Här är Vad Folk inte Förstår Om Förlängd Amning

Jag ammade min son tills han var nästan fyra år gammal. Det var i allmänhet en stor upplevelse, och jag höll upp det eftersom det tog min son komfort på ett sätt som inget annat kan.

Men även om jag älskade omvårdnad, som han gått över från barn till barn, det fick bli lite svårare. Okej, mycket svårare . Det är därför, om du säger att mammor förlänga amning för sin egen personliga fördel, du tydligt har faktiskt inte upplevt det.

Som ett litet barn, min son inte kunde hålla sig fortfarande om hans liv berodde på det. Den här killen skulle plötsligt förvandlas till en gymnast som gör ett Os-värdigt golv rutin medan den fortfarande är låst till min boob. Jag skulle försöka att hålla honom kvar, och det skulle vara en liten fot som flyger upp över min axel, eller en lång sträcka att trycka mot min bicep som det var en av de ben maskiner på gymmet.

Lita på mig, det är inget roligt om en vickande litet barn i knät försökte amma. Att bli sparkad är inte min idé om en kul tid. Du vet de videor av den gigantiska fisken floppa runt på en båt? Det är vad ammar ett barn är.

Han var också lätt distraherad. Han ville verkligen till sjuksköterska, men det var alltid något som var lite mer spännande. Men om jag försökte att släppa honom att gå och undersöka annan sak, att han skulle hålla fast vid mig så mycket svårare. Varje gång.

En annan sak med de små är att de är ständigt blir större. Min son är en stor för sin ålder, han är i alla lemmar, mestadels länge, gangly ben. När han blev större, började han inse att det var svårare att krypa upp i min kropp till sjuksyster som han hade när han var mindre. Och hans ständiga flytta var mindre bedårande när han skulle virke hans trettio-något pund kropp i mitt knä.

Om jag försökte att titta på något på min telefon det var en irriterande konstant vickar, istället för fredlig stillhet som när han var en perfekt bebis. Omvårdnad var inte söt längre, men han behövde emotionellt stöd, stabilitet, och band som kom från processen. Jag hade förbundit sig till vård så länge som han behövde, men det var få mer utmanande.

Någon mamma som har vårdat ett barn, eller är för närvarande omvårdnad ett litet barn, vet hur det känns att känna rörde fan. Om jag satt ner mer än fem minuter och inte se upptagen, det var den här lilla människan baby kommer för mig, att snabbt lyfta upp min skjorta och servera sig själv. Det är kul att ha för att påminna en liten människa som du är också en människa, inte allt-du-kan-äta speciell. Och när jag säger "kul", jag menar, det är riktigt jävla irriterande.

Men ändå fastnar jag med det FÖR MIN SON. Människor är fulla av åsikter om hur vi matar våra barn, oavsett om det är där vi amma eller för hur länge. Och folk bara kärlek att dela med sig av dessa oönskade (och ogrundade) åsikter så ofta som möjligt.

"Om ditt barn är gamla nog att dricka ur en bägare eller äta vanlig mat, som de inte längre behöver amma, på den punkten är det bara för mamman," vissa människor säger att när det gäller äldre barn som ammar.

Men här är varför det är skitsnack: Min son var att äta middag med oss när han fått tillräckligt med tänder, men han var inte redo att sluta omvårdnad. Han behövde det för komfort och för näring, och bröstmjölk förändringar som ditt barn växer och anpassar sig till vad de behöver, så finns det alltid ett värde i att ditt barn får bröstmjölk.

Titta, jag vet att förlängas amning var helt ett val . Men det är inte bara moderns val. Det finns en annan person som är involverad i detta val — den lilla människan som använder vår mjölk för mer än bara näring. De använder det för tröst, för att koppla av, som ett sätt att lugna sig och ta itu med sina stora känslor.

Ibland så mycket som vi kanske vill säga TILLRÄCKLIGT REDAN, vi anser också att den andra personen (våra barn) också. Eftersom amning, särskilt förbi linda, är ett mycket fint förhållandet. Ingen av oss är att tvinga eller manipulera våra barn till sjuksköterska. Det är det löjligaste påståendet jag någonsin har hört.

Omvårdnad ett spädbarn var utmanande och utmattande, men jag fortsatte på det, eftersom det var vad min son som behövs. Jag har inga beklagar om det, men jag önskar att jag skulle ha sagt till människor att gå åt helvete med deras okunniga kommentarer en hel del förr.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar