Detta Har Varit Den Svåraste Delen Om Att Gå Vidare Från Min Skilsmässa

Jag såg min ex-make i Mål ett par månader sedan, han gick hand i hand med sin flickvän. Eftersom vi bestämt att vi skulle både vistelse bor i samma skola när vi skildes, detta händer ibland.

Jag kontaktade dem för att säga hej eftersom vi är vänliga och hans flickvän har varit fantastiska med våra barn. Jag kunde inte be för honom att genomföras i samarbete med en bättre person, och hon gör det enkelt att sätta in alla mina agg, svartsjukt, eller skada åt sidan till förmån för dem.

Tja, nästan alla av det.

Eftersom jag kunde inte undgå att märka tålamod mitt ex hade den dagen så de var att plocka ut en lampa till vardagsrummet. Han såg faktiskt ut som om han njuter av sig själv.

Och det kändes som ett slag i magen. Att gå runt Målet efter en lunch date eller en film för att vara något jag ville göra med honom, men att han alltid sätta upp en kamp. I själva verket, när vi var tillsammans, han väntade i bilen medan jag shoppade eller tjurade runt i butiken som han var på väg att gå under och dö i kudden gången.

När det kom till att plocka ut nya gardiner eller en badrumsmatta, jag ville att han skulle vill ha för att hjälpa mig. Jag ville att det skulle vara ett beslut som vi både gjort. Jag ville spendera tid med honom, jag ville att han skulle njuta av att göra detta, men det gjorde han inte. Han hatade det och var inte rädd för att berätta för mig så mycket.

På samma sätt som han aldrig ville ta någon tid av arbete för att göra saker som att tillbringa dagen vid havet, eller träffas för lunch — saker han gör ganska ofta nu, med henne.

Jag brukade fråga om han trodde att vi skulle kunna planera en resa till Florida under barn vår semester, men han sa att han kunde bara inte hitta tid för att komma bort från sitt företag och att vi inte ska spendera pengar.

Jag kände mig som en nag och en smärta, när jag skulle berätta för honom att jag skulle älska att gå till Vermont för helgen. Sedan hade han planerar en helg med sina vänner — han hade alltid hitta tid och pengar för att göra det — och vi skulle kämpa innan han lämnade, och kämpa mer när han kom hem.

Men nu... ja, saker och ting är annorlunda i sin nya relation. I själva verket är han bara tog sin flickvän, hennes dotter och våra tre barn till Florida under sin sista vår semester. Ett par månader innan det tog han sin flickvän till Paris för en vecka. Jag kunde inte tala honom till en helg i Vermont, men Paris för en vecka? Att han kan hantera.

För några månader sedan, när jag och barnen gick till vår favorit donut shop, vi såg honom sitta där med sin flickvän och dotter när de talade om en kommande resa till New York City. Jag kunde inte dölja det längre. Jag bröt just där och grät i min bagel framför alla. Jag brydde mig inte längre. Jag kunde inte hålla i.

Det var något som var så uppenbart för mig i den stunden, och jag kände som att jag skulle vara sjuk från avslag : det var inte så att min ex-man ville inte göra sådana saker, det var att han inte vill göra dem med mig .

Kanske är det för att jag kan vara lite spänd om där vi bor och jag får räknats ut om våra hotellrum är inte riktigt ren. Kanske beror det på att jag blir trött snabbare än vad han gör och inte tänka för en natt i med rumsservice och tittar på en film samtidigt som han vill hellre vara på en bar eller dansa under stjärnorna. Vem vet.

Men det är inte bara semester heller. Det är resor till Målet och tid från jobbet att han inte var villig att ta med mig, men han kommer att göra med henne.

Jag vet faktiskt inte, men jag har tänkt på alla sätt. Jag skulle vilja säga att jag inte bryr sig — vi ville båda skilsmässan — men jag göra vård.

Jag bryr en hel del.

Att se dem, de såg honom med henne, fick mig att undra varför jag inte var värt att familjen semestrar, resor till Målet, random dagar bort, tid, pengar.

Se dina ex leva ett liv med en annan kvinna som du ville ha med honom är bortom smärtsamt. Och det finns ingen väg runt det.

Jag kan inte hjälpa men undrar vart vi skulle vara om han nu ville göra några av dessa saker med mig. Men då ska jag påminna mig själv om att det inte finns några misstag här i livet — om vi inte ta ut något i varandra, oavsett hur många saker han gjorde eller inte göra med mig, eller åt mig, vi har bara inte passar. Vi var inte tänkt att vara.

Vi båda kände det, och det är inte något som du kan ignorera. Det är något som gradvis växer fram mellan snurrar runt i ett varuhus och argument om att gå till Vermont för helgen.

Jag frågade honom om det efter den dagen jag grät i donut shop. Det var en svår sak att göra, men jag var tvungen att veta, och jag är så glad att jag gjorde det, eftersom hans svar satte mig direkt och jag är över att vara ledsen om detta.

"Jag är 40 nu, och jag har insett att det är dags att börja leva mitt liv", var hans svar.

Det var då jag insåg något: jag har levt mitt liv mer fritt eftersom jag låta honom gå också. Jag har tagit fler chanser, att investera i mig själv mer, göra saker jag alltid har velat göra, och se livet i ett sådant olika ljus.

Ibland finns det människor som vi måste släppa för att kunna leva våra bästa liv. Det gör mig ledsen far till mitt barn var en av dessa människor, precis som han berättade för mig att det gjorde honom ledsen att han inte kunde se ljuset tills han gått vidare utan mig.

Men vet du vad som skulle vara tråkigare? Om vi höll ihop och aldrig förändrats och missat några av de erfarenheter som vi har haft sedan vi skildes. Ja, jag tänker att det skulle vara en mycket mer smärtsam.

Men jag är fortfarande inte säker på att jag vill se sin semester bilder.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar