Familj Och Vänner, Snälla Sluta Köpa Mina Barn Så Mycket Grejer

Dagen efter varje semester eller en av mina barns födelsedagar, jag befinner mig inte bara lider av en post-holiday/födelsedag baksmälla, men också att försöka motstå frestelsen att ta en soppåse, fylla den till brädden, och kasta bort en massa en saker att göra plats för nya saker. Det är en farlig kombination som lämnar mig irriterad och trött .

Men över-gifting händer också efter att ha sett vissa släktingar eller vänner för ett slumpmässigt lördag eftermiddag besök. Vi har alla dessa underbara människor i våra liv som tycker om att ge barnen en present bara för att.

Samtidigt som jag gillar att hålla en ren och organiserad hem eftersom det gör mina dagar smidigare att kunna hitta saker som strumpor och min mentala hälsa, jag är underlägsna av er alla present-ge missbrukare, och jag kan inte hänga med.

Godis, plastleksaker, glow sticks, och slem-kit finns i varje hörn av mitt hus, inklusive frysen. Detta är ett problem eftersom min glass tar prioritet över några random vetenskapliga experiment som behöver stanna frusen för att arbeta — sorry barn, ingen kan göra. Det har funnits tillfällen när de kommit hem med så mycket loot efter att gå till en väns födelsedagsfest skulle du ha trott att det var deras speciella dag.

Jag vet att det är trevligt att få presenter. Jag vet att det ger givaren glädje. Jag vet att det gör barnen otroligt glad, men att lyckan är flyktig. Jag har sett mina barn " lycka förvandlas till överväldiga som sedan förvandlas till "jag är uttråkad med detta. Vad är nästa steg? Gimme något annat" tillräckligt många gånger för att veta att de inte behöver en massa saker att göra dem glada.

Vi har alla varit som förälder som tillbringar en hel del dollar och en hel del timmar att köpa och montera leksaker, bara för att få vår lilla lovies leka med kartongen för timmar mellan att poppa bubbelplast. Jag tänker att det är så mycket roligare att dunka på plast bubblor och gå runt med en låda på huvudet än det är att spela med det en sak som de har velat för deras hela, hela liv — bara en gissning dock.

Ständigt hälsning barn med, "Titta på vad jag har fört er i dag," som gör dem tror att de har rätt att få en present bara för att de är framför dig. De fortsätter att få mer och mer saker för ingen anledning alls, och de får bortskämda till döds på en semester eller på sin födelsedag liksom. Det orsakar en del av den magi för att bära av.

Jag hitta mer skit om mina barn får, desto mer specialness av att ta emot en gåva är utspätt, och varje gång man ser vissa människor, de kommer att undra vad de kommer att få ut av det (oftast ett par spänn, lite godis, en påse ballonger och en musikalisk leksak som kastas på toppen). De kan till och med börja tänka att du suger om du slutar att sätta en gåva i sina kladdiga små vantar under varje besök. Så att inte ställa som prejudikat. Den gåvan är att du bryr dig tillräckligt för att visa, visa intresse, och spendera tid med dem. Egentligen.

Jag vet att jag kan låta som en otacksam asshole här, men jag behöver säga något utan att skräda ord: sluta ge mina barn så mycket grejer.

De behöver inte det. De vet att du älskar dem. Jag vet att du älskar dem. Jag älskar dig för att du älskar dem och jag är tacksam för att du finns i deras liv, men det finns så många andra sätt att visa dem kärlek som inte innebär att stoppa i butiken innan du ser dem. Bara för att de vill ha något, eller om du tror de skulle gilla den senaste Lego, betyder inte att de måste ha det — särskilt om de släpper en antydan om att de verkligen skulle vilja att bajsa emoji-bean-bag. Jag vet att de vill ha det, du vet att de vill ha det, och jag säger dig, om det kommer in i mitt hus, jag kommer att smyga sig tillbaka in i bilen och i hemlighet önskar en jätte skön bajs plågar dina drömmar .

Kom gärna och besök dem. Vänligen ta med dem till parken. Vänligen berätta för dem att du älskar dem, men snälla, ÅH MIN GUD SNÄLLA, sluta ge dem något bara för att du kommer att se dem. Jag ber dig. Om du verkligen vill spendera pengar på dem, skaffa ett gymkort och sedan ta lite kaffe innan du går över så kommer du att vara i tip-top form när de vill att du ska driva dem på gungorna eller rulla ner för backen med dem.

Kanske investera i några ginkgo biloba, så ditt minne kommer att vara vassa när de börjar fråga dig en zillion frågor om "Vad som skulle hända om alla vatten fick suga ut jorden?" och "Vad skulle du göra om du var tvungen att bajsa, nysa, hosta, rapa och fisa alla på samma gång medan de står i kö i mataffären?" — eftersom de kommer att be för dig. Delvis på grund av att de inte har en mun full med godis och en ny anordning för att hålla dem upptagen, men också för att det är deras sätt av bindning med människor som de älskar. Och de kommer att komma ihåg det mer än en uppstoppade djur eller en påse M&M ' s.

Jag vet att för en tid kommer jag att se ut som en stor otäck häxa som inte vill att någon ska ha något kul, men alla kommer att komma över det. Vi vill bara att du och din odelade uppmärksamhet, så låt dig undan. Spara din dyrbara tid och pengar. Vi har tillräckligt.

Men om du inte känner behov av att köpa någon något, mama kan alltid använda en latte med dubbel piska och en timme i hennes rum med en bok nästa gång du stoppa genom — att bara säga.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar