Topp 5 Saker Att INTE Säga Till En 40-Någonting Mamma-Till-Vara

Det finns en hel del saker som är annorlunda med att vara gravid efter 40. Till exempel, jag hittade "graviditet lyser", den här gången för att vara inget mindre än ett mirakel makeover. Ungdomens inte ha något över denna hemmagjord hormon cocktail. En av de saker som förblir densamma under graviditeten i alla åldrar, dock, är den mängd av pinsamma kommentarer allmänheten kommer unsolicitedly skänka din bula.

Nedan visas de fem saker, som samlats från senaste personlig erfarenhet, inte att säga att en intet ont anande, blivande mamma över 40 :

1. Jag har en annan vän som hade ett "Oops Barnet" också.

Snälla rädda oss, Heliga Moder Antaganden! I fall du inte få memo, att bli gravid efter 40 kan ta lite koncentrerad ansträngning. Så långt som planerat i går, denna graviditet rankas strax under Mars Rover Uppdrag i hårdporr samordning.

2. Visste du inser att du kommer att vara nästan 60 år när barnet akademiker?

Vänta... Vad?! Egentligen?! Nej, allvarligt, jag är faktiskt ganska klarar av att göra matten. Jag hade en hel del praktik under föreställningen fasen av detta projekt (se ovan). Dessutom vet du hur pigg jag kommer att se ut att gå mitt barns examen vid 60?! Alla kommer att vara i vördnad av min fertilitet, min livskraft. För att inte nämna mitt nonsens.

3. Wow! Du börjar verkligen över.

Hur smart av dig att se genom mina knep för att överge mina äldre barn! Eftersom det inte kunde kanske vara en annan, mer känsliga eller tvingande skäl för att förklara skillnaden i mina barns åldrar. Karriär överväganden? En mellanliggande personliga svårigheter? Att stärka obligationer med en ny partner? Nä. Självklart, jag ville bara att tillverka en möjlighet att handla i äldre modeller.

4. Jo, att din kropp inte är 20 längre.

Ja, tack, jag har haft 20 år på sig att lägga märke till. Du kanske vill överväga vad som på 20 år uppgår till i form av erfarenhet, tålamod och förtroende. Inte riktigt en college fond, men jag bank värdefulla tillgångar för det här barnet. Cha-ching.

5. Du är nästan gammal nog att vara hans farmor.

Sista gången jag kollade, ålder är inte kvalificerande faktor i att bli en mor-eller farförälder. För att vara en mormor, du har att bli mamma är mamma. Och låt mig vara tydlig, min mamma kommer cage-match, plötslig död bekämpa alla försök att bända upp hennes mormor titel bort. Hon är också super glada om det här barnet.

Ordspråket säger: "Om du inte har något trevligt att säga, inte säga något alls." Sanningen är, låt oss bara säga en plus-40 mama inte behöver din hjälp att räkna ut hennes ålder, att hon är gravid, eller vad dessa två saker kan lägga till upp till tillsammans. Hon är nog tänkt länge och hårt om verkligheten på ålder och föräldraskap. Hon har sannolikt en mycket intressant perspektiv att hon skulle vara villig att dela med sig om du är villig att lyssna. Om inte, har du åtminstone kanske vill att nämna hur bra hon jobbar som "graviditet glöd."

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar