Fett Tala: Det är Dags att Sluta

Fett prata har varit min vardag sedan innan jag fick min tandställning av. Men, något jag vilselett mig själv att tro att jag skulle bryta den vanan när jag blev mamma. I år var det inte ovanligt för mig att stå framför spegeln och säga saker som: Jag känner mig så fett just nu.

Gör denna outfit får mig att se ut stora?

Jag har precis ätit så mycket tårta. Jag är brutto.

Är min mage som sticker ut?

Jag hade inte vana att ha celluliter. Här, ser du? Titta på celluliter. TITTA PÅ DET.

Mina vänner skulle en upp mig, hävda sina celluliter på allvar var grov, att de aldrig skulle komma undan med att bära skinny jeans, eller att deras lår var helt enorma. En vän berättade för mig att hon hatade hennes knän.

Vi behandlade fett tala som en tävlingssport. Hur skulle vi inte kunna? Vi hade utfodrats med samma lärdomar från den Manuella av Kvinnlighet:

1) Aldrig att helt enkelt säga "tack" till en komplimang om ditt utseende. I stället måste du göra en nedsättande kommentar om dig själv t ex "Åh du gillar min tröja? Jag älskar den långa stil, eftersom den döljer min röv."

2) korrekt svar till din vän är förtvivlad över hennes hår/ansikte/kropp är att utbrista om hur mycket sämre man har det.

Min man kunde knappt stå och lyssna på mig. Ibland han skulle skämma bort mig, försäkra mig om att jag var vacker. Andra gånger, han vägrade att hedra mina klagomål med ett svar. Och ibland han skulle skaka på huvudet och frågar: "Du ska inte prata som att detta framför vår unge är du? Upprörda, jag skulle utropa, "naturligtvis inte!"

Och sedan vårt barn föddes. Och jag insåg att sluta fett prata inte var cakewalk jag hade räknat med. Det spelade ingen roll hur mycket jag ville att min dotter att utveckla en sund kroppsuppfattning. Jag kunde inte stoppa mig själv.

Så jag gjorde ursäkter. Hon är alldeles för ung för att förstå vad jag säger. Även om hon förstår, hon kan inte prata ännu, så jag har ett par månader tills jag har verkligen att sluta. Jag kommer att sluta snart. Hur som helst, jag säger alltid till henne att jag älskar hennes lilla kropp. Jag tycker hennes mulliga magen speciellt gott och det vet hon. Och hennes rultig lår! Jag älskar låren. Hon kommer att bli bra. Hon är inte riktigt titta på mig.

Förutom det är inte sant. Det har aldrig varit.

När min dotter bara var ett par veckor gammal, jag skulle lägga ner henne på rygg på badrumsgolvet medan jag scrunched produkt i mitt hår och vände mitt smink. Jag skulle kasta en blick ner ibland och får syn av hennes ögon som simmar runt, följer mina rörelser.

När min dotter var åtta månader gammal, jag såg henne hålla en herrelös bit tyg upp till hennes ansikte och blåser hårt genom näsan. Det tog mig en sekund att inse att hon var imiterar mig. Jag är ganska säker på att ingen annan har någonsin brytt sig om att titta på mig blåsa min näsa med en näsduk, mycket mindre efterlikna det.

När min dotter var 12 månader gammal, hon skulle rota runt i min koppling när jag betalt för något. Hon skulle gå rakt i mitt läppglans. När hon hade det i sin knubbiga fingrar, hon skulle "tillämpa" den mot läpparna. (Att hon saknade den smidighet för att skruva loss locket var en detalj av intresse för henne).

När hon var 15 månader gammal, min dotter skulle gå till garderoben, ta sopborste och sopskyffel och dra dem runt huset. (Även om hon var riktigt uppmärksam hon skulle ha fokuserat på 2 meters radie kring hennes barnstol).

Nu, vid 18 månader gammal, hon försöker på mina skor och mina kläder. Hon hjälper mig att torka av bordet med sin haklapp och hon skurar golvet med hjälp av mitt badkar borste . Hon går runt huset slumpmässigt säga "Okej...." Vilket är något jag aldrig insåg att jag hade en vana av att göra fram tills nu.

Min dotter har ögon på mig. Och jag är fortfarande kvar att göra nedvärderande uttalanden om min kropp, om än inte så ofta som jag brukade. Jag skulle ljuga om jag sa att det var för att min självkännedom och kroppen acceptans har blommat upp sedan jag blev mamma. Det är nog för att jag väger mindre än jag någonsin vägde lika mycket som en vuxen. Men det betyder inte att jag inte kommer att klaga över hälften full av vatten ballong formen mina bröst har tagit på nu att jag har vant.

Jag vill tro att min kropp är vacker, varje dag - även om min mage är uppsvälld, trots min rumpa slapp en liten, oberoende av djupare linjer runt ögonen. Och jag vill desperat för min dotter tror att det är normalt för en kvinna att tänka på sig själv vacker.

Jag försöker begränsa mitt Fett Prata med gånger när hon inte är i närheten. Men precis som djur luktar rädsla, jag tror att små barn känsla av skam. Jag lurade mig själv till att tro att det skulle vara lätt att fullt ut acceptera min kropp när min dotter föddes. Men jag är inte lura mig själv längre.

Kroppen är fortfarande en fråga för mig, och jag vet att svaret är inte för att dölja det. Svaret är att ta itu med det. Jag är inte säker på hur man gör detta, men jag gör det när jag går längs. För nu är det innebär att undvika fett prata i min dotters närvaro. Det innebär att låta henne undersöka min mage (så länge hon inte peta hennes fingrar i min mage). Det innebär att bära en bikini när vi går till poolen eller stranden, även om det är lite utanför min comfort zone.

Om moderskap har lärt mig något, det är vikten av att tillåta dig själv att ta upp det som du går längs. Eftersom inget av det är så enkelt som du trodde det skulle vara.

ADVERT

Lägg till din kommentar