Om Inrättande Av En Öppen Kommunikation Med Våra Barn Är Viktigt För Att Deras Psykiska Hälsa

Min största rädsla som en mamma — en som jag talar om endast sällan och bara med min man — är att jag har på något sätt omedvetet gick längs min psykiska hälsa till mina barn . Att det inte finns några tickande bomb inuti en av dem som jag har planterat.

Jag undrar ofta, hur kan jag, som mamma, se till att när mina barn är mobbade när de gör misstag, när de känner sig ledsna eller ensamma, att de kommer till mig eller en annan hjälpare? Hur kan jag försäkra dem om att det är tröst att finna i att lita på andra människor? Hur gör jag för att se till att de vet hur man får hjälp?

Jag försöker påminna mig själv om att genetik är inte öde. Att vårda förstärker natur. Ändå är jag ständigt strävar efter att lära mina barn om inte en känslomässig ympning (var det som något som det fanns!), minst en uppsättning av verktyg eller av en ram av förståelse för att hjälpa dem att hantera.

Det kan låta morbid, men det är inte min avsikt. Faktiskt, i det mest eftertryckliga sätt som möjligt, jag tror inte det är sjuklig. Det är motsatsen till en sjuklig. Det handlar om ett hopp som inte byggts med fjädrar (som Emily Dickinson myntade det), utan snarare ett hopp som gjorts med tegel. Ett hopp som är jordad och robust. En förhoppning är att bygga vidare på.

En Teori om medvetandet

Jag var en av dessa människor som älskade terapi. Jag menar, att jag inte älskar med att behöva terapi, men jag älskade att ha en plats att gå till jobbet igenom saker. För att ta alla de skrämmande tankar och konstiga mönster som skulle utvecklas i mitt huvud, och föra dem till en expert som kan hjälpa mig att få en känsla för dem. Jag brukar ofta skämta om att denna dag att om jag kunde, skulle jag ha terapi varje jävla vecka.

Vad terapi lärde mig var att jag är inte min erfarenhet. Jag är inte vad som har hänt mig. Jag är inte mina tankar. Jag kan faktiskt ändra mina tankar om jag inte gillar dem eller om de omständigheter som de kom in i mitt sinne är inte längre verkligheten.

Som ett barn, erfarenhet är en typ av berättelse vi lever i. Om vissa fabriksinställt som standard eller om formad av gammal vana, att vi inte har en känsla av att ha kontroll, inte bara av våra liv, men också om hur vi ska reagera. Det är därför jag försöker lära mina barn teori i åtanke. Jag pratar med mina barn en hel del om känslor. Känslor kan ge oss viktig information som ibland våra logiska hjärna inte plocka upp den. Å andra sidan, känslor kan ibland vara en reaktion på den atmosfäriska eller leda oss att hoppa till slutsatser som bygger på för lite information eller vår tolkning av felaktig information.

Varför är jag lära mina barn detta abstrakta begrepp? Eftersom jag vill ha dem båda litar på att deras hjärnor och har en frisk känsla av skepsis om deras sinnen också. Alldeles för många människor här på jorden inte förstå detta om sig själva eller andra, och kostnaderna är höga. Titta på mängden skador oordnade tänkande och bristande coping färdigheter kan utlösa. Titta på hur många personer som använder destruktiva beteenden mot sig själva och andra.

Att hjälpa barnen att förstå att deras tankar och reaktioner är inte alltid "rätt", och att de andra är dessutom inte alltid "rätt" eller "fel", kan gå en lång väg mot att hjälpa dem rätt i sina egna båtar, bör de komma för långt bort från stranden.

Att Prata Hjälper Alltid

Jag vet inte om detta är universellt sant, men jag har satsat mitt påstående om att det är sant. Det är okej för barnen att ha för att hålla saker för sig själva ibland — deras fantasifulla världar är magiska delvis på grund av sin tystnadsplikt. (Det betyder inte att jag inte älskar overhearing sina play — de sjunger, talar, även ljudeffekter. Jag kommer vara en ledsen kvinna dagen som min sista barnet ger upp detta.)

Men jag vill inte att mina barn ska någonsin behöva känna så skäms för något som de känner att de inte kan prata om det med mig, eller om det inte mig, med någon annan. Synd tycker om det när vi gömma sig i mörka hörn där det kan kasta långa skuggor. Att kasta ljus över dessa mörka hörn — genom att prata om det med någon annan — hjälper oss att se till att irrationell rädsla inte tar över mikrofonen.

Någonstans hörde jag de säga "Vi behöver inte göra hemligheter i den här familjen. Vi gör överraskningar, men vi behöver inte göra hemligheter." Det är en som ligger till grund för en teknik som jag har lärt mig att hjälpa barnen att känna befogenhet att hålla sina egna kroppar säker och att kunna välja att berätta för en vuxen som du litar på om de känner sig obekväma med något.

Jag modellen med mina barn, oftast på kvällen efter berättelse tiden när vi är gos. Vi pratar om böcker vi prata om sin dag, och vi gör emotionell check-ins. Natten är en naturlig tid att se till att det inte finns några monster hängande under sängen, vare sig bokstavligt eller metaforiskt.

Gamla Krig Historier

Och så tuff som den är att göra, som jag delar med mina barn (i åldern lämpligt sätt) saker som hände mig när jag var liten gånger jag ställt upp, gånger jag kände mig ensam. Jag frågar dem vilka råd de skulle ha gett mig. De kärlek att höra att jag inte var en ängel som barn. Som jag spottar mina vitaminer varje dag bakom soffan i ett år tills mamma hittade dem. Att i fjärde klass, som jag hela tiden fick problem, eftersom jag inte skulle sluta prata i klassen.

Jag berättade även för min son om den gången när jag stal några örhängen från min mammas smyckeskrin för att ge till min bästa vän, fick fångas, förbjöds av sin mamma från att se henne igen, och sedan blev mobbad av flickan och hennes vän varje gång jag klev av skolbussen på eftermiddagen. Jag berättade aldrig för min mamma om mobbning eftersom jag skämdes och som om jag förtjänade det på något sätt.

Min son glad över att höra berättelsen: Hur kunde jag ha varit så dåligt ? Och ändå, jag sa till honom, jag hade inte tänkt att vara dålig. Jag hade velat vara älskad, uppskattad. Det slutade med att jag skadar andra människor, och få skada mig själv, och känner sig ensamma.

Den Moraliska av Historien

Sensmoralen i historien är att det inte finns någon moral. Människor agerar på ett sätt som inte är bra och på ett sätt som är dåliga. Våra känslor är en stor källa till styrka, och de kan också bli vår undergång. Men att ha någon annan att lyssna till oss, en verktygslåda full av idéer om hur våra hjärnor fungerar, och personliga och berättelsen erfarenhet kan hjälpa våra barn vet att de inte är ensamma. Om någon inte lyssnar, hitta någon annan som kan. Om vi gör fel, vi är inte dömda att upprepa det. Vi älskar varandra, inte i något perfekt sätt, men inte på ett korrekt — med våra brister och en vilja att göra bättre, må bättre och gå vidare.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar