Ett Utdrag Från " STFU, Föräldrar: Teen-Relaterade Overshare

Majoriteten av förälder overshare handlar om spädbarn och småbarn eftersom de uppdateringar som är skrivna av människor med yngre barn. Föräldrar med äldre barn tenderar att inte overshare så mycket eftersom att de har höjt sina barn i flera år utan att avslöja varje detalj av deras barns liv på sociala medier—men det betyder inte att det inte finns några som fortfarande gör. Massor, faktiskt. Och om du är över elva års ålder, så kan du nog gissa vad de är att lägga om.

Nu handlar livet om flickor får sina perioder, pojkar onanerar i duschen, och alla växande hår i sina armhålor. Det finns inte så många föräldrar som inlägg om dessa saker, vilket är bra med tanke på att deras barn är tillräckligt gamla för att ha sina egna konton i sociala media och läs deras föräldrar uppdaterar sig i sina nyhetsflöden.

För de barn vars föräldrar göra dela berättelser om sina ungdomars utveckling, jag önskar att jag kunde berätta för dem att det händer alla, och att var och en av oss har varit med om den typen av förnedring som växer upp. Jag önskar att jag kunde säga att min mamma hyrt en skywriter att skriva, "Blair' s Första Perioden!!!! Hon är en kvinna nu!!!!" över himlen när jag gick i sjunde klass, och putsade staden med flygblad om min brors könshår och acne när han var sexton. Men jag kan inte, eftersom det skulle ha varit helt fucked up. Min mamma skulle aldrig göra det, inte heller skulle hon någonsin "bryta news" om min fysiska förändringar på Internet, så som jag verkligen bara att må dåligt för människor vars föräldrar gör det för att dem nu.

Visa händerna, mina damer! Som önskar att deras mamma hade skickat en virtuell nyhetsbrev till alla hon känner efter att ha hört om din första tid? Jag vet att jag gör det.

OMG, ni är Noam super jag är överlycklig över att upptäcka att någon dag nu, han kommer att kunna växa till en mördare skägg precis som sin morfar! Han har precis fått sin första chin hår på elva år gammal, så troligen i slutet av skolåret eller så, han kommer att gunga en gammal elak skägg precis som ol' Gramps! Oh man, är han glad . . . Skägg är en sådan gåva för en liten pojke.

Dolores är lekfullt uttalande visar att hon är medveten om att hennes uppdatering är löjligt, men det betyder inte att hon är undantagna från Föräldrarnas Lagen i Kroppen Hår Diskussion, som uttryckligen förbjuder att nämna i en ung kropp hår oavsett region. Bara för att ett barn—ursäkta mig, man —berättar för sin mamma att han är på väg att gro armhåla hår betyder inte att han vill att hon ska berätta för hela världen om det. Jag känner mig nästan som rullande mina ögon i Dolores riktning och göra uppror på sin sons vägnar. Vem vill färga håret blått och få sina ögonbryn hål?

Jag älskar hur Hillary säger att hennes son känns som han kan prata med henne om sin "duscha" vanor. Tja, inte längre, bitch! Inte dessa människor att inse sina barn och alla sina barn: "mina vänner—har sociala media profiler, också? Och att en diskussion om en tonårings onani rutin på Internet är värre än att publicera sin nakna barn bilder? Detta är hur revolutioner start.

Utdrag från STFU, FÖRÄLDRAR: häpnadsväckande, njutningslysten, och Ibland Ilska-Inducerande Värld av Förälder Overshare av Blair Koenig, med tillstånd av Perigeum, en division av Penguin Random House. Copyright © 2013.

ADVERT

Lägg till din kommentar