(Nästan) Allt jag Behövde Veta Om Föräldraskap jag Lärde mig i gymnasiet

När jag var i high school, jag skrev för Sociologi klass, och vårt stora projekt var två ganska viktiga milstolpar: gifta sig och ha barn. Vi parade upp, planerade bröllop, och gick hela nio meter med vita klänningar, slöjor, och kakan i en mock ceremoni i aulan. En av de bästa delarna i detta är att de lärare som spelade min pappa och gick ner mig i gången var en ung, vacker ny lärare på vilket mycket av den kvinnliga äldre befolkningen hade en crush.

Vi blev ombedda att spela roll konfrontation och konflikt, och innan mock bröllop, min låtsas brudgummen – min vän Dave – var tvungen att övertyga min "far" att låta mig få gifta sig. Det var bara en liten inblick i vad äktenskapet skulle se ut, och ser tillbaka, jag applåderar ansträngning, att ens veta om det meningslösa i att försöka simulera vad som verkliga äktenskapet ser ut. Allt från personlighet din partner att finansiella status i-lagstiftning spelar en del, och det är ett pussel med tio miljoner kombinationer.

Nästa steg i lärarens plan för oss att ha en baby. Vi var summariskt överlämnade en 10-kilos säck mjöl, berättade att nämna det (vi döpte barnet Kayla, på min begäran, som en ung fläkt av såpan Days of Our Lives) och de bestämmelser som utfärdats: vi kunde inte lämna den i ett skåp. Vi kunde inte lägga ner den. Vi kunde inte hålla den i vår ryggsäck. Vi var tvungna att turas om att vårda det. Som en riktig baby.

Nu när jag har ett riktigt barn, jag vet att mjöl säck gav oss bara en bråkdel av vad det skulle vara som att ha en baby. Jag kan se att det var några andra klasser i skolan som har förberett mig för föräldraskapet ännu mer...

1. DRAMA. Som förälder är det viktigt att veta hur man ska agera. Fåniga röster är en bonus. Jag kan verka galen när jag skrattar inuti, och jag kan skratta när jag vill gråta. Jag kan vara en häst, en gris, en hund och Wonder Woman. Bonus poäng för att sjunga sånger i en groda röst.

2. DEBATT/ FÖRHANDLINGAR.

"Det är läggdags." "Varför?" "Eftersom du behöver vila." "Varför?" "Eftersom du är tre." "Varför?" "För att jag sa så." "Hur vi läser en bok och då jag kom i säng, OK?" "Bara att få i säng."

3. ALGEBRA. Om x är lika med antalet timmar kvar innan jag vaknade med ett litet barn, och y är lika med antalet timmar sömn jag behöver, då är y-x ger INTE TILLRÄCKLIGT med TIMMAR PÅ DAGEN.

4. KEMI. Balansera detta kemiska ekvationen: ta en ny bebis (NB), en hormonell ny mamma (HNM) multiplicerat med postpartum ångest, lägg till en relativt frisk man (RSH) och vad är resultatet? Jag är inte helt säker ännu. Blandningen sjuder. NB + HNM (PPA) + RSH — > ?

5. MUSIK UPPSKATTNING/ BAND. Tja, det var att en gång, på band camp... OK, inte riktigt. Men om du kommer ihåg lidande genom en konsert i 5: e klass precis-lärande-hur-att-bilda-en-embouchure barn gnisslande ut den ursprungliga Musse pigg tema låten som en av artisterna, då du kan stå ut med valfritt antal instrument som ditt barn kommer att spela. Jag vet att du inte kom ihåg dig själv som ett musikaliskt underbarn då. Fess upp.

6. FYSIKALISKA ED. Det är där jag lärt mig de kunskaper jag behövde för att lära sig hur man slösa tid i backfield under landhockey och göra låtar om våra mycket märkligt lärare till tonerna av Barry Manilow är "Copacabana". Hmm... Det är inte mycket översättningsbara till föräldraskap. Men ändå.

7. HEM EG. Kom ihåg hem eg? Det var hur-att-vara-en-hemmafru presenteras som en pedagogisk vinst. Jag kan fortfarande inte sy för att rädda mitt liv, och minnet av de fulaste rosa svettningar du någonsin sett håller mig från att försöka igen. Men fan om jag inte kan göra en hel måltid från aptitretare till dessert från en rulle Pillsbury kex på grund av att klassen.

Tack, Elkhart Memorial High School. Se, jag gjorde uppmärksamma.

ADVERT

Lägg till din kommentar