Nyckeln Till Att Motionera Regelbundet? Satt Ribban Låg

Tjugo minuter om dagen, 5 eller 6 dagar i veckan. De är mina träningsmål. Det är det.

I 20 minuter, jag kan jogga/gå för nästan 2 km, eller rullar ut min yogamatta och gör enkel yoga rutin jag lärde mig alla dessa år sedan, innan barnen.

Ingenting jag gör är för ansträngande. Mitt mål är att bryta en svett och få rusa av må-bra-hormoner som kommer efter motion. Vid denna punkt i mitt liv, jag behöver inte träna så att jag kommer att ha ett vackert mejslade figur eller släppa några klänning storlekar. Det var definitivt en del av mitt mål när jag var yngre, men inte så mycket längre.

Jag tränar så att jag kan fånga upp till mina barn som de ras ner blocket. Jag tränar för att jag tror att jag ska kunna röra på tårna och har anständiga nog abs så min rygg kommer inte att blåsa ut varje gång jag böjer mig ner och plocka mina barn " skit från golvet.

När jag gör yoga, jag se till att lägga i ett par kegels närhelst jag kan, för efter två graviditeter och förlossningar, jag skulle kissa varje gång jag nös eller skrattade om jag inte tar någon hand om min bäckenbotten.

Jag har bara en kropp att bära mig genom det här livet, och jag har fått en hel del saker som jag vill göra med det. Jag vet att om jag inte tar hand om det nu, det kommer att börja med att bryta ner till en astronomisk hastighet — och jag behöver det för att bo i tillräckligt bra form så att jag kan jaga efter mina barnbarn ner blocket också.

Och jag håller mig till min träning rutin. I själva verket har jag gjort ca 20 minuters motion de flesta dagar under de senaste 10 åren som förälder. När mina barn var bebisar, jag skulle sätta dem i en bärsele och raskt promenad runt kvarteret. Eller jag skulle smyga in lite yoga i rummet där de var tupplur, ibland med att stoppa rutin för en sekund att sjuksköterska eller shush dem tillbaka för att sova (mina barn var riktigt ljus nappers för den längsta tid).

Ibland den 20 minuter långa sträckor i en halvtimme eller ännu mer. Men om jag sa till mig själv att jag skulle göra 30 minuters motion per dag, jag skulle nog kyckling och inte göra det. Av någon anledning, att hålla den i 20 minuter intervall låter mycket mer genomförbart för mig. Jag vet att det är meningslöst, men det är sinnet resa som fungerar för mig.

Det är sak: Motion har för att vara något som fungerar för dig och du är ensam. Det måste vara något som passar in i ditt liv, inte något som känns som en börda.

Jag ser så många människor, särskilt runt det nya året, kom ut med alla dessa helt nya fitness mål de har satt för sig själva. "Idag är den dag jag kommer att gå på gym, och jag kommer att gå dit varje dag" eller "OMG, jag har precis börjat träna två timmar per dag med denna träning/kost, och jag känner mig fantastiskt." (Obs: Detta helt ny träning/kost programmet är förmodligen att det kostar dig en arm och ett ben, och med all sannolikhet kommer du inte att hålla sig till det ändå, så kanske du vill hålla detta i åtanke.)

Om att göra dessa typer av resolutioner fungerar för dig, gå för det. Men jag tycker att när folk rusa in motion eller andra livsstilsförändringar med stjärnor i ögonen (eller efter sprita ut ett par veckor lönecheckar), de kan inte precis hålla sig till dessa mål, åtminstone inte för lång tid.

För mig, ett hårt arbete-at-home-mamma till två stökiga pojkar, jag kan helt enkelt inte förbinda sig till att gå till gymmet eller ta regelbundna träningspass. Och som en inåtvänd mamma, jag har faktiskt inget intresse i att utöva i grupper eller tillsammans med andra. Motion är inte bara min tid att bryta en svett och hålla sig i form, det är min "egen tid." Det är den tid då jag får lyssna till min musik eller sola sig i min tystnad.

Motion hjälper mig att tänka och arbeta ut min stress. Det är helande, närande, och håller mig frisk .

Jag tror att det är viktigt för alla människor att flytta sina kroppar dagligen, på det sätt som fungerar för dem. Som föräldrar, vi är skyldiga våra barn att mejsla ut en stund varje dag för att ta hand om vår fysiska hälsa. Det behöver inte vara fancy, och det behöver inte vara för lång. Men det absolut vara något som passar in i ditt liv, är genomförbart, och slutar upp att vara trevlig.

Annars, det är bara inte kommer att hända.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar