Att Få En Epidural Gör Dig Inte En Mes (Och Andra Gemensamma Arbete/Leverans Myter)

Personligen har jag alltid varit en pro-epidural typ av tjej. Från det ögonblick jag blev gravid med min första och började lära mig om dem, jag tänkte för mig själv, Ingen smärta under en förlossning? Ja, snälla. Jag vill ha det.

Snabbspola framåt till min första stora dag, och jag fann mig själv leverera alla naturliga i ett litet sjukhus med endast en narkosläkare på personal. Han var en C-avsnitt, som överträffat mina vaginala förlossningen. Ingen epidural för mig.

Nästa gången, det var ingen fråga om jag fortfarande ville ha en. Men jag ska erkänna, jag var livrädd för att nål — och blir förlamad. Det visade sig att mina farhågor inte är så ovanligt.

Jag sa till läkaren när han kom för att ge det till mig att jag inte vill att ens se nålen. Han gick med mig genom hela upplevelsen, förklara precis tillräckligt längs vägen så att jag inte flippar ur, men också inte ger mig alla praktiska detaljer detaljer. Det värsta var bara att försöka hålla kvar och samtidigt ha en kontraktion, vilket är typ omöjligt.

När det söta epidural juice sparkade, jag sökte lite smink. Ja, du hörde rätt. Jag ville se bra ut för mina bilder, och plötsligt kände jag mig bra, glada och redo att få barn. Jag sov igenom hela min kropp utvecklas genom arbete, och de väckte mig när det var dags att krysta. Det var 100% en stor upplevelse för mig jämfört med min första.

Men för många kvinnor, beslutar sig för att få en epidural är ett stort beslut, och en som kan vara rent ut sagt skrämmande att tänka på. Efter alla, ingen vill ha en gigantisk nål isatt i den del av kroppen som kontrollerar sina nerver, och kvinnor oroar sig över alla typer av risker för sig själva och sina barn

Jag är inte här för att slå naturliga födslar . I själva verket, jag hyllar kvinnor som gör det eftersom jag har gjort det också, och det var inte lätt. Men jag är här för att låta dig veta att det är okej om du vill ändra din plan. Och riskerna är inte så hög som man kan tro. Jag är bara här för att låta dig veta att ha en epidural under förlossningen kan vara en underbar upplevelse.

Men eftersom det inte finns några vanliga missuppfattningar, är det viktigt att veta vad det verkligen innebär.

Myt 1: Det gör du en mes.

Alla har olika nivå av tolerans för smärta, och ärligt talat, någonsin förlossningar är olika. Jag kunde arbeta igenom mina sammandragningar med min andra födelse sätt lättare än min första. Om du inte kan hantera smärtan, att få en epidural betyder inte att du är svag. Det innebär att du är smart och vet att din smärttröskel och tar hand om dig själv. Inte få alltför hängas upp på denna del. Att ha ett barn gör du badass oavsett hur barnet blir här.

Myt 2: En epidural kan orsaka förlamning.

Enligt Oxford University Press en av de största studierna någonsin gjort om riskerna med epidurals publicerad i British Journal of Anestesi avslutar: "beräknad risk för permanent skada efter en spinal bedövning eller epidural är lägre än 1 på 20 000 och i många fall den uppskattade risken är betydligt lägre." Att vara förlamad är extremt sällsynta, och de flesta epidurals innebär mycket låg risk för mamman. Och nej, att du inte kommer att förlama dig själv om du flyttar en liten bit under förfarandet heller.

Myt 3: Du kommer inte att kunna driva ett effektivt sätt.

För båda mina förlossningar upplevelser där jag hade epidurals, mina pojkar fick skjuts ut inom bara några minuter. Jag hade inga problem att inte kunna känna sig tillräckligt för att kontrollera min driver. I själva verket är jag förvånad läkaren med min tredje, eftersom jag hade mina barn med den första stora tryck. Ja, dina ben kommer att känna sig tung och erfarenheter alla de epidural annorlunda, men du kommer fortfarande ha lite känsla kvar i nedre delen av kroppen trots epidural. Det är möjligt att din driver kan förlängas en del, men inte tillräckligt för att motivera att inte få en epidural om det är din önskan. Med min sista bebis, jag gick upp och gick runt (med hjälp) strax efter med honom också.

Myt 4: barnet kommer att skadas.

Det finns bara inte mycket bevis som finns för att stödja detta, men forskningen är tvetydig också. Som med de flesta av dessa saker, försök att göra dina läxor först, så att du kan fatta ett beslut som känns rätt. Men du kanske tycker att dina barn är inte som en risk eftersom du var förledas att tro.

Myt 5: Det är bara ett litet fönster av tid för att få epidural.

Det är mer än en typ av epidural ut det, så ge inte upp hoppet om att om du är vidare i ditt arbete att du är av lycka. Diskutera dessa scenarier med din läkare innan arbete och har en plan . Du kan faktiskt få en epidural någon gång under förlossningen, men eftersom det tar 15 minuter eller så för att sparka i, om du är tillräckligt långt framskriden, kan det vara meningslöst. Bara inte vara rädd för att be om en bara för att du kanske tycker att det är för sent.

Sanningen är, jag är inte här för att övertala dig till en epidural eller skrämma dig ut för att få en. Kvinnor behöver känna rätt av deras egen förmåga att välja, och det enda sättet att göra det är att veta fakta. Spendera tid med din läkare och forskning på egen hand allt som finns att veta om epidurals (eftersom det är en mycket för att täcka). Vet bara att det är helt normalt att flippa ut på att driva något en grapefrukts storlek av din nedre regionerna, och det är definitivt okej om du gör valet att inte känna.

ADVERT

Lägg till din kommentar