Detta Är Den Tid Av Våra Liv

Min baslinje standardläge för de senaste fem åren har varit "desperata." Jag födde min fantastiska tvillingar, och om jag trodde att jag var "upptagen" före, jag var seriöst fel . Den typ av akrobatik jag kom att acceptera som vanligt med jonglering liv och "darling" nyfödda till mig var inget annat kedja-mitt-höger arm-till-en-40-pund-vikt-och-ber-mig-till-slut-en-stack-för-bra-kina-på-min-panna typ av akrobatik.

Jag minns ett samtal jag hade med en kollega som han erkände att han ännu inte var redo för att ha barn. "Jag är inte redo att ge upp min frihet", sade han. Jag ville inte tänka på vad han sade egentligen. Inte redo? Mina äggstockar har varit upplopp med deras beredskap för år! Detta samtal bleknat under min pre-baby månader, och återkom med en hämndlysten kraft efter barn som jag började förstå exakt vad "ge upp min frihet" verkligen innebar.

Att ge upp min frihet tänkt att hålla på min full-tre-timmar-sedan urinblåsan bara 10 minuter (eller 15 eller 60 minuter) medan jag klar med att ändra min dotter är smutsig blöja, fick sina mellanmål redo, och torkade upp det konstiga fläckar på mattan, och att en annan smutsig blöja jag lukta? Käre herre, barn! Detta är inte en tävling för att fylla upp blöja hink!

Att ge upp min frihet innebar att avstå från att borsta mina tänder idag eftersom jag bara hade slutat amma tvillingar, och min dotter var redan på att somna, men min son var blåögda och redo att goo-goo och da-da-da, tills naturligtvis, min dotter började att röra om och vakna upp igen.

Att ge upp min frihet innebar att avvärja den ytan panik när jag kom till insikten att vi var ute i blöjor i 3, 2, 1...och jag behövde gå till affären med båda mina nyfödda barn.

Att ge upp min frihet innebar nätter med min man—vänta, jag kan inte sluta rulla med skratt. Vad är datum nätter med min man?

Jag visste aldrig vad "jag är inte redo att ge upp min frihet" betydde. Jag kunde ha klappade min kollega. Varför inte hade han skakat mig ursinnigt och viftade med händerna frenetiskt i mitt ansikte och ropade och knackar lite insikt i mitt huvud så jag visste verkligen vad han menade? Och förresten, var han någon slags hemlig sensei för att räkna ut detta utan att någonsin ha upplevt det själv? Eller var jag bara förblindad av mina äggstockar?

"Jag är inte redo att ge upp min frihet" är en ständigt föränderlig fras i dessa dagar. Som min spädbarn och växte upp i den lilla toddling en-skador-är-en-steg-bort cuties, det var ett spel för att jaga och hålla reda på och avstå från efterbehandling som sandwich du har varit sugen på de senaste sex timmar. Eftersom de blev så smart och så verbala, det var en omgång möta deras efterfrågan på blåbär, mjölk, deras favorit fyllda dinosaurie och klappar kraftigt på sin potta-utbildning-i-utbildning prestationer. Idag är det ett spel av "varför?" och gratulationer komplimanger över sin nya familj med hus och träd och solen.

Jag tänker tillbaka på innan jag fick barn och hur mycket det är allt jag längtat efter—att ha en familj. Dessa idealistiska dagdrömmar jag hade av familjen, av Janie and Jack-klädda barn leker så sött med sina inte flisas eller halv saknas uppsättning av trä Pottery Barn Kids block. Jag tycker om de saker som höll mig upptagen innan barnen, som jag fortfarande försöker att uppnå med en bråkdel av den uppmärksamhet och energi som jag betalat det i det förflutna. Jag tycker om min ständiga kampen mellan att njuta av mina barn och att upprätthålla den här personen i det här livet jag leda vid dem. Och då kom det alla tillsammans. Jag kom att inse att behålla denna pre-barn livet var inget liv att upprätthålla, eftersom det inte var mitt liv.

Det här är mitt liv. Det här är vårt liv.

Detta är den tid i våra liv—det liv som min man och jag har givit den näring och som är centrum för vår värld. Dessa tre barn i vår, som är ständigt i släptåg, som vår egen förpackning med tre små ankor klippning vid våra fötter. Och det är ett helt liv och ett fantastiskt liv. Och detta är vad jag längtat efter och jag är så, så lycklig att ha i alla skavanker och all dess fullhet .

När livet förändras, låt dina förväntningar förändras. Detta är den tid av våra liv. Detta är den tid i våra liv när de rätter som kan vänta i diskhon efter middagen, eftersom det är semester och Rudolf med Röda Mulen är på TV, och du är så glada att dela denna del av din barndom med dina barn.

Detta är den tid av våra liv, när mitt hår kan (kommer) fortfarande vara våt när jag drar tillbaka det, eftersom det är barnen som fylls med glädje som vill vara en del av min dag just nu. Det är min dotter som vill visa mig hennes senaste dans-snurra-robot rör sig i hennes rosa tutu med stjärnor och blommor-print-leggings och prinsessan tofflor. Det är min son som har 20—gör som 40—frågor under en fotbollsmatch som han upptäcker att hans kärlek till sporten, och jag upptäcker den oväntade kärleken jag har för bevittnar hans blomstrande passion för något.

Det är deras frågor och kommentarer och det sätt de behandlar och tröska information och minnen när vi engagerar oss i ostörd samtal som får mig att förundras över hur deras briljanta hjärnor växer.

Det är den tid då jag steg på en annan Hej och motstå frestelsen att köra för vakuum och Swiffer WetJet, eftersom min 18-månader gamla squeals av glädje när hon ser mig paus för vakuum, tänker istället att jag kommer att jaga henne, och hon tar mindre i sötaste blöja-rumpa skaka baby sprint, klappa hennes kladdiga händer med ren förtjusning. Varför skulle jag vilja göra något men jaga henne? Det finns fortfarande enstaka 3 på morgonen wake-ups när jag plockar upp denna söta, söta baby till mig och njuta av hennes varma trötta kropp, kura ihop sig på mitt bröst som faller hon tillbaka för att sova, begrava huvudet djupare i min axel.

"Jag är inte redo att ge upp min frihet" i dessa dagar innebär att jag aldrig kommer gå tillbaka till de pre-kid dagar och jag skulle inte vilja ha det på något annat sätt. Detta är den tid av våra liv. Den tid som jag alltid daydreamed om, och nu är det liv och det är verkligheten. Detta liv spricker i sömmarna. Det är kärlek. Det är full. Det är glädje . Det är en lång, ansträngande, obeveklig. Men det har aldrig varit bättre.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar