Allt jag Behövde Veta Om Moderskap som jag lärt mig Från Yoga

1. Håll ögonen på din egen mat. Killen till höger kan böja benen i lotus medan i en handstand. Kvinnan till vänster kan inte röra på tårna. Jämför dig inte att någon annan i yoga klass, baby lekgrupp eller i skolan pick-up. Arbeta hårt på vad du arbetar utan att fokusera på någon annan. Vi alla är så självupptagna i vad det är att vi är osäkra om, men verkligen, ingen annan ger ett skit.

2. Växla upp och inte fastnar . Power yoga, vinyasa, jivamukti, stärkande, yin, ashtanga, bikram... Det finns så många val och när vi väl hittar en som fungerar för oss, vi håller oss till det. Samma sak med föräldraskap. Vi har alla vår egen inneboende föräldraskap stilar, men vad som fungerar nu kanske inte känner produktiva i ett par år. Precis som att byta till en ny yoga klass driver dig framåt, som dina barn växa ditt föräldraskap kommer sannolikt att behöva övergången också.

3. Ser att andra för inspiration. Det är en kvinna i min klass som jag tittar på, komplett med vördnad. Hon rör sig med agility av en katt, som visar hård mod att pröva något nytt, skrattar när hon faller på hennes huvud (vilket är ovanligt) och hennes kropp böjer sig som ett gummiband. Jag vet att det hon gör kommer från år av engagemang och snarare än att känna dig som en patetisk sad säck bredvid henne, jag njuter av att titta på hennes praktik. Vänner, främlingar, kolleger och föräldrar på skolan alla visa deras föräldraskap för världen att se. Att se något som får dig att ta notis? Bra, ta inspiration och gå med den. Att vi inte alla behöver vara Martha Stewart och det passar inte alla behöver för att komma från scratch.

Relaterade inlägg: Död Perfekt Yoga Byxor

4. Det finns lärare att hjälpa och child ' s pose när du behöver det. I klass, lärare låna en varsam hand på baksidan för att hjälpa dig att vika fram emot eller erbjuda balans som du försöker en inversion. Om du behöver en extra hand, ringa en vän, far, syster eller mamma till en pojke på din sons baseball team. Om ingen hjälp kommer din väg, då som i Yoga klass, det är barnets pose, som alltid finns där när du behöver ta en paus. Det finns ingen skam i att dra nytta av föräldraskap version av barnets utgör också, Göra frukost till middag, hoppa över badkar tid, sätta på TV: n, etc.

5. Varje dag kommer att vara annorlunda. Måndag är det " alla verk; min kropp känns bra och mitt sinne är klart. Tisdag, jag är tajt, och kan inte få min vardagliga att göra-lista av mig och ingen mängd av om kommer att hjälpa. Poser är tuff och jag faller på mitt huvud. Då faller jag på min sida. Det är totalt skit visa. Alla har vi dessa dagar var alla går till sängs nöjd och lugn så vi klappa oss själva på ryggen för att vara en rockstjärna mom. Nästa morgon, vi är alla eländiga, ingenting går som planerat och det är den typ av dag du svär att det är middagstid och vill skjuta dig själv när du inser att det bara 11 på förmiddagen. Eftersom varje dag är olika. Kan du inte låta ditt ego blir alltför uppblåst på en bra dag och eller ta en hemsk dag för mycket att hjärtat.

6. Identifiera dina styrkor och svagheter. Ingen har det hela (även om en specifik yoga lärare kommer att tänka på). Vissa har styrka, andra flexibilitet och en viss balans. Var ärlig om dina styrkor och arbeta med de områden som är mer utmanande, inte ta den enkla vägen ut. På min matta, och i resten av mitt liv, jag har styrkan, men inte balans. Poser som kräver styrka att må bra eftersom jag är säker. Mindre bekväma är de poser som kräver balans, allt på en fot är en öppen dörr till ego och osäkerhet. Vi vet alla, där vi misslyckas med våra barn. Nästa gång istället för att ringa till den andra föräldern eller att ge upp hastigt, ge det ett försök. Vad är det värsta som kan hända? Dina barn kan se att du inte är perfekt. Bra, eftersom det varken är de.

7. Att vingla är mänskliga . En av mina lärare säger ofta att "vingla är mänskliga." Det gör att jag känner mig bättre när jag arbetar på min balansen och faller över. Det känns bättre att försöka skratta bort det än att inte försöka alls. Och det är inte en större måste i föräldraskap än förmågan att skratta åt sig själv.

Relaterade inlägg: 50 Lektioner i Föräldraskap Unga Barn

8. Öva öva öva. Vi har alla att en lärare, hon kan göra varje pose med lätthet och sedan invertera dem alla utan att bryta ett svett. Allt detta har uppnåtts genom hårt arbete och praktik. Och mer träning, och sedan lite mer. Jag har haft släktingar eller vänner kommentar om hur "lätt" mitt barn är. Um, ok. De är "lätt" eftersom de har utbildning, av mig varje dag av sitt korta liv. De kom inte ut att veta hur man beter sig i en restaurang eller bara bestämmer dig för att städa upp leksaker. Jag har arbetat med dem flera gånger, irriterande, i all oändlighet. Den handstående din lärare gör ser ut som en bit av kakan, barnen trevligt att spela färg vid bordet bredvid dig, alla kommer från praktiken.

9. Savasana. Yogapass som avslutas med savasana (död pose). Det är en attityd av total avkoppling, vilket gör den till en av de mest krävande asanas. I slutet av dagen koppla av. Du har gjort ditt bästa, eller kanske inte. Oavsett, dess bott så tillåt dig själv savasana. I morgon kommer nog snart.

10. Ha lite Jävla Nåd, Eller Åtminstone Försöka. Detta är en av de svåraste sakerna jag har lärt mig och jag faller ofta kort. När du är i en klass och du kämpar för att hålla en pose, gör som min lärare säger och "leende, försök att ha nåd över ditt ansikte." Detta gäller för livet, och definitivt föräldraskap. Fake it 'til you make it.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar