Min Favorit Familj Tradition? Vi Äter Middag Tillsammans Varje Kväll (Framför TV: n)

Vi har middag i en familj varje kväll. Det finns kvällar när detta sker klockan 4 på eftermiddagen på grund av sen praxis eller konserter, och det finns nätter vi inte äta förrän efter 8 p.m. för samma skäl. Det är min favorit måltid på dagen, och jag gör det till en vana att försöka dra ihop något de flesta nätter. Jag säger inte att det är hälsosamt eller tar en hel del tid. Vissa nätter i en skål med flingor och en sida av rostat bröd är vad som får serveras, men vanligtvis är vi tillsammans, och det är det som räknas .

Sedan finns det de kvällar när vi har ett fritt schema, och den extra tid som gör att jag kan lägga mer kraft på planering, prepping, och dricka vin medan jag slice och dice eftersom jag älskar att laga mat, och jag älskar min familj och vill sätta näringsrik, hälsosam mat i sina kroppar.

Några av mina favorit minnen har gjorts i vårt kök när ett av mina barn begär något speciellt och kockar det med mig. Vi har en fantastisk tid (om de gör saker som jag vill ha dem) att göra, blandning och pratar med varandra.

När de var yngre, skulle vi alla samlas runt vår antik valnöt matbord där jag kunde titta och lyssna på dem klaga, få upp 543 gånger, och fråga vad vi skulle ha till efterrätt som de stirrade ner på sina tallrikar för att se om man äter vad som var framför dem skulle vara värt det.

Men varje gång på ett tag, jag skulle dra sina höga stolar eller bältesstolar och framför TV: n och ge dem en tallrik chicken nuggets eller en smörgås eftersom jag inte har det i mig att "göra" för middag.

Ärligt talat, middagar som denna skulle kännas som en semester. Det var ingen som klagar, de skulle äta, och skulle jag inte känna mig som att jag ville få i bilen och kör oändligt till natten eftersom jag tillbringade en hel del tid till att göra en måltid med visioner om att alla samlas runt bordet och faktiskt njuta av det, bara för att ha dessa visioner krossades av mina barn som skulle ha fräckheten att uttala, "McDonald' s cooks är sätt bättre än dig, Mamma."

Ibland skulle jag sitta och äta med dem. Andra nätter, min man och jag skulle grillar biffar, dricka vin och göra risotto efter att vi hade stoppade dem i.

Jag kom ihåg att min mamma att göra detta på fredag kväll när jag var en liten flicka. Hon skulle tjäna oss tomatsoppa och grillad ost på plast middag brickor, sätta oss till sängs, och jag skulle lukta på något gott på grillen som jag skulle ligga i sängen dregling. Så mycket jag skulle snarare hade de grillat kött, fredag kväll var en speciell behandling. Jag älskade att sitta i från av mina favoritprogram med ett fack och med min tid. Min mamma älskade det också — jag skulle kunna berätta. Det var inget krångel, mindre stök, och vi var så in i skärmen, kan vi inte klaga på maten.

Ju mer jag får mina barn att titta på TV medan du äter, ju mer jag såg ut att ha det middagsdags, och som de har växt, det har varit något vi gör mer ofta än inte, särskilt inte på vintern. Det är så mysigt att sitta framför brasan med en stor skål med pasta .

Vi har sett allt från lokala nyheter till Fara till sci-fi channel, och jag älskar det. Middagstid i mitt hus är höjdpunkten på min dag, och jag känner inte för att vi har några mindre bindning tid eftersom vi inte sitta runt bordet de flesta nätter. Jag satte maten på ön, alla serverar sig själva, och vi sitta och chatta med Alex Trebek i bakgrunden.

Familj traditionerna är olika för alla, och vi kanske inte följer reglerna för hur experter säger att vi borde lägga vår middag timme, men jag bara inte bryr sig. Jag bryr som vi tycker detta är en fan så mycket bättre än att sitta vid middagsbordet. Jag bryr mig att vi är tillsammans de flesta nätter, äta på samma gång. Jag bryr mig att mina barn älskar att sitta under en filt i deras favorit hörnet på soffan. Och jag bryr mig att mina barn tycker att det är så kul att de äter mer och klaga mindre.

Och en extra bonus är att jag aldrig har att ställa på bordet eller torka bort det, vilket ger mer tid att spendera med mina barn. Det är min favorit del av dagen.

ADVERT

Lägg till din kommentar