Hur jag Försökt (och Misslyckats) med att Ha ett One-Night Stand

Jag hade varit ofrivilligt i celibat för mer än två år—ända sedan min man lämnade mig efter drygt 30 års äktenskap—när jag började känna en längtan efter fysisk närhet igen. Jag visste att jag inte var redo för en "relation" som jag skulle alltid vara en förutsättning för kön, i min fortfarande sårbar, en sådan anslutning bara riskerade mer smärta. För första gången idén om att ha ett one-night stand—sex utan förpliktelser, kanske utan att ens veta varandras namn—verkade som en bra idé.

Bekvämt, denna önskan dykt upp strax innan jag åkte till Austin, Texas, för att tala på South by Southwest (SXSW), den årliga musik -, film-och-konferens, som också var en ökänd hookup plats. Jag har läst om fenomenet och lärde sig varför South by Southwest kan omväxlande kallas för Spring Break för Vuxna.

En förklaring var att utsikterna till framgång var en kraftfull afrodisiakum. Några av de interaktiva, musik och film deltagare i konferensen kan, en dag, bli en "Masters of the Universe", som Tom Wolfe en gång döpte Wall Street bankirer på höjden av sin makt. På South by Southwest, de framtida Mästarna hade egon bara så stor som deras dagliga BANKOMAT uttag gränser.

Värmen i Austin var också krediteras med att uppmuntra människor att sprida sina kläder, men mer troligt, överflöd av gratis alkohol uppmuntrade människor att sprida sina hämningar.

Den bästa förklaringen, men kan ha varit att många av samtalen hölls i hotell—bekväma platser för "nooners" eller någon-annan-tid-av-dag-are. Plus, att vara ute på stan elimineras den potentiella tafatthet av att köra in i en intim främling. Allt detta gjorde casual sex verkar som att regelbundet oplanerade händelser, ett praktiskt sätt att fylla i dessa besvärliga tider mellan presentationer.

Jag delade mina nervösa mål med en manlig vän, som uppmanade, överraskande: "Leta efter en" gnista.'" (Men om det fanns en "gnista," skulle inte att förneka definitionen av en fling?)

Naturligtvis har jag undrat om jag såg en del för att dra av mitt mål. På fiftysomething, jag är i mycket bra form, men jag packade mina Spanx och några kroppen medvetet kläder (som visserligen såg lite fånigt med de nödvändiga sneakers för att köra från en plats till nästa), som ligger mitt sinne att vara öppen för möjligheter, och—så att inte sabotera för mig själv med en sista-minuten-ändringar i hjärtat—har kommit innan du beger dig till Austin.

En gång på konferensen, jag tog varje tillfälle i akt att presentera mig själv. Jag log, jag var vänlig; jag inlett samtal. Jag pratade med en hel del yngre män (nästan alla av dem var yngre). Och varje natt, jag deltagit i minst en av de många parter som alltid pågår. Vid dessa möten, som jag inte fixa min blick på min iPhone eller försöka se ut som jag arbetade allt på min iPad. Istället tittade jag mig omkring när jag smuttade på min Gula Bältdjur öl medan du visualiserar en skylt ovanför mitt huvud blinkar: A-V-A-i-L-A-B-L-E.

Men som en mordbrännare med en våt-pack matcher, det var ingen "gnistor." Ingenting gick längre än den obligatoriska utbyte av visitkort som knuffade in bakfickor, bara för att dras in, om alls, innan gungade jeans i tvätten.

Där hade jag gått fel? Gjorde jag inte ser bra ut, men bara "bra för min ålder"? Varför kunde jag inte njuta av en upplevelse som verkade vara tillgänglig för alla andra vid ett tillfälle i mitt liv när jag var mottaglig för den?

Jag kontaktade min vän igen. Han förklarade att män som såg ut för one-night stands inte var ute för ämnet, och oavsett hur mycket jag försökte inte för att verka som en seriös person, som jag ändå utstrålade "ämne." ( Bra svar! Jag tänkte, om det var sant eller inte. Sedan Darn it! ). Men vad var det jag behöver göra för att verka trivialt nog för att tas på allvar som ett one-night stand kandidat?

Efter att de återvänt hem jag undersökt "Hur?" för att haka upp att jag hade försummat att studera tidigare. Tydligen, jag skulle ha blivit fast i en eller flera av dating program, till exempel HowAboutWe.com. Jag skulle kanske ha förväntat sig att från en tekniskt orienterad konferens, men där var de mänskliga sammanhang?

Åh, höger: Det var vad jag inte vill.

Jag kontaktade en kvinnlig vän som skulle grundligt tagit del av den sexuella revolutionen på 60-talet. Hon förklarade att män hade blivit—vad var hennes ord? Blyga. Och helt enkelt lata. De inte längre behövs för att plocka upp den subtilitet som kvinnor hade blivit förföljare. Vilket innebar att klä att lyfta fram mina tillgångar och vara mottaglig för tillfälle var det samma som att vifta med en röd flagga framför en blind bull.

Vad män i dag väntas, förklarade hon, var motsvarande en graverad inbjudan: ihållande ögonkontakt, ett förföriskt leende, intrång i deras personliga utrymme med fysisk kontakt, och provocerande konversation. Jag behövde bli mer aggressiva och aktivt flirt, som, hade jag aldrig vetat hur man gör, jag hade glömt under min långa äktenskap.

Jag kunde inte göra det. Medan jag trodde att jag kunde separat fysiskt från känslomässiga behov, jag har fortfarande bilden ha någon att prata med innan vårt hjärta priser rusade upp och efter att de saktade ner igen. Varför gjorde jag strävar efter att ansluta sig till någon som trodde att så lite av mig som han inte vill lära känna mig? Ha devalverats i mitt äktenskap, ett one-night stand skulle bara ha minskat mig vidare.

Medan jag tekniskt misslyckades med mitt mål, jag lärde mig, i stället för att lyssna till vad människor som känner mig bäst har berättat för mig i flera år: att mitt värde är mycket större än vad som tidigare har kommunicerats till mig under mitt äktenskap.

Samtidigt som jag försöker internalisera en ny syn på mig själv, så är jag öppen för att möta människor som bryr sig om ämnet. Så om du ser en kvinna i en viss ålder på en konferens och som inte försöker dra onödig uppmärksamhet till sig själv, säga hej och försöka lära känna henne. Du kan få tur på ett annat sätt än du hade förväntat sig.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar