8 Fiender till Dagis Mamma

Jag har att betala inteckning och har inga anhöriga som är galna nog att ta itu med mina barn, gratis för nio timmar om dagen, så jag skickar mina barn till dagis.

För dig med barn i dagis, du vet att det är en fantastisk plats. Jag älskar vårt dagis. Lärarna är löjligt fantastiska och våra barn i princip gå in och ge mig de, "låt inte dörren slå dig i röven" titta när jag går för att krama dem hej då.

Dagis lärare förtjänar utmärkelser för att sätta upp med någon annans groddar-täckt barnen hela dagen för lite lön. Att de inte håva in stora pengar, de gör det för att de älskar barnen. De är heliga. Men även med alla lära sig, kramar mellan små vänner, awesome lärare och snacks, dagis och har sin downfalls.

1. Den Första Dagen. Om du tappa ditt barn sig för deras första dag någonsin bort från de ogudaktiga awesomeness som är Mamma eller tappa ditt barn sig för deras första dag på ett nytt dagis, första dagen blåser. Big time. Första gången jag tappade Ganska Contemplator mindre på dagis efter mammaledigheten, jag gungade med henne i en rocker och bawled som en fet flicka vars tårta blev stulen för ca en timme. Tack och lov var det bara hårt på mig. Nyfödda verkar inte ens märka att du är borta. Småbarn, å andra sidan, lägga till lite mer dramatik i situationen. Cue släppa ditt barn mindre för det första dagen på ett nytt dagis bara för att få dem att hålla fast vid ditt ben och skrek: "Mamma! Lämna mig inte!" Tack för det, barn. Som om du lämnar er här så jag kan jobba på TPS-rapporter hela dagen var inte tillräckligt hårt.

2. Den Germy Barn. Nej, det är inte bara en urban myt att daghem är avloppsbrunnar av bakterier. Hand, fot samt munnen, roseola, kors, you name it, daghem är full av sexiga klingande sjukdomar som kommer att invadera ditt barn. Oavsett hur mycket rengörings-och blekmedel en förskola använder, bakterier som är oundvikliga. Barn är bara grov och älskar att dela sin bakterier, inte deras leksaker för Guds skull!). På något sätt, alla dessa sjukdomar verkar vara direkt spårbar till en kid: Germy Barn. Exakt vad den här killen gör på helgerna att han kommer tillbaka varje måndag med en ny pesten att sprida sig över hans kamrater? Rulla runt i den Smittsamma Sjukdomar lab på sjukhuset? Äta smittat kött-och mejeriprodukter? Slicka toalett säten? Kom igen! Spraya detta kid ner med några Lysol och sätta honom i karantän redan. Mamma är sjuka dagar. (Min underbara bärare apor bara lyckades få hela skolan sjuk precis innan vår stora Halloween-fest. Suck. Och du är välkommen.)

3. Termometern Mambo. På tal om Germy Barn, hans utbrott av slem och feber-framkallande bakterier leda till att många mammor att göra vad jag kallar Termometern Mambo. 100.1 är den mest fruktade nummer för dagis moms. Det är det nummer som innebär att dina barn skickas hem och har för att stanna där i minst 24 timmar. Detta är bra, naturligtvis, om ditt barn är faktiskt sjuk. Jag älskar mig ingenting mer än att gunga en sjuk baby i min famn samtidigt som jag fångar upp på min TiVo i min jammies. Men för det mesta är det bara tandsprickning/kallt/malaria/ditt barn försöker sap din vilja att leva. Varje gång Det Lugnt Contemplator fick en tand, hennes feber skulle vara EXAKT 100.1. Jag är inte ens skojar. Jag tillbringade ca 50 sicks dagar med henne hem, glad som en mussla innan jag var tvungen att vara "som mamma" och bryta ut min vän Mr Tylenol för att få henne under det magiska numret. Men många gånger, att de verkligen är sjuka, och det är när du får Samtal.

4. Call. Samtalet är vad du får när du har förlorat slaget med Termometer Mambo, eller värre. Varje mamma dreads se deras dagis nummer kom upp på sin nummerpresentatör. Det är aldrig dem ringer så att du vet att ditt barn är en solstråle och valp hundar och att de ville bara att du ska veta hur mycket de älskar att ha dem. Det är dagis som ringer så att du vet att projektil kräkningar har påbörjats eller att ditt barn är på väg att få stygn. Jag brukar svara på detta samtal i någon form av "Vad nu?" mode.

5. De Menar Kid . Varje förskola har ett medelvärde för barn. Jag talar inte om de vardagliga barn beteendet alla barnen uppvisar. Jag talar om den unge som du bara titta på och kan se att deras lilla beady ögon är fyllda med glädje. Här är barnet som alltid skjuta, slå, säger "min!", att stjäla leksaker, etc. Ofta, den här killen är också Germy Barn.

6. Incidentrapport. Ibland är resultaten av De Menar Kid attackera ditt barn, ibland till dessa rapporter för ditt barn att äntligen ha tillräckligt från Medelvärdet Barn och kommer allt Cujo på dem. Hursomhelst, de är pinsamt. Du hamnar känsla som ditt barn behöver för att vända upp och slå tillbaka, eller ditt barn har sett alltför mycket Ultimate Fighting och måste backa. Awesomeness runt. Jag fick bara en incidentrapport om att Contemplator hade träffat den sötaste lilla flicka i hennes klass i ansiktet med en lastbil. Från ingenstans. För ingen anledning. Kan småbarn fil stämningar? Jag är ganska säker på att hon har ett ärende. Det går Contemplator s college fonden.

7. Den är-Nästan-Billigare-att-Stanna-Hemma Sayer. Låt mig skära detta en mindre rätt på knäna. Nej, det är inte nästan är billigare för mig att stanna hemma med mina barn än att arbeta och skicka dem till dagis. Jag är inte kratta i McGotbucks jobba på en ideell och alla, men dagis kostar mindre än jag gör på ett år. Dessutom bor hemma behöver inte betala för försäkringarna, eller ge till pensionen, eller de många andra oseriöst behov mama har. Och, eftersom min make är i über högt betalda yrket för att vara en 4: e klass lärare, mamma måste jobba.

8. Skuld. Som alla mammor, dagis mamas har att ta itu med Skuld. Var mitt barn som är för sjuka för att gå till dagis idag? Är Medelvärdet Kid kommer att få dem att gråta igen? Är det verkligen billigare för mig att stanna hemma med dem? Är jag en dålig mamma för att arbeta, när vi kan göra det på Spam och ost om jag bara stannade hemma? Den Skuld som suger. Men, som alla Inhemska Fiender, vissa dagar är det suger big time och vissa dagar är det bara suger lite.

ADVERT

Lägg till din kommentar