Att komma Till rätta Med Din frus Kärlek För Eteriska Oljor

Min fru har varit med eteriska oljor för ungefär tre år nu, och jag ska vara den första att erkänna att jag inte till 100% tro på hypen. Och jag vet att det finns en miljon olja entusiaster att läsa den första raden redo att dyka in i kommentarerna. Men innan du gör det, kan du inse att detta inlägg är inte mig dogging på EOs.

Eftersom det här är grejen: Min fru är en av er . Vi har små flaskor av olja i badrum samt kök skåp, och täpper vårt kylskåp. Mel har smög små färgglada lukta rör i olja i min väska, hoppas jag kommer ta en paus från min krävande jobb och har en sniff. Hon har satt upp bubblande, misty maskiner över våra hem, i ett försök att bota allt från min ångest för att min son är hosta. Jag kan inte säga hur många Benjamins har tappats på oljor.

Jag tycker faktiskt inte vill veta. Jag är nöjda med att leva i lavendel-doft och salighet.

Första gången Mel gick till ett eteriska oljor fest som anordnas av en vän från kyrkan, jag rullade mina ögon hårt . Den episka eye roll var inte nödvändigtvis på grund av oljor, men multilevel marknadsföring taktik som används för att sälja oljor. Eteriska oljor var bara den senaste i en lång rad multilevel marketing pengar svarta hål Mel hade varit intresserad av. Vi hade varit gifta ungefär 10 år vid denna punkt, och hon hade varit närvarande eller deltagit i flera buy-från-hem produkten parter med en blandad nivå av framgång. På det hela taget, vi hade förlorat pengar — pengar som vi inte har att spendera på mat-lagringslösningar eller doftljus med tanke på att vi båda var i college för de flesta på den tiden.

Naturligtvis, jag antog att hennes entusiasm för oljor skulle passera, men har det inte. Detta fast. Hon är inte bara en fläkt, antingen för att hon ärligt och verkligen tror på att deras befogenheter, medan jag inte gör det. Inte ens lite. Och här är rub (se vad jag gjorde där?): Detta är en fråga som kommer upp i massor av äktenskap. En make som tror på oljor befogenheter och effektivitet helhjärtat, andra tycker att det är struntprat och en pseudo-medicin.

Mitt i alla tvister och olika åsikter om eteriska oljor, låt oss se på några fakta: jag älskar min fru. Jag älskar skiten ur henne. Hon är det bästa i mitt liv, utan tvekan. Hon är en bra mamma. Hon är intelligent och välutbildade och bryr sig mycket för vår familj och alla runt omkring henne. Samtidigt är jag inte intresserad av eteriska oljor, som hon är. Hon uppriktigt tror på dem, och när jag tänker på hur mycket jag älskar Mel, och hur djupt det har jag respekt för henne som person och livskamrat, jag börjar köpa in hennes passion för oljor.

Detta är verkligheten för kärlek och partnerskap — att stödja varandra i våra olika passioner. Mel är verkligen något som jag inte till, och det är det. Jag tror inte att jag någonsin kommer att vara i oljor, men det ändrar inte hur jag känner om Mel. Inte heller få mig att vilja ändra sina passioner, för faktum är, att de är hennes. Hon är ägare, och om jag håller med dem eller inte, så länge de är ofarliga och väl tänkt, det är inte min sak att bestämma vad hon vill tro på.

På det hela taget, hon spenderar pengar på oljor, men aldrig på bekostnad av vår familj stabilitet. Vi betalar våra räkningar, vi sparar pengar, vi tar familjens semester — och inget av det med skuld — så ärligt talat, det är inte någon skada. För att inte nämna att det är något med henne att blanda oljor som får henne att känna som hon är ärligt och riktigt, att hjälpa sig själv och sin familj.

Och kanske hon är. Hon är kanske bota min ångest och alla mina barn är vinter virus. Jag vet inte, men vad jag vet är att jag förra veckan hade denna hemska smärta i nacken, och nu vet jag inte. Efter tre dagar av smärta, Mel masserade ett eteriska oljor-baserade grädden i min hals medan jag satt på golvet i vårt vardagsrum. Grädden hade en underbar varm känsla, men inte alls så underbart som Mel ' s önskan att hjälpa till att befria mig från detta irriterande smärta i min hals.

Jag vet inte om det var massage, eller grädde, men när jag vaknade nästa morgon, var smärtan borta. Jag sa Mel så mycket, och hon log ljusare än jag någonsin sett henne le vid 6 på morgonen jag måste anta att en del av hennes reaktion hade att göra med hennes hoppas att jag fick köpa detta oljor vurm. Men för det mesta, jag tror det var för att hon kände sig som hon skulle hjälpt mig att må bättre. Och vet du vad, det var en fantastisk känsla. Det kändes riktigt bra att veta att efter 13 år tillsammans, hon fortfarande bryr sig om mig tillräckligt för att känna tillfredsställelse av att hjälpa lindra min smärta. Och det är alltid en bra sak, eteriska oljor eller inte.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar