Jag kan Pumpas Över 10K Gram. Här är Vad jag Vill Att Andra ska Veta Om att Enbart Pumpa.

1,115 pumpar, på 10 500 gram, över 738 timmar.

Det är så lång tid jag tillbringade knutna till mitt bröst pump. Som ett första gången mamma med lite kunskap om amning Jag gjorde så mycket forskning om ämnet medan jag var gravid. Jag ser fram emot att starta denna resa med min nyfödda och omfamna vad min kropp var tänkt att göra—ge näring åt mitt barn.

När min Kennedy Stämma föddes, allt verkade bra. Hon hakade på en gång, och verkade ta till omvårdnad med lätthet. Allt detta förändrades när min dotter började beslag på 2 dagar gammal. Efter en tid i IVA, min dotter fick diagnosen benign familjär neonatal-infantil epilepsi på fyra dagar gammal. Tack och lov lever vi i Cleveland och hade tillgång till ett otroligt team av läkare som kunde få henne på en dos av medicinering för att kontrollera sitt beslag rätt bort.

Efter hennes diagnos, vår amning resa förändrats. Hennes beslag medicin gjorde henne dåsig, vilket innebar att varje gång hon skulle haka på till sjuksköterska, hud-mot-hud kontakt skulle sätta henne rätt att sova. Detta, tillsammans med bröstvårtan förvirring, som orsakade oss att byta till enbart pumpa (aka, EPing) på sju veckor gamla. Detta var något som jag inte var beredd på.

Alla i min forskning på amning aldrig en gång nämnde att detta skulle kunna vara en möjlighet. Amning var tänkt att vara lätt och naturligt—inte så här. Jag var fast besluten att ge bröstmjölk till min dotter för att ge henne det allra bästa, speciellt efter hennes epilepsi diagnos. Medan jag sörjde förlusten av vår omvårdnad resa, bestämde jag mig för att fullt ut ta till sig detta nya kapitel av vår amning resa.

Tack vare stöd från min underbara make och familj, och en exklusiv pumpa Facebook en grupp, dök jag in i en värld av EPing. Detta innebar:

– Bestående otaliga nätter och tidigt på morgonen sitter vaken knutna till mitt pumpen när alla andra i mitt hus (inklusive min baby) sov.

– Fortfarande få upp när dottern vaknade mitt i natten, även om jag hade redan varit vaken i en timme eftersom jag var tvungen att pumpen.

– Härma min dotter flöden, så pumpa 7-8 gånger per dag fram till vecka 14.

– Att hitta rätt storlek fläns, köpa massor av trial-and-error pump delar, och tycktes äga aktier i kokosolja.

– Läcker varje gång min dotter grät, bara för att få mata henne från en flaska och vänta på att pumpen tills efter att hon var trött.

– Ta kosttillskott som solros lecitin och bockhornsklöver för att öka mjölk produktion.

– Att bli "känd" för att pumpa medan du kör (tack vare min hands-free pumpa bh och biladapter).

– Hand-tvätt flaskor och pumpdelar ständigt eftersom vi inte äger en diskmaskin.

– Kasta många, många tårar över spilld mjölk. Ja, detta är en riktig sak. Jag förstår nu att säga för att gråta över spilld mjölk. Som flytande guld.

Men resultatet var värt det. 10 månader, på 3 500 gram frysta, och en lycklig, frisk-enbart bröstmjölk-fed (och FRIA från ANFALL) flicka senare, min pumpa/amning resan tog slut. Även om min amning resa kan vara annorlunda än andras erfarenheter, jag skulle inte byta en enda sekund av det.

Jag vill ha andra mammor att veta att enbart pumpa är ett mycket verkligt alternativ för dem som inte kan amma, men vill amma. Det är något som de inte nödvändigtvis undervisa i klasser eller skriva om i böcker, men det är ett mycket verkligt alternativ och du kan göra det.

Den 21 Juni st detta "Mamma Pumpar", sade fred-ut till henne pump—tills nästa gång.

ADVERT

Lägg till din kommentar