Facebook Etikett: 6 Regler För Att Hantera Dåliga Nyheter

Älska det eller hata det, Facebook är fast rotad i samhället. Det är så vi får nyheter, hålla kontakten eller döda tid. Om du tror att det är en "bra" eller "dåligt" inflytande i våra liv, det är ett verktyg, och som alla verktyg, kan dess värde beror på användaren. Jag älskar Facebook, men jag har alltid följt en mycket tydlig uppförandekod när du använder det

Vissa människor behöver verkligen en kod: Deras online faux pas skadar deras IRL-relationer. För att täcka alla nyanser i hur man beter sig på Facebook skulle ta en verklig bok. Så låt oss fokusera på det område där jag ser den mest uppenbara frågorna: utbyte av dåliga nyheter.

Du kan ha en åsikt om huruvida djupt personlig, ledsen eller känslig nyheter bör delas på nätet. I försvar av praxis, det är mycket användbart för någon att få möjlighet att berätta sin historia för många människor på en gång. Jag har nyligen blivit diagnostiserad med ett allvarligt medicinskt problem och har gett uppdateringar om möten, en kommande operation, samt länkar för att hjälpa en plats där människor kan hjälpa min familj. På detta sätt, Facebook har varit min megafon, sparar mig värdefull energi. Samtidigt som det är användbart för att leverera dåliga nyheter, inte att alla ska använda den för att skicka meddelanden tillbaka till berättare. Vem du är och hur du svarar, frågor. Här är sex regler för att hjälpa dig:

1. Bo riktigt.

Har du en nära personlig vänskap med den person IRL? Se dem dag-till-dag? Har deras telefonnummer? Då inte posta dina känslor genom Facebook, oavsett hur hjärtligt du tror att de är. Sociala medier är för människor som har begränsad tillgång till varandras privata liv. Om du är "att skicka dem kärlek och ljus" på sin vägg, men inte också personligen leverera dina känslor eller en kram nästa gång du ser dem, då är du bara ett spel för galleriet med andra personer som svarade på denna status. För berättaren, meddelanden från Facebook vänner som knappt känner dem eller inte bor i närheten kommer att beröra dem djupt, men din meddelande kan inte ha samma effekt och kan även orsaka förbittring. Privat meddelande eller sms: a dem, om du måste. Men ännu bättre, samtal eller göra en punkt för att se dem.

Sidebar: Om du inte vet vad du ska säga, det är OK ! "Jag har inga ord för dig. Jag ville bara ge dig en kram," är tillräckligt. Kom ihåg, även om du tänker på den personen hela tiden, om du inte översätta det till någon form av meningsfull handling, att personen inte kommer att veta. Människor förlorar en del av sin identitet när de går igenom en sjukdom eller en förlust. Inte göra dem förlora äktheten av din relation tillsammans med det

2. Inte jämföra.

"Åtminstone är det inte ______." Eller "ja, du bör vara tacksam du är inte min moster i Des Moines. Hon hade den värsta jag någonsin sett." Någon delar ett personligt lidande och blir tacksamhet knuffat ner sina halsen som dålig medicin. Det är inte vår plats att stöta tacksamhet mot andra. Människor har rätt till sina känslor. Om du vill vara en bra vän, för att sedan sitta med dem medan de är på denna plats och erbjuda validering. Det kommer alltid att finnas någon som är sämre än någon annan, och det spelar ingen roll.

3. Detta handlar inte om dig!

Någon postar något sorgligt och utsatta i det offentliga, så att alla kan få information och behandla dem vänligt, och dessa asshats hoppa i tråden till en upp dem: "Du tror det är dåligt? Jag hade 46 stygnen från min _____ att min_____!" Och titta, vi har alla oavsiktligt gjort det. Berättelser gör att vi tänker om våra egna liv, och ibland om våra erfarenheter kan hjälpa berättaren känner sig mindre dum eller ensam. Men innan du skriver, tänk om varför du lämna ut din berättelse. Är berättaren uttrycker ångest, eftersom de tror att de är de enda som någonsin har haft eller gjort detta? Grönt ljus, dela bort, men se till att du börjar med något om dem, och avsluta med något om dem.

4. Du är inte expert på sina problem.

Om berättaren är specifikt ber om råd, ge inte det. (Bekännelse: jag har varit vid upprepade tillfällen, men jag jobbar på det.) Jag upplever detta fenomen en hel del, eftersom jag har en kronisk sjukdom. Människor som inte känner mig och känner till min 10-åriga vård karriär, och att jag är en prisbelönt hälsa förespråkare för min syndrom. Och ändå, när mina inlägg är vagt medicinska, jag får många oönskade råd om alla de saker som jag har för att försöka fixa mina problem, som de vet allt om från fyra linjer är de bara att läsa på Facebook. Jag vet att folk bara försöker vara trevlig, men det är alltid bäst att börja med att ställa frågor: "får jag fråga vad du har redan försökt?" eller "har du en bra vård plan för att hantera detta?" är bra sätt att öppna dörren för att få råd, bör det vara välkommen.

5. Klichéer suga .

"Allt händer av en anledning" och "Gud aldrig ger dig mer än du kan hantera" är extremt slitet och opersonliga svar att den här personen är väldigt personlig fråga. Om du inte har något annat att säga, så säg inget.

6. Den "regel" på "Smak" är vag, så gå försiktigt.

Vissa människor ser en som en "bekräftelse" av vad som berättaren säger, och erbjuder upp det som ett "jag ser er. Jag är här med dig." Andra människor är mycket mer påtagligt, och blir väldigt upprörd och förolämpad om de ser dig som "Gillar" någon annans inlägg om deras mamma dör. Jag skulle säga, om du har tid att göra är att Gilla en status om döden och erbjuder några ord av tröst, då du inte har tid att vara på Facebook. Få av, och kontakta den personen senare i ett mer lämpligt sätt.

För många av oss som saknar "en by," Facebook har gett en känsla av gemenskap som fyller en viktig emotionella behov under vissa övergångar i våra liv. Sociala medier fortsätter att utvecklas runt omkring oss, vi måste balansera våra virtuella relationer med våra IRL och kära, och som vi anamma nya sätt att visa vårt stöd på nätet, vi bör inte överge beprövade sätt att bara vara människa.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar