Regelbunden Motion Är Att Göra Mig Till En Bättre Mamma

I hela mitt liv, jag har varit en on-again, off-again motionär. Jag har aldrig varit en idrottare, som aldrig haft särskilt att träna, och verkligen inte bryr sig för svettning under några som helst omständigheter. Men jag vet att det är bra för mig, så jag har gjort enstaka försök till att bli en av de människor som utövar på regelbunden.

Det har aldrig varat mycket länge ändå. Livet har alltid kommit i vägen. Eller snarare, jag har låt det komma i vägen. Om jag är ärlig med mig själv, jag har alltid haft en extra halv timme under de flesta dagar för att klämma in motion. Jag har inte alltid kändes som att jag hade energi eller motivation, men jag har oftast haft tid. Men på något sätt, jag har bara alltid haft ett halvt dussin ursäkter för att inte göra det.

På sistone, men jag inser att de flesta av mina go-to ursäkter för att inte flyga längre. Mina barn blir äldre och är mycket mer oberoende, så att jag inte har som ursäkt. Jag arbetar hemifrån och kan göra mitt eget schema, så jag har inte som ursäkt. Jag sover natten igenom praktiskt taget varje natt nu, så jag har inte som ursäkt.

Se alla mina ursäkter hade strukit mig, jag bestämde att det var dags att få min 40-någonting kropp i form och bli "en av dem" på riktigt. Jag skulle återfå min kropp från moderskapet och se vad de ol' flicka kan göra. Om jag inte gör det nu, då skulle jag?

Så jag dammade av min Jillian Michaels 30 Day Shred video (som jag aldrig hade fått mer än 15 dagar till innan) och tvingade mig att slutföra hela 30 dagar. Sedan jag tecknade till Beachbody-On-Demand (det var mycket billigare än att gå till ett gym) och har tränat nästan varje dag i ett par månader nu.

Jag har sett min kropp förändras och blir starkare, vilket är awesome. Mina kläder passar bättre, vilket är utmärkt. Men det mest anmärkningsvärda och kraftfull förändring hur mycket mindre stressad känner jag , framför allt med mina barn. Och jag har insett vad jag hade varit otrogen mig — och mina barn ut.

Så mycket motion marknadsföring är inriktad mot att gå ner i vikt eller få skulpterade eller uppnå "beach-kroppen du alltid velat ha." Och medan det är inget fel med dessa mål, om det är vad som är viktigt för dig, det är inte tillräckligt med motivation för en del av oss. Känslan starkare och mer energisk när jag började träna regelbundet har hjälpt mig att hålla mig motiverad, men ingenting har inspirerat mig att fortsätta mer än skillnaden jag sett i mitt humör.

Jag befinner mig att ha mer tålamod och blir mindre irriterad med mina barn. Jag är i allmänhet lyckligare och mer jämna krängde. Övning ger utlopp för de belastningar och påfrestningar av moderskap, vilket jag insåg inte att jag desperat behövde. Prioritera egenvård och skapa tid för mig själv innebär att jag känner mig mer balanserad.

Inte för att jag alltid får utöva tid för mig själv. Mina barn är vanligtvis runt när jag tränar, och ibland kommer även göra en del av det med mig. Men även det får mig att må bra om hur det är att ha på mina barn. De ser mig bygga och upprätthålla hälsosamma vanor, vilket ställer ett positivt exempel för dem.

Jag önskar att jag hade förstått mycket tidigare om hur mycket regelbunden motion skulle påverka min mothering. Om jag hade utvecklat vanan att när mina barn var yngre, jag är säker på att det skulle ha hjälpt mig igenom några av de som grov tidiga år. Jag har alltid vetat att jag bör utöva för min fysiska hälsa, men jag visste aldrig hur mycket jag behövde det för min mentala hälsa. En gladare mamma är lika med en gladare familj.

Så om du är en mamma som mig som är helt enkelt inte motiverad av löften om en bikini kropp om du vet att du bör motionera regelbundet men inte tycks göra själv göra det, om du känner dig skyldig att ta tid från ditt barn till träning, kanske är det dags att flytta ditt tänkande. Om du inte kan göra det själv, gör det för din kids. Vad är bättre motivation kan det vara?

ADVERT

Lägg till din kommentar