Ta Reda På Ditt Barn Behöver En EpiPen Är Skrämmande. Inse att Du inte har Råd med Det Är Skrämmande

Min toddler son sniffled och brottades mindre vadderade bordet. Han var lättad över att vara klar med testet, och vi var lättade att få resultat. Efter att ha letat på nätet markerade på ryggen, sjuksköterska informerade oss ägg var gärningsmannen, vilket hans hud att stiga in red hives.

"Han kommer att behöva en EpiPen," sade hon.

Säga vad? Jag vände mig om och tittade på min fru med fårad ögonbrynen.

"En EpiPen är motiverat?" Frågade jag.

"Ja, det är," hon nickade artigt.

Det verkar inte rätt. Overkill. Inte nödvändigt för min barn. Han kastade bara upp några ägg. Kan vi inte bara undvika dem och ta allergi medicin och kallar det ens? Inget behov för en EpiPen. Jag kan knappt borsta tänderna, mycket mindre stick en nål i hans lår.

Läkaren kom in i rummet i sin vita päls. Hon förklarade att två av min sons system reagerade, hud och mag -, så protokoll som kallas för en EpiPen. Min fru kommit överens om. Jag kylda ut. Men det är fortfarande verkade lite mycket. En EpiPen? Den nål du använder när någon inte kan andas eller anafylaktisk chock. Min son inte behöver en EpiPen. Han är bra.

Jag är killen som gjorde narr av min syster för att ha en jordnötssmör allergi i 90-talet. Du vet, innan de fick alla allvarliga om jordnötssmör allergier och bekräftade att det var en riktig sak. Jag trodde att hon var falsk, att försöka få uppmärksamhet. Ja, jag vet, det var en idiot flytta .

Efter att vi kom hem, min fru heter i receptet. Jag forskat barns allergier tänkte jag skulle visa läkaren var överdrifter. Översättning: jag är riktigt envis. Visar sig, anafylaxi (en allvarlig allergisk reaktion) är inget skämt även på en låg nivå som kräkningar och nässelutslag. Det kan röra sig snabbt och har potentialen att sänka blodtryck och begränsar andning. Något så enkelt som en bee sting eller ett ägg eller en latex handske kan utlösa det.

Upptäcka ditt barn behöver en EpiPen är skrämmande. Men här är kickern: Kostnaden är skrämmande. Läkaren varnade oss att samla oss och berättade för oss föräldrar rapporterade priser på över $500. Vad?! Efter lite forskning, jag såg med egna ögon, den absurda priser. Vi har också lärt EpiPen har ökade kostnader med över 400 procent sedan 2008.

Det är rätt — 400%.

Så, hur kan en EpiPen, som innehåller adrenalin, kostar hundratals dollar? Adrenalin är en gammal, etablerad drog, en drog på who: s lista över viktiga läkemedel för barn. Att jag inte har ett väl underbyggda svar. Jag är ingen läkare, inte heller är jag en farmaceut, och jag vet ingenting om läkemedelsförsäljning. Men jag vet att det är ingen mening för livet-spara enhet kosta så mycket pengar. Allvarligt, det är en nål ansluten till en plast injektor som innehar en flera decennier gammal drog. Jag hoppas att du är lika förbryllad som jag är för att mitt huvud snurrar.

Det är svårt att inte peka finger på de läkemedelsföretag som tillverkar EpiPen. Det är en sak att överladda en person i en bil eller dator, eller soffan, men inte lura människor för livräddande medicin. Skapa inte en ekonomisk börda som utesluter barn från den omsorg de behöver för att överleva. Komma på. Du behöver inte ta en etikkurs att veta att det är mycket fel. Verkligen, 400%?

Lyckligtvis, min fru och jag har gedigen heath försäkring som minimerat det pris vi betalade. Nu är vi på att hantera verkligheten för hanteringen av en EpiPen. Vi hade samtal med dag-och sjukvård. Vi har ett gömt i skötväskan. Vi har fått reda på testaren penna så att vår son kan spela med den.

I en nära framtid, vi gör en mat-test med våra toddler son för att fastställa om han kan äta ett kokt ägg. Våra läkare har uppmanat oss att börja nu och arbeta med allergi, så att han förhoppningsvis kommer att växa ur det. Mina fingrar är korsade. Jag vill verkligen inte honom att gå miste om omelett. (Och för att jag verkligen verkligen inte vill att han ska ha en potentiellt livshotande allergi.)

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar