Allt jag Behöver Veta Om Föräldraskap, har jag Lärt mig Från Mina Föräldrar

1. Skrika är mycket mer effektivt och som ett informativt verktyg än en disciplinär en. I vårt hus fanns det gott om och skrika; skriker av frustration, av irritation eller helt enkelt för att informera. Men det användes aldrig för disciplin. Samtidigt skriker var effektiva för att varna oss av tidsbrist, eller att vi hade en vän på telefon, skriker inte fungera bäst för disciplin. Du visste alltid hur mycket problem som du var hur lugnt som min pappa var. Jag minns en gång när jag gjorde något otroligt dumt och min far lämnade bara rummet. Jag kommer aldrig att glömma känslan i maggropen som dag, och det var tillräckligt för att se till att jag aldrig upprepade misstag igen.

2. Ett rent hus är överskattat. Uppväxt vårt hus var aldrig ren. Det var inte smutsig heller, det var bara rörigt, rörigt, inte snyggt, vad du vill kalla det. Samtidigt som jag vet att min mor skulle ha älskat att ha den typ av hus där du kan släppa av oväntat, hon tyckte det var viktigare att leva livet. När hon inte arbetar (eller gå till skolan), hon tillbringade sin tid att köra oss från extra kursplaner aktivitet till våra vänners hus, mall dit. Hon såg till att vi aldrig saknat något, och om vårt hus tog en träff i processen, så var det. Vi var älskade och brydde sig om, det är det som betydde något för henne.

3. Könsroller menar jack. Jag växte upp tittar på tv-program med två föräldrar där, även om morsan arbetade hon förväntades fortfarande gör tvätt, matlagning och all städning. Det var aldrig vår verklighet. Våra föräldrar spelade till sina styrkor, och min mammas styrka var inte den typiska "mamma" roll. Hon kan inte laga mat alls (älskar dig mamma), hon är inte den mest välordnade person och hon älskar tv-spel och fastställande saker. Min pappa, dock kan laga mat. Han lagar den typ av mat som hade våra vänner tigger om att bli inbjuden på middag. Trots att han arbetade långa dagar på en advokatbyrå, han som nästan alltid kom hem och lagade oss något spektakulärt.

4. Föräldraskap är ett lagarbete. Mina föräldrar firar sitt 42: a år av äktenskap i augusti och är fortfarande lika kär idag som någonsin. Nyckeln till deras framgång? Att vara partner. Till dem föräldraskap handlade alltid om att arbeta i grupp. Med fyra barn i 6 år, och båda av dem som arbetar, det var verkligen tvungen att vara, men bortom enkel organisation av det, att de alltid talade till varandra, kommunicera med varandra och var på samma sida när det kom till oss och disciplin. Det fanns ingen chans att spela en av av de andra eftersom de redan hade talat med varandra om vad det var vi försökte att komma undan med.

5. Att älska innebär alltid att älska inte bara när det är goda tider. Mina föräldrar hade en regel, oavsett hur mycket problem som vi var i, de skulle alltid berätta för oss att de älskar oss. Vi tvivlade aldrig på hur djupt sin kärlek till oss var, eftersom de aldrig svikit oss. Och på grund av detta, vi litade på dem. När några av mina vänner fick in några problem med droger i gymnasiet, jag var ärlig med mina föräldrar om det. De hade inte läxa upp mig, eller säga till mig att inte umgås med dem, de berättade för mig att de litade på mitt omdöme och att jag kunde alltid komma till dem. Jag kommer aldrig att glömma det, och fortfarande till denna dag, oavsett hur dåligt jag skruva upp, jag vet att mina föräldrar kommer att älska mig ändå.

6. Dina syskon är dina allierade. En regel som mina föräldrar hade var ingen tattling. Det var inte för att de inte vill veta vad som pågick, det var för att de ville att vi skulle växa upp med våra syskon, våra bästa vänner, och som nummer ett allierade. De skulle aldrig låta oss spela med varandra, eller försök att dra ner andra när vi var i trubbel. Mina föräldrar visste att även vänner kan komma och gå, våra syskon skulle alltid vara där för oss. På grund av detta, fyra av oss har en flock mentalitet. Vi vet att vi kan lita på varandra, och att vi alltid kommer att finnas där för varandra, oavsett vad.

7. Familjens middagar är otroligt viktigt. Oavsett hur galet upptagen vi var, var vi aldrig får missa lördag och söndag natt middagar, eftersom det var tid för familjen. Ibland känns det som jobbigt, att behöva stressa hem för middag, eller känner mig oerhört skyldig om vi ville stanna ute. De gjorde detta därför att de hade fyra barn med fyra mycket olika liv, och kände att vi behövde en tid för att få ihop och sammanfatta veckan. Familjen är oerhört viktig, och allt som mina föräldrar gjorde upprepade att meddelandet. (Naturligtvis, det gjorde inte ont att min pappa var en fantastisk kock så var det alltid en god middag att se fram emot.) Som vi har vuxit upp i vuxen ålder, vår familj middagar har hållit oss samman. Mina syskon kan vara på olika ställen nu, men när de är här, vi vet att vi kommer alltid att ha familjens middagar tillsammans.

8. Kunskap är mer än halva slaget. Till mina föräldrar, min utbildning är allt. Den enda gången jag egentligen någonsin blev jordad det var för att jag fick en klass lägre än för ett C. Om vi inte är informerade och kunniga, skulle vi inte kunna göra den typ av beslut som skulle leda oss att vara lyckliga och framgångsrika. På grund av vikten mina föräldrar sätta på utbildning, min syster är att få hennes PhD, och jag är på väg att starta mitt examensarbete. Vi har också kunnat filtrera genom nyheter att plocka ut vad som är rätt och vad som är viktigt, och bo engagerade, aktiva medborgare. Men mer än läroboken skolan, mina föräldrar lärde oss street designfunktionerna, hur man kan skydda oss i en bar, hur att plocka upp på sociala köer och vet när en situation är för handen. Vetskapen om att mina föräldrar gav oss, har hjälpt oss alla att växa upp och bli friska, stabila vuxna (samt sund och stabil någon är i dessa dagar).

9. Den "Inga Frågor" - politik. Min pappa hade en regel, oavsett vad han gör, oavsett vilken tid det var, om vi befann oss i en svår situation som vi kunde ringa och han skulle inte ställa några frågor. Det var ett par gånger i mitt liv som jag var tvungen att använda några frågor-kort, en gång när jag kom in i en bil med min vän bara för att upptäcka 10 minuter in enheten på att hon faktiskt inte hade fått sitt körkort, jag fick henne att dra över och ringde mina föräldrar. De var det så snart som möjligt för att köra oss (och hennes mamma är stulen bil) hem. Att de aldrig gnuggade att misstag i mitt ansikte och på grund av detta ett par år senare när jag upptäckte den vän som var tänkt att vara vår DD hade druckit (ung), jag var säker på min förmåga att ringa min pappa och få honom att komma och hämta upp oss. Det var inte någon föreläsning om underåriga dricker, bara en klapp på ryggen för att lita tillräckligt på honom för att ringa. Han utökade samma tjänst till våra vänner, och som jag har vuxit upp, så har I. se till Att hans barn var säkert var långt mer viktig än en oavbruten natts sömn eller chansen att lära oss en läxa.

10. Föräldrar är inte oövervinnerlig. För nio år sedan i Mars, jag kom hem för att hitta min starka, fantastiska pappa i full grips av en hjärtattack. Det var första gången som jag var inför det faktum att mina föräldrar inte var oövervinnerlig. Men funderar på genom åren, mina föräldrar hade alltid försökt att påminna oss om detta (men inte i en melodramatisk deprimerande sätt). Det är därför familjens middagar var så viktig, och varför de ville alltid att vi ska se till våra syskon som allierade. Ungefär en vecka efter att min pappa kom ut från sjukhuset efter sin quadruple bypass kirurgi, hans mor, min sista överlevande mor-eller farförälder, har gått bort. Är det verkligen serveras för att påminna mig att uppskatta den tid vi har tillsammans, och kom ihåg att alltid berätta för mina föräldrar att jag älskar dem.

ADVERT

Lägg till din kommentar