Fett-som pekar ut inte Fungerar

Fett-de skyldiga verkar vara i ropet dessa dagar. Om du är obekant med termen, det innebär i princip att förringa någon för att vara överviktiga. Nyligen har det varit en hel del debatt om huruvida denna metod har någon nytta. Kan peka ut någon om sitt utseende har några positiva resultat? Även om den person som är föremål för skam gör verkligen gå ner i vikt på grund av att förlöjliga, om ändamålet helgar medlen? Eller har du kvar någon som fortfarande är missnöjda med sitt utseende och endast förlorat vikt som ett sätt att undkomma mobbningen?

Jag är här för att berätta att fett-att peka ut fungerar inte. Fråga bara min mamma.

Växer upp, min mamma var alltid kallar sig fett. Hon skulle stå framför spegeln och kritisera sig själv från topp till tå. I själva verket, jag kan inte tänka en enda positiv sak som hon någonsin sagt om hennes kropp. Vad som är värre är att detta självklart påverkat hur jag såg mig själv. Vid en ålder av 10, jag föll i grannens trädgård. Jag var tvungen att bäras av min granne som är far till mitt hus, och jag minns att jag berättade för honom, "Sätta mig ner. Jag är för fet för att bära." 10 år gammal .

Tyvärr för mig, min mors öga att döma inte slut i och med vad som fanns i spegeln. När jag blev äldre, med fokus på mig. Min mamma skulle göra offhanded kommentarer här och där om min vikt. Hon skulle prata om mitt tjocka lår och hur jag ska prova den senaste kost hon var på. (Hon var alltid på en modefluga kost. Name it, och hon har nog provat det.) När puberteten slog till, men jag var en goner. Jag gick från En a-kupa till DD i bara några korta månader. Min kropp höll på att explodera ut mina kläder. Jag hade plötsligt höfter och kurvor där det fanns tidigare ingen. Jag var 14, och jag hade ingen förståelse av vad det var som hände. Jag var urtypen för den besvärliga tonåren som nörd, om det besvärliga tonåren nörd också hade stora burkar.

En natt, min mamma hade sina vänner över. När jag gick förbi, frågade hon mig mycket högt, "Gee Sam, tror du inte att dessa jeans kan bli lite tajt?" Skratt utbröt från gruppen. Förkrossad inte börja för att täcka vad jag kände. Den natten grät jag mig till sömns.

Poängen är att hennes smutskasta min kropp ville inte göra mig vill få spinkig. Det fick mig att vilja krypa in i ett hål och dö. Jag ville försvinna från alla, eftersom att min mor kunde inte se mig som vacker, vem skulle?

Spola framåt till idag.

Jag har en dotter i min egen, min vackra 6-månader gamla Penelope. När hon ser på mig, hon bara ser Mamma, och min uppgift är att hålla det på det sättet. Jag är överviktig. Vid sex månader postpartum, jag är den tyngsta jag någonsin varit på. Men jag är vacker. Jag gjorde livet, och min kropp har gjort det. Min kropp, som jag ville gömma undan från världen för så många år, skapat den här perfekt liten ängel. Jag är inte längre skämmas. Jag har lärt mig att respektera mat och äta i anledning (med undantag för enstaka tomte), istället för att hoppa från en diet till nästa. Det finns fortfarande dagar då jag kämpar med mitt utseende, men tankarna konsumerar inte mig. Vikten kommer att komma ut så småningom, men om den inte gör det, jag är okej med det. Jag är okej med personen i spegeln.

Min mamma och jag har sedan diskuterade vad som framkom under mina formativa år. Hon avslöjade för mig att hennes egen mamma skulle tvinga henne att gå till Viktväktarna möten och övervaka vad hon åt. Hon hade hoppats på att vara bättre än hennes, men den typen av psykisk misshandel blev så ingrodd att hon, utan att inse det, började cykel av missbruk igen med mig.

Att peka ut någon för att ändra aldrig fungerar. Det tar kärlek, förståelse och medkänsla. Min dotter kommer aldrig veta hur det känns att vara fet-skam, och jag antar att i en konstig, vridna sätt, jag kan tacka min mamma för det. Viktigast av allt, Penelope kommer aldrig tror att hennes självkänsla är en direkt korrelation till storleken av hennes jeans.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar