Äldre Kvinna Påminner Frazzled Mamma Att Vårda 'Brus'

En äldre kvinna berättar en ung mamma till treasure högljudda stunder av barndomen

I den härjade dagar av föräldraskap unga barn, det är lätt att känna sig utmattad, och besegrade enkelt gjort . Ingen som gått igenom kommer det att argumentera för att dessa år kan vara dränerande, och det är förståeligt när en förälder förlorar sin cool i kaos. Men faktum är att dessa år är kort och en dag, vi kommer missa dem. Det är en allvarsam påminnelse mamma fick när en kvinna stoppade henne i butiken i hennes mitt barn att smälta ner.

Och det är ett budskap som vi alla behöver höra det.

Jaime Primak Sullivan är en media-person och mor till tre små barn. Hon tog till Facebook nyligen att beskriva en resa till mataffären med två av hennes barn där hon stött på några visdomsord från en annan shopper.

Igår kom jag hem från NYC – i och med valet kvällen innan, hade jag inte sovit alls. Jag tog två flygningar och gjort...

Postat av Jaime Primak Sullivan Torsdag, November 10, 2016

Mamma förklarar att det var dagen efter valet och att hon nyss hade kommit hem efter knappt sova bara för att gräva i sin vanliga föräldraskap uppgifter. Sullivan fick sitt barn från skolan och förde dem hem för att byta kläder, packa ryggsäckar, mata dem en matbit, promenad med hunden, starta tvätt — du vet borren. Det var efter att alla de uppgifter som hon tappade bort dotter Olivia på praktiken och tog sönerna Max och Charlie matinköp.

Sullivan skriver: "Max, Charlie och jag gick in och genast såg de blommor, sedan ballonger, gratis prover. Här är där jag förlorade kontrollen, mitt system att bryta ner – de var yr, röra allt, och inte alls med deras inre röster."

Hon förklarar sedan att hon var förlorad, bokstavligen, som hon inte hade varit för denna nya livsmedelsbutik ännu och hade ingen aning om vart allt var.

"När jag navigerar i gångarna – upprepning började. "Kan vi få popsicles? Kan du hålla min ballong! Jag är hungrig! Kan jag äta detta?" Jag hängde på en tråd. Slutligen, efter den 15: e gången, och bad dem att lugna ner, stand by me, sluta ta allt samtidigt som min Jersey accent blir tjockare av andra – mitt ansikte. Min haka föll till mitt bröst. Jag var fysiskt och känslomässigt utmattad."

Sullivan skriver, "Två mjuka fingrar nådde ut och lyfte upp mitt ansikte. "Haka upp kära." En gammal kvinna, lätt 80, klädd så fint så fint kunde vara med vacker pärla örhängen och uppsatt hår och log varmt. Jag log tillbaka. "Jag är så trött", sa jag."

Kvinnan ser på Sullivan ' s barn och säger till henne, "Vi är alla trötta. Det är bara en fråga om vad vi är trötta på. Jag är trött på tystnaden. Min man är borta, mina barn är vuxna och de flesta dagar jag inte hör så bra, så för mig, detta brus är trevligt. Njuta av det medan du fortfarande kan."

Som mor till lite äldre barn (i åldern nio och sju), denna historia djupt genljuder. Mina barn inte längre agera ut offentligt på det sätt som de gjorde år sedan, men jag minns tydligt att besegrat känsla. Och önskar bort dessa år eftersom de var så kaotiskt och stressigt.

Men nu? Usch.

Dessa dagar, jag skulle ge bokstavligen något att uppleva mina barn som pratsam förskolebarn igen. Att återuppleva en stund av dem livsmedelsbutik resor där jag skulle ha för att kalla allt mitt tålamod för att inte förlora min skit och förmodligen glömma hälften av vad jag gick för. På den tiden, de svåra stunderna kändes som att slutet av världen — är förödmjukande och ansträngande. Men titta tillbaka, det gamla ordspråket är sannare än någonsin; dagarna är långa, men i år är kort.

På den tiden, jag kan inte ha reagerat med nåd om en främling sa till mig att "vårda" brus av mina små barn. Eftersom även dessa hårda faser händer, att de känner sig så oändlig. Med fördel av tid och visdom nästan 10 år av föräldraskap bakom mig, vet jag annorlunda. När jag kommer aldrig att berätta för mamma för små för att skatt varje svår stund, jag kommer inte att tveka att låta dem veta att jag saknar dessa dagar nu. Även de värsta.

För hennes del, Sullivan var tacksam för att kvinnan nådde ut. "Jag tackade henne och gick med min shopping. Igår kväll bad jag om att kvinnan, hennes hjärta och för de återstående dagarna av hennes liv. Jag kände mig otroligt tacksam för att hon kände ett samtal mot de mänskliga sammanhang och agerade på det. Herren vet att jag behövde det."

Vi alla behövde det.

H/T Huffington Post

ADVERT

Lägg till din kommentar