Detta Är Vad Det är Att Uppleva PPROM

Jag har varit orolig för den här dagen i veckor, återuppleva traumat av 13 februari 2017. Dagen började jag lärt termer som PPROM (prematura för tidig ruptur av membranen), den obestridliga betydelse för fostrets rörelse, och som i mitt liv som jag verkligen kunde lita på. Den dagen förändrades en hel del saker för mig och min romantiska föreställningar om moderskap. Den dagen markerade slutet av oskuld; dagen att gardinen drogs tillbaka och jag började att lära sig många saker måste gå helt rätt att ha friska, fullgångna barn.

Detta är den dag min vattnet plötsligt, utan förvarning, när jag lade på min kiropraktor bordet. Först trodde jag att jag hade kissade lite. Sedan lite mer kom ut. Jag började oroa sig för att det var märkbar genom mina yoga byxor, så försökte jag sätta mig upp, och förklarar att jag bara behöver använda badrummet riktigt snabb." Som jag gjorde: "urin" kom rusande från min kropp. Jag var förödmjukad. Jag stod upp för att prova att springa till badrummet och ännu mer kom ut. Det stannade mig i mina spår och jag stod där i skräck, tårar strömmande nerför ansiktet och be om ursäkt ymnigt till min kiropraktor för pissar över hennes kontor mattan.

Men jag kunde inte sluta.

Oavsett hur hårt jag pressade eller hur hårt jag försökte, det skulle inte sluta. Jag började bli förvirrad och tro att det inte fanns något sätt att min urinblåsa skulle kunna hålla denna mycket vätska. Vad var det som händer? Jag grät, jag bad min kropp att sluta för vad som kändes som en evighet, och slutligen min läkare sa att "jag tror att det är ditt vatten — jag tror att ditt vatten bara gick sönder."

Hennes ord slog det mig som en sten. Jag visste att hon hade rätt. Och jag visste att det var för tidigt. Jag var knappt i min tredje trimestern. Vi hade precis tagit moderskap foton veckan innan. Jag hade inte ett sjukhus väska packad. Vi hade inte haft baby dusch. Vi, hon, Jag var inte redo.

Min kiropraktor tog handdukar, satt mig ner på bordet och sätta en papperskorg under min kropp i ett fåfängt försök att fånga upp vätskan. Mina byxor var genomblöta. Mina skor var dränkt. Det luktade söt. Ambulans tillkallades och jag försökte nå min man. Han svarade inte direkt, och när jag äntligen fick tag på honom (notera att män ALLTID besvara din gravida fru telefon samtal!), den sjuksköterska som hade kommit . Hans kontor var i närheten, och han drog upp så jag höll på att lastas in i ambulansen. Han följde med oss till sjukhuset i hans bil.

Inget ont och det jag inte hade några värkar — men jag var så, så rädd. Varje rörelse jag gjorde, varje gupp i vägen, mer fostervatten kom ut. Jag ville min kropp för att stoppa läckande vätska. Jag bad alla Gudar för att stoppa detta från att hända. Det fungerade inte.

Jag var inte redo att göras för att vara gravid. Jag njöt av min graviditet och andra än vissa milda rygg/höft/sida smärta, hade inte haft ett enda problem hittills. Jag placerades på sängläge på sjukhus och utbildade på riskerna för infektion för mig och mitt ofödda barn. De informerade mig om att jag endast skulle vara tillåtet att stanna gravid för 3 veckor på grund av risken för infektion och att den första veckan var det mest avgörande. Om jag inte gå in arbetskraft då, skulle jag sannolikt kommer att pågå i ytterligare 2 veckor. Jag gjorde det till 3 veckor märket, och min dotter var född på exakt 34 veckor, på dagen för hennes (inställd) baby dusch.

När jag hade PPROM, det var en måndag morgon och jag hade fått upp den som vanligt, tagit en dusch som vanligt, och kämpade med min man om glutenfri pizza (tack och lov ovanligt ) innan du går till min vanliga kiropraktor tid för ont i mina höfter, rygg och sidor.

Det var en solig, men skarpa februari dag sedan. Jag var 31 veckor och 2 dagar gravid med min dotter.

Idag är en solig, unseasonably varmt oktober dag. Jag är 31 veckor och 2 dagar gravid med min son.

Idag klev jag upp som vanligt, fed min dotter frukost som vanligt, och tog en dusch som vanligt, innan du går till mitt vanliga kiropraktor tid för smärta i min rygg och skuldra. Idag, istället för att titta på min man dra upp som jag kördes in en ambulans på en gurney, dyrbara fostervattnet rann från min kropp, och viskade till mig "det är för tidigt, det är för tidigt, hon är inte redo", fick jag tillbaka in i min bil, med fönster ner, solen på mitt ansikte, och körde mig hem känsla tacksam att historien inte upprepa sig på denna dag.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar