen på helgerna medan jag är på jobbet. "Om han jobbar hela veckan och har barnen hela helgen, när inte han få en paus?" frågade de. Min man jobbar hårt. Han arbetar sin röv av varje dag och då han kommer hem och fortsätter att arbeta med att ta hand om sin familj. Men jag sortera av att göra samma sak, vet jag inte? Jag tar hand om pojkarna vardagar och arbeta nätter och helger, och jag har aldrig riktigt stanna för en paus heller. Kvinnor, särskilt de som bor hemma 24/7 aldrig få en paus. Men det är inte bara kvinnor, det är föräldrar .

Jag skulle ljuga om jag sa att tanken på en man som tar hand om sina barn borde få applåder. Jag menar, som en far, det är typ av hans jobb du vet? Jag skulle också ljuga om jag inte säga att min make går utöver call inhemska plikt. Att människan är en föräldra rock star. I själva verket, han har ofta en bättre mamma än mig själv.

Ja, du hörde rätt. Det är inte så att jag är en nonchalant mamma, men jag är inte din typiska Betty Crocker. Inte för att jag är drottning i huset som städar hennes krona efter att hon har piskat upp en fem-rätters måltid till sin familj. Det betyder inte att jag inte laga mat, städa och vårda mitt barn entydigt. Jag läste godnattsagor, jag kysser boo-boos, och jag är obesegrad mästare av mellanmål tid, men min man, ja, han är bättre.

Mellan sysslor och uppdrag och arbete, jag kör ofta ut av timmar på dagen. Därför, ibland middag kommer från en låda, och ibland tvätt kvar i torktumlaren. Ibland för att mina barn ska bära sin pyjamas hela dagen, och mest av tiden, sina strumpor som inte matchar. Jag känner att jag kör på med full fart varje dag, men jag vet inte alltid där jag tänkt. Ärligt talat, de där dagarna när jag är på jobbet göra typ av kännas som en paus, och när jag återvänder hem, jag har verkligen aldrig vet vad jag går efter min man har varit igång hushållet för en dag.

Det är inte vad du tror—jag är inte orolig för vad för slags spektakel har inträffat mellan tre testosteron drivs av män. Jag är inte orolig för att huset har vänt upp och ner eller att mina barn kommer att ha bemästrat den skicklighet fatet står. Nej, det är inte alls som sådan.

Det är inte det vanliga för mig att komma hem till ett mousserande rent hus som luktar rena lakan och paradiset. Det är inte galen för min ankomst med söta kramar från två nybadad, fullt matade små pojkar. Det är inte ovanligt att lukten av en hem-kokta måltid för att lura mig in i köket och lämnar mig stående i en pöl av mitt eget saliv, och det är ganska normalt att gå in i en nästan oigenkännlig hem eftersom min man har målade väggar, eller flyttade möbler, eller åh min gud, det är som en bricka backsplash i badrummet?

Hur gör han det? Hur ser han att innehålla våra tornadic söner tillräckligt länge för att ånga golv? Hur gör han smidigt utföra det perfekta miniatyr ostburgare koppar samtidigt komma ihåg att använda sköljmedel? Hur han klarar av att blanda mig perfekt "välkommen hem" cocktail samtidigt som skura smuts av våra pojkar? Allvarligt, hur?

Den här mannen är en modern Mary Poppins med ett verktyg väska full av voodoo-magi och barn hypnos strategier.

Visserligen hans föräldrars välstånd ibland skapar mina egna känslor av otillräcklighet. Det är inte så att jag inte åstadkomma tillräckligt—det gör jag. Det är bara det att han är så jävla bra på faderskap. Han får det att se så lätt att jag ibland fråga mina egna metoder så mycket att jag ibland undrar om han anlitade hjälp medan jag är borta. Faktiskt, jag är ansvarig för budgeten, så jag kollade för att se om han var i hemlighet spendera våra pengar på pigor, men jag hade fel igen. Vid undersökning, insåg jag att, nej, han hade inte anställt hjälp och att han sparade pengar på mat genom att installera kupong apps på telefoner. Helvete, han är bra!

Jag visste att jag älskade honom när jag gifte mig med honom, därav det hela, du vet, äktenskap . Men jag har aldrig förstått vad jag gav mig in på. Jag insåg inte att under den vackra hår döljer hemligheter av föräldrarnas framgång, perfekt lax recept, och den charm och innovation av en HGTV entreprenör som också råkar ha en imponerande skivsamling.

Visst, han kan lämna strumpor som låg i udda ställen och facial hår i handfatet, men det är knappast det drar från hans många gyllene attribut. Att han ibland sover för sent på söndagar och blåser pengar på växter som han vet att vi kommer så småningom för att döda, men hans osjälviskhet mer än kompenserar för döda ormbunkar. Han sliter alla hans jeans och kritiserar min metod om inslagning av julklappar, men han sätter sin familj i första varje dag .

Så när folk säger att jag är lycklig, att de har rätt. De är just för att jag am lucky. Jag är så, så lycklig att ha gift sig med mannen som håller vår familj fungerar som både en bra pappa och make. Och för att jag ska gärna hand över min krona, varje dag i veckan eftersom han mer än förtjänar en.

ADVERT

Lägg till din kommentar